Feature

Telialigaen - Counter-Strike

– Utviklingen i norsk e-sport er stillestående

Riddle møter Bifrost i semifinalen i Telialigaen lørdag. Morten «Zeves» Vollan gir seg som spiller for Riddle etter helgens kamper.

Vollan har figurert for mange klubber opp gjennom årene. Her for Nordavind i 2018.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Riddle hentet inn den tidligere ringreven Morten «Zeves» Vollan i forkant av denne sesongen i Telialigaen, med et mål om å lære de yngre spillerne mer om lagbasert Counter-Strike. Nå har sesongen gått, og laget er klare for semifinale mot Bifrost på lørdag.

LES OGSÅ: – Riddle er i en slags «honeymoon»-periode

Laget ble tippet fra femte til andreplass, og innfridde dermed med en solid tredjeplass når seriespillet var ferdig. Det eneste tapet i sesongen kom mot solide Apeks. Seriespillkampen mot Bifrost endte uavgjort, noe som ikke vil være mulig i semifinalen. Det blir uhyre spennende å se hvordan det går.

I denne artikkelen har vi tatt en titt på Riddles sesong, og ser litt frem mot helgens kamper i sluttspillet.

SESONGENS SPÅDOM: Denne sesongen har Apeks alt å tape

Sluttspillet ser du på TV 2 Sumo fra lørdag klokken 11:00 »

– Klubber har mulighet til å gjøre mer enn før, men spillerne gjør ikke det samme

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Daniel «zykes» Jensen
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Morten «Zeves» Vollan forteller at det ble litt vanskeligere midt i sesongen enn man skulle trodd, nemlig på grunn av et spillerbytte.

– Vi forventet jo å nå sluttspillet, og det klarte vi. At noen trodde noe annet er utenfor min forståelse. Men pågangsmotet og utviklingen stagnerte litt da vi skulle finne en erstatter for «Rhyme» siden det tok lengre tid enn forventet.

Vollan har selv vært utenfor det norske miljøet som spiller en stund. Vi spurte han om det var noen merkbare endringer siden forrige gang han var aktiv.

– E-sport i seg selv har blitt tatt mer seriøst siden sponsorer og klubber har mulighet til å gjøre mer enn før, men spillerne gjør ikke det samme. Utviklingen i norsk e-sport er stillestående, mener Vollan.

Vollan ble hentet inn for å være en slags mentor for spillerne i Riddle denne sesongen. Han mener selv at de har lært mye.

– Jeg mener de har lært mye av meg, men jeg har også lært mye av å spille med de. På grunn av spillerbyttet og alt det medførte føler jeg ikke at jeg oppnådde det målet jeg hadde med dette prosjektet. Gutten er fire unge lovende spillere som med riktig utvikling kan nå langt innenfor den norske scenen. Jeg er veldig glad for å ha blitt kjent med de og for at de ga meg sjansen til å jobbe med de.

Les også
Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

LES OGSÅ: To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet

Tar over som trener for Copenhagen Flames

Vollan har lang fartstid i norsk Counter-Strike. Her for Copenhagen Wolves i 2016.
Adela Sznajder/Dreamhack

Nå går veien videre for Vollan, som starter sin nye jobb som trener i Copenhagen Flames. Han tror ikke på at sluttspillet har en klar favoritt.

– Lagene som nådde sluttspillet var som jeg forventet og det er et jevnt nivå hos alle. Jeg tror ikke det er noen favoritt til å vinne siden alle lagene har sine svakheter. Noen har hatt spillerbytter, noen spiller med stand-in og vi har ikke fått trent på grunn av min nye stilling hos Copenhagen Flames.

LES OGSÅ: Regjerende seriemester benker spiller rett før Telialigaen-sluttspillet

Vollan begrunner valget sitt om å gå tilbake til en trener-rolle.

– Jeg brenner for å hjelpe og utvikle spillere, så en rolle som trener i et lag er helt perfekt for meg. Gutta har et utrolig talent og det er en ære at de ønsker å ha meg med på laget. Dette kunne jeg ikke si nei til. Jeg vet ikke helt hvor veien går videre for Riddle, men jeg ønsker de alt godt og takker for et godt samarbeid denne sesongen.

I følge Vollan gikk sesongen akkurat som forventet, og ble ikke overrasket over noen lags plasseringer. Han mener heller ikke at det er noen stor fordel for noen av lagene at sluttspillet vil bli spilt på nett.

– At sluttspillet er online er en fordel for spillere som ikke er vant til å spille på en scene. Men jeg tror ikke det er avgjørende for hvem som vinner.

– Tror du det blir sluttspill på nett til høsten, eller mener du det er håp om å kunne få vært på scene med publikum igjen?

– Det har jeg ikke peiling på. Du får høre med helsemyndighetene, avslutter Vollan som takker for seg i Telialigaen for denne gang.

Siste fra forsiden