Blizzard utestenger Hearthstone-proff

Utestenges av Blizzard etter å ha støttet Hong Kong-demonstrasjoner

Hearthstone-proffen mistet også alle premiepengene.

Chung «Blitzchung» Ng Wai dukket opp til kampintervjuet med pustemaske og skibriller.
Blizzard

Chung «Blitzchung» Ng Wai har blitt utestengt av Blizzard fra alle turneringer i et år. Dette skjedde natt til mandag, etter at Ng Wai vant Hearthstone-turneringen Asia-Pacific Grandmasters. I et intervju etter seieren uttalte han seg på følgende måte.

– Frigjør Hong Kong. Vår tids revolusjon.

Dette fikk både castere og studio til å reagere kjapt, og sendingen gikk til en reklamepause.

Mister premiepengene

Blizzard kom raskt med en pressemelding som sier at Ng Wai fratas alle premiepenger, samt utestenges fra alle turneringer i et år fremover.

– Å delta i enhver handling som, etter Blizzards eget skjønn, bringer deg til uoverensstemmelse, krenker en gruppe av publikum, eller på annen måte skader Blizzard-imaget vil føre til fjerning fra «Grandmasters» og reduksjon av premiepenger helt ned til 0 kroner.

Kommentatorene får også gjennomgå i pressemeldingen, og ser ut til å være arbeidsledige. Videre forteller Blizzard at de ønsker at spillerne skal snakke fritt, men at det finnes begrensninger.

– Vi ønsker å legge vekt på turnerings- og spilleroppførsel i Hearthstone, både fra spillere og alle rundt. Vi står ved at alle spillere har rett til å uttrykke individuelle tanker og meninger, men de må uansett følge de offisielle konkurransereglene.

Siste fra forsiden