Undervannseventyr på vei til PC

Nystartede Bit Blot holder på med å utvikle et nydelig, håndtegnet eventyrspill ved navn Aquaria.

Kunstneren Derek Yu, sammen med musikeren og programmereren Alec Holowka, utgjør den nystartede spillprodusenten Bit Blot. Deres første prosjekt er Aquaria, som beskrives som et "nydelig, håndlaget 2D-eventyr". Aquaria forteller historien om Naija; ei ung jente som leter etter meningen med det hele. Ifølge den offisielle hjemmesiden, er hennes folks skjebne knyttet sammen med hele verdenen Aquaria foregår i, og på reisen vil Naija møte mange fantastiske skapninger og lære seg å bruke mektige magiske krefter.

Yu har uttalt at spillet er sterkt inspirert av spill som Metroid og Castlevania, og deres fokus på utforsking og kamp. Videre har han sagt at Aquaria er en "åndelig oppfølger" til hans tidligere spill Eternal Daughter (nederst på siden), noe som iallfall er fantastiske nyheter for denne ydmyke skribent; Eternal Daughter er en hyllest til det klassiske Metroid-gameplayet, med flere unike elementer og en gripende historie.

Ifølge utviklerne, er ett av formålene med Aquaria å kombinere klassisk gameplay med ny teknologi, både innenfor kontrollsystemet og grafikken. Spillet foregår under vann, noe som antageligvis vil ha mye å si for hvordan spilleren kontrollerer Naija. Vi loves også silkemyke og naturtro animasjoner på Naija og de andre skapningene i spillet.

Aquaria kommer til å bli utgitt etter "shareware"-modellen; det vil si at man kan laste ned en liten del av spillet for å se hvordan det faller i smak, og så eventuelt betale for å låse opp resten av innholdet. Det loves at spillet kommer til PC i løpet av 2007; eventuelle andre versjoner er så langt ikke annonsert.

Siste fra forsiden