Valve avduker Dota 2

Satser friskt på nettsamfunn og lavere inngangsterskel for nybegynnere.

Ryktene har svirret rundt Valves nye prosjekt den siste tiden, og mange spådde svaret allerede i 2009 da Dota-utvikler Icefrog benket seg hos Valve. I går presenterte Games Informer endelig fasiten; Dota 2 er underveis.

Valve har satt sin lit til Icefrogs tidligere arbeid og sier at kjernen i spillet er det samme som før; Dota 2 er mer eller mindre Dota-Allstars med ny teknologi. Mye skal være uforandret i oppfølgeren, og Valve lover at spillet vil være lett gjenkjennelig for enhver Dota-spiller.

Hele heltekompaniet fra Dota-Allstars er med, kartet er funksjonelt likt det gamle, og utstyr og oppgraderinger skal være likt som før. Så hva er egentlig nytt i Dota 2?

Blant annet benytter Dota 2 seg av Valves Source-motor, som skal behage estetikeren i deg langt mer enn det forgjengeren gjorde. Noen av heltenes egenskaper vil også fungere bedre takket være Source, og AI skal ta over for frakoblede spillere. Disse botene kan man også spille treningskamper mot.

Vil inkludere nye brukere

Det sies at å spille Dota med en nybegynner på laget er verre enn å være underbemannet, ettersom den uerfarne dør ofte og dermed gir store økonomiske gevinster til motstanderen. Dette skal være mye av årsaken til hatet mot utrente spillere som har preget den harde Dota-kjernen lenge, og Valve har som mål å gjøre Dota 2 mer nybegynnervennlig.

Tanken er at alt spilleren gjør skal knyttes opp mot spillkontoen, og man kan høste goder av å engasjere seg utenfor spillet også. Å delta konstruktivt i nettsamfunnet, diskutere på forumet, skrive guider eller hjelpe nye spillere skal på uvisst vis belønnes, men Valve er stadig i diskusjon om hvordan belønningene skal beregnes og fordeles.

Interaktive guider skal gjøre det enklere for spilleren å finne informasjon, samt knytte nettsamfunnet tettere sammen ettersom man slipper å manøvrere blant hundrevis av fansider for å finne informasjonen man leter etter.

Ved å logge inn som trener kan veteranspillere veilede nye brukere. Detaljene er enda uklare, men treneren skal kunne se nykomlingens skjerm og snakke med vedkommende over en privat kanal. Hvorvidt treneren vil kunne ta direkte kontroll over det som skjer på nybegynnerens skjerm er usikkert, men tips og råd fra erfarne spillere kan uansett hjelpe nye brukere med å lettere forstå spillet.

Eleven skal også kunne rangere hvor hjelpsom treneren er, og spillet vil belønne gode veiledere. Valve er i ferd med å pusse opp Steamworks før lanseringen av Dota 2, og et nytt og forbedret matchmaking-system skal sørge for at lagene blir bedre satt sammen. Med dette håper Valve å knytte et tettere, mer positivt nettsamfunn rundt Dota 2, samt redusere nybegynnerhatet sjangeren er så kjent for.

Dota 2 skal etter planen lanseres i 2011, men dato er foreløpig ikke fastsatt.

(Kilde: Game Informer)

Les også
Kingdoms of Amalur: Reckoning annonsert

Siste fra forsiden