Counter-Strike: GO / WESG

Ute av WESG-kvalifiseringen

Etter å ha tapt to av tre kart mot finske iGames er .no ute av den europeiske WESG-kvalifiseringen.

Starladder

Fredag kveld ble det klart at Norges representanter i den europeiske WESG-kvalifiseringen skulle ut i 16-delsfinale mot finske iGame.com. Nordmennene sikret seg en plass i sluttspillet etter å ha slått bulgarske BPro Gaming på komfortabelt vis.

.NO BESTÅR AV:

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Joakim «jkaem» Myrbostad
Ruben «RUBINO» Villarroel
Bjørn «Skurk» Maaren
Pål «Polly» Kammen

Kampen mot finnene startet godt for .no, som tidlig gikk opp i ledelsen på det første kartet. Nordmennene måtte gi tapt for finnene på det andre kartet, og klarte heller ikke å finne tilbake til rytmen de hadde fra start på det siste kartet.

Dermed er våre representanter ute av turneringen, og heller ikke kvalifisert til hovedturneringen, WESG som skal finne sted i Kina.

Kart .Norway iGame.com
Cache 1610
Dust2916
Train816

Komfortable på selvvalgt kart

DISSE SPILTE FOR IGAME.COM:

Vis mer

Lasse «ZOREE» Uronen
Saku «SAGGERTON» Jokinen
Slaava «Twista» Rasanen
Sami «xseveN» Laasanen
Eetu «sAw» Saha

Det første kartet ble valgt av .no, og valget landet på Cache. Etter å ha vunnet knivrunden, valgte nordmennene å starte som Anti-Terrorister, noe som så ut til å passe de norske spillerne bra. Etter å ha vunnet den første pistolrunden, tapte .no overraskende nok den andre runden mot et finsk lag uten rifler. I tredje runde storspilte Bjørn «Skurk» Maaren, og sikret seg hele fire drap samt en rundeseier for nordmennene. Derifra så første halvdel til å bli rimelig enveiskjørt, og Norges representanter gikk opp i en ledelse på fem runder på stillingen 7-2.

De gjenværende rundene gikk litt frem og tilbake mellom lagene, og de er kun to poeng fra hverandre på det nærmeste. Norges representanter klarte likevel å snu kampen tilbake i sitt favør, og gikk til pause med en ledelse på fem runder.

Med en god ledelse fra første halvdel, gikk nordmennene selvsikre ut som Terrorister i kampens andre halvdel. Med aggressivt spill og smarte avgjørelser, fløt de gjennom rundene med en komfortabel avstand til finnene. Første kart endte 16-10 i nordmennenes favør.

Trøkk fra Terrorist-siden

Finnenes valg av kart landet på ørkenbanen Dust2, og de startet som Terrorister. Det skulle vise seg å være en fordel for finnene, som stakk av fra .no etter første skudd. Det tok nordmennene hele fem runder før de klarte å få et poeng på tavla, men det var en kortvarig glede, da finnene igjen stakk av og gikk opp i en stor ledelse på stillingen 8-1. Finske iGame fortsatte storspillet på Terrorist-siden, og avsluttet første halvdel av kampen med hele ni runders ledelse på nordmennene.

Norges representanter virket mer komfortable på Terrorist-siden i kampens andre halvdel, og satte i gang jakten på utligning fra start. Nordmennene tok fem runder på rappen, men lå likevel fire runder bak finnene. Våre nordiske naboer klarte å holde hodene kalde, og fløt på ledelsen fra første halvdel inn mot de siste rundene, og kunne puste lettet ut på stillingen 9-16 i deres favør.

Trøbbel på togskinnene

Les også
– Kanskje er det på tide å hente Island tilbake, og muligens enda et land

Siste kart i kampen ble nøytralt valgt, og lagene skulle spille på Train. Nordmennene startet kampen som Anti-Terrorister, og sikret seg en tidlig ledelse fra start. Det hele så ut til å gå .nos vei, helt til syvende runde hvor kampen ble snudd på hodet. Finnene tok fem kjappe runder, og storspilte resten av kampens første halvdel. Lagene gikk til pause på stillingen 6-9 i finsk favør.

Finske iGames fortsatte sitt storspill i starten av kampens andre halvdel, og økte ledelsen sin til seks runder med stillingen 6-12. Til tross for glimt av storspill fra blant andre Pål «Polly» Kammen for .no, var det aldri nok for å ta igjen finnene, som vant tredje og avgjørende kart med hele åtte poeng.

Siste fra forsiden