Sluttspill i Eserien

Vålerenga vinner debutsesongen av Eserien

Etter et svært spennende oppgjør mellom Brann og Vålerenga, kan Vålerenga løfte trofeet.

Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen løfter trofeet og sjekken de fikk for å vinne Eserien.
Sindre Stien

Etter en svært spennende finale går Vålerenga av med seieren. I motsetning til tidligere kamper i Eserien, hvor målforskjellen har blitt lagt sammen for å bestemme resultatet, ble finalen spilt i best-av-tre kamper. De første oppgjøret endte 5-3 i Brann sin favør, etter en kamp som med forrykende tempo og flere straffespark. Anders Rasmussen var Brann sitt antatt sterkeste kort, og spilte godt mot Vålerengas Magnus Myhrhaug Kristiansen.

I det andre oppgjøret spilte Arkan Resul for Vålerenga mot Anders Rasmussen fra Brann. Det var også her en svært jevnspilt kamp. Resul brant blant annet straffe, men klamret seg til en 1-0 seier og satte alt opp til en ny duell mot Rasmussen i kamp nummer tre.

Det ble svært jevnt i den avgjørende kampen, og lagene hadde flere store sjanser hver. Resul klarte tidlig å skyte inn 1-0-målet ved å lime ballen opp i krysset. Dette målet viste seg å bli avgjørende, og Vålerenga kan krones seriemestere i debutsesongen av Eserien.

Se finalen i opptak på Dplay »

Favorittene stakk av med seieren

Alle spådde at Vålerenga kom til å stikke av med seieren i Eserien. Kristiansen forteller at det ikke helt har gått opp for ham at de har vunnet.

Slik så Magnus Myhrhaug Kristiansen ut etter at finaleseieren var et faktum.
Sindre Stien

– Jeg har ikke helt tatt det inn over meg ennå. Det er en helt vill følelse å vinne. Det har vært store forventninger til oss, og vi har følt på presset underveis. Det føles fantastisk å riste av oss presset og vise alle hvorfor de hadde oss som favoritter. En helt ubeskrivelig følelse.

Kristiansen tapte sitt oppgjør mot Anders Rasmussen, på tross av mye fint spill. Kristiansen følte at han aldri kom helt i gang.

– Jeg var god i angrepet mitt, men slet med å få forsvaret til å henge sammen. Jeg synes begge straffesparkene var billige, og det påvirket meg litt underveis. Det var utrolig nervepirrende å gi fra meg kontrolleren til Arkan. Jeg er så utrolig stolt av Arkan som tar den oppgaven med storm. Han er sesongens beste spiller.

Ekspertene holdt Resul som favoritt til å bli årets spiller i Eserien. Han så iskald ut hele veien, og kjempet en tålmodig kamp mot Rasmussen. Tidlig i det andre oppgjøret brant Resul et straffespark på stillingen 0-0.

Vålerengas Arkan Resul.
Sindre Stien

– Det var ekkelt å ligge under 0-1, men jeg følte meg trygg på mine egne ferdigheter og visste at jeg hadde muligheten til å ta det igjen dersom jeg klarte å fokusere på å spille på min måte. Jeg presterte veldig bra i kvart- og semi-finalen, og var full av selvtillit foran finalen. Jeg har jobbet mye med å holde roen hele veien. Det var noe jeg slet med veldig mye før, at jeg lot følelsene ta overhånd, men nå er jeg mye roligere og klarer å kjempe minutt for minutt.

Resul har vært god til å ha det morsomt med FIFA, ved blant annet å lage utfordringer for seg selv i «Weekend League». Senest da han lagde et lag med verdi på 250 000, en brøkdel av hva som er vanlig i FUT.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Etter å ha blitt topp 100 syv eller åtte ganger i FIFA 19 «Weekend League», så tok jeg imot en utfordring for å se hvor god jeg er. Jeg oppnådde 25-5 og Elite 2, noe mange vil slite med å oppnå med fritt budsjett. Når det er litt sent i den internasjonale sesongen så er det gøy å gjøre litt andre ting. Jeg storkoser meg med FIFA og gleder meg allerede til FIFA 20, forteller Resul før han omfavnes av storebroren og vennegjengen.

Rasmussen hadde tro på seier

Anders Rasmussen spilte alle tre kampene i finalen, men tok ikke med seg førsteplassen hjem til Egersund. Rasmussen kan ta med seg at han er den eneste i Eserien som slo Magnus Myhrhaug Kristiansen, noe han selv var fornøyd med i etterkant.

Anders Rasmussen er fornøyd med andreplassen i Eserien.
Sindre Stien

– Det er kanskje rart å si det, men jeg er fornøyd. Jeg slår jo Magnus i første kampen, og prøver etterpå å sikre inn 0-0 og en kjedelig straffekonkurranse, som tilfeldigvis kan gå i mitt favør, men det gikk ikke. Mot Arkan i andre kampen, hevder jeg meg bra og føler jeg fortjener en scoring mot slutten.

Å gå fra å spille mot en av Norges beste spillere i én kamp, til det samme i andre kamp, er ikke en enkel sak for noen. Rasmussen sier derimot at omstillingen fra kampen mot Myhrhaug Kristiansen til den mot Resul gikk bra.

– Jeg følte omstillingen fra kampen mot Magnus til kampen mot Arkan gikk fint. Man kan jo si at Magnus ikke var helt på toppnivå i sluttspillet. Han var ikke overbevisende mot Håvard Paulsrud i kvartfinalen, ei heller mot Alexander Hildre i semifinalen. Så jeg ville egentlig bare gå i strupen på han, og være effektiv. Når det gjelder Arkan så liker han å holde ball, så med en gang du gjør en feil mot han, så utnytter han det til det fulle.

Når han besvarer et spørsmål om han fikk en ny giv etter seieren mot Kristiansen svarer Rasmussen følgende:

– Det er litt vanskelig å si om jeg fikk ny giv etter seieren mot Magnus. På bakgrunn av det jeg hadde sett på forhånd, trodde jeg at jeg kom til å slå han. Semifinalen ga meg faktisk mer enn det å slå Magnus. Helt ærlig så trodde jeg at jeg kunne ta Arkan i en av de to kampene, men han imponerte meg og det var helt fortjent at de til slutt vant.

Siste fra forsiden