DotA 2 / The International 2017

Valset over finalefavoritten

Europeiske Team Liquid stakk av med den massive førstepremien på 85 millioner kroner etter å ha danket ut kinesiske Newbee.

Det avgjørende øyeblikket ble eksplosivt for tilskuerne.
The International 2017 DotA 2 Championships

Årets store begivenhet i DotA 2 fikk lørdag sin konklusjon. The International 2017 hadde en massiv premiepott på omlag 196 millioner kroner, hele 184 millioner sponset av spillere gjennom kjøp i spillet på forhånd. I finalen lørdag møttes europeiske Team Liquid og kinesiske Newbee. Newbee har tidligere vunnet The International i 2014, mens Team Liquid har aldri hatt særlig stor suksess i tidligere The International-turneringer.

Favoritten leverte

Newbee hadde vært solide hele turneringen gjennom, og gikk ubeseiret gjennom den øvre delen av turneringen. Team Liquid fikk det tøffere, og måtte ned til taperbraketten for å kjempe med kniven mot strupen hele veien gjennom sluttspillet.

Newbee startet opprinnelig turneringen som en av de favorittene til å vinne, på grunn av sin konsekvente sterke tilstedeværelse gjennom hele konkurransesongen. Men Newbee kom tilbake med storm i sluttspillet da de møtte LFY i finalen i den øvre braketten. Kampen gikk frem og tilbake mellom de to kinesiske lagene, hvor Newbee viste helt spektakulært lagspill og vant kampen

Liquid møtte på sin side LGD Forever Young i taperbrakettfinalen. Med spennende spill og uvanlige strategier klarte til slutt Liquid å nedkjempe den kinesiske motstanderen, og var klare for finale mot Newbee.

Overlegen i finalen

Team Liquid feirer seieren over Newbee..
The International 2017 DotA 2 Championships

I finalen var selvfølgelig kineserne klare favoritter, men det skulle vise seg å bli meget tøft. Europeiske Team Liquid vant til slutt hele 3-0 over favoritten. Dette er første gang i historien et lag har vunnet uten å tapt et poeng i finalen i The International.

Team Liquid stakk av med størsteparten av den enorme pengepremien, og fikk med seg over 85 millioner kroner hjem i premie. Andreplass Newbee måtte ta til takke med litt over 31 millioner.

På tredje- og fjerdeplass endte to kinesiske lag opp, henholdsvis LGD Gaming og LGD Forever Young.

Siste og avgjørende kamp mellom Newbee og Team Liquid i finalen.

Siste fra forsiden