Utvikler beskyldes for tyveri

Limbo of the Lost kritiseres

Majestic Studios beskyldes for klipping og liming fra en rekke kjente spill, deriblant The Elder Scrolls: Oblivion.

Sent i går begynte det å ulme på det populære spillforumet Neogaf. Utvikleren av eventyrspillet Limbo of the Lost som ble sluppet i mai, Majestic Studios, ble beskyldt for å skamløst ha kopiert rett ut fra en rekke kjente spill, med spesielt fokus på The Elder Scrolls: Oblivion.

Skjermbilde fra The Elder Scrolls IV: Oblivion. (Foto: Gameplasma.com)

Spillindustrien har dratt stor nytte av at andre selskaper «adopterer» spilldesign som fungerer og videreutvikler, og dette har blitt sett på som en stueren kodeks som stort sett alle har aksepteret. Majestic Studios har tøyd strikken ennå litt lengre, faktisk så langt som at utgiver Tri Synergy har gått ut med en pressemelding som sier at de kommer til å stoppe sin utgivelsesavtale på spillet.

Limbo of the Lost, døm selv! (Foto: Gameplasma.com)

Nettstedet Gamesplasma har tatt en rekke sammenlikningsbilder mellom Oblivion og Limbo of The Lost, og hvis ingen av disse er fabrikerte, sitter Majestic Studio med ansiktet fullt av kake og holder en tom kakeboks mellom hendene. Bildene er så like at det bør være ganske tydelig hvor brettdesignerne har fått sin «inspirasjon» fra.

Tri Synergy sier i sin pressemelding at de «er like sjokkerte som alle andre, og har aldri hatt kjennskap til likhetene før nå». Majestic Studios har ennå ikke gitt noen kommentar, og det tenkes nok hardt i de lokalene, for Bethesda har allerede satt sine advokater på saken.

Siste fra forsiden