League of Legends / Telenorligaen

– Utfallet på lørdag er ingen stor gåte. Vi vinner ganske lett

Celestial er selvsikre før sesongåpningen mot Riddle i Telenorligaen.

Riddle/Celestial/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Vårsesongen av League of Legends-delen i Telenorligaen endte med seier til Oslo Lions. Dermed vant de en sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner i tillegg til tittelen som regjerende mester.

Etter et avbrekk på drøye tre måneder kan vi endelig ønske vårens vakreste (og desidert mest spennende) eventyr velkommen.

Årets første TV-sendte kamp spilles mellom nyopprykkede Riddle Elektroniske Sportsklubb G og en av publikumsfavorittene, Celestial Gaming lørdag 6. februar klokken 18:00. Resten av kampoppsettet kan du finner på turneringssiden for ligaen.

– Enklere konkurranse i årets liga

Sebastian «Boffen» Gsell og Celestial Gaming er selvsikre.
Celestial Gaming

Fjorårets høstliga endte i det som kan omtales som den jevneste i norsk e-sports historie. Fire lag endte opp med nøyaktig samme poengsum, så det endelige resultatet ble avgjort på innbyrdes statistikk. Celestial Gaming trakk det korteste strået, og endte opp på femteplass i seriespillet.

Laget stakk derimot av med Fair Play-prisen i League of Legends-kategorien. At det blir Fair Play også på lørdag er vi sikre på, men Mid Lane-spiller og kaptein Sebastian «Boffen» Gsell spår at selve kampen blir seende alt annet enn rettferdig ut.

– Utfallet på lørdag er ikke en altfor stor gåte. Tror vi vinner 2-0 ganske lett, sier han til Gamer.no, og legger til at det ikke vil være en stor motivasjon å vinne, men heller demotiverende dersom de skulle tape.

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING:

Vis mer

Thomas «MeIsYellow» Huang (Top)
Jakob «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

DISSE SPILLER FOR RIDDLE ELEKTRONISKE SPORTSKLUBB G:

Kristian «Lurrbakk» Grønvold (Top)
Anthony «Wuizy» Vu (Jungle)*
Dexter «CocoLoco» Casul (Mid)
Nikolai «Xiphious» Martinsen (ADC)*
Ottar «xStinger» Pedersen (Support)*

* Innbytter

– Det forventes å vinne.

Videre kan Boffen melde at han ser på årets liga som enklere enn fjorårets, og at laget regner med å havne på pallen, men at de har ambisjoner om å ta førsteplassen.

– Lagene jeg ser på som sterke motstandere akkurat nå er Oslo Lions og nDurance. Det kan godt hende det lurer et par andre lag bak der, men jeg er usikker på lagoppstillingene til de fleste. Tabellen kommer til å toppes av Celestial Gaming, Oslo Lions og nDurance – ingen spesiell rekkefølge.

Fra 2. divisjon til topplassering

Les også
– Jeg og «k0u» har vunnet Telenorligaen hver gang vi har spilt på lag

Riddle Elektroniske Sportsklubb endte på fjerdeplass i fjorårets 2. divisjon, kun få poeng bak Gamermag, BX3 Elektroniske Sportsklubbs andrelag og Gosh Gaming. Ettersom BX3 allerede har et lag i 1. divisjon hindret dette opprykk for laget, slik at opprykksplassen gikk til Gosh Gaming som nå er tatt over av Riddle. Deres plass i 2. divisjon er fremdeles intakt, og brukes av andrelaget til organisasjonen.

Selv om Riddle ikke direkte kvalifiserte seg 1. divisjon virker lagets Top Lane-spiller og kaptein Kristian «Lurrbakk» Grønvold klar i sin tale:

Riddle-kaptein Kristian «Lurrbakk» Grønvold.
Riddle Elektroniske Sportsklubb

– Jeg tror nivået blir en god del høyere i 1. divisjon, men vi har ambisjoner om topp tre, sier han før han spår pallplasseringen i årets liga.

– Riddle, nDurance, Oslo Lions, i den rekkefølgen.

Med en nesten ny lagoppstilling blir det spennende å se om det nyopprykkede laget kan hevde seg mot et av Norges mest etablerte lag. Nøkkelen til seier er i følge Lurrbakk å vinne alle «lanes», få stålkontroll i jungelen og deretter ro i land seieren. Han legger til at nøkkelen for Celestial Gaming vil være å utestenge tre Top Lane-helter.

– Det stopper meg helt. Jeg kan bare spille tre helter.

Kampen mellom Riddle Elektroniske Sportsklubb og Celestial Gaming ser du på GamerTV lørdag 6. februar klokken 18:00.

Siste fra forsiden