The International 2021

Valve bekrefter - The International arrangeres ikke i Sverige

Jobber på spreng for å unngå at samme skjebne skjer med Counter-Strike-majoren i Stockholm.

The International vil ikke avholdes i Stockholm, Sverige som planlagt. Illustrasjonsbilde.
The International 2017 DotA 2 Championships

Tidligere denne uken skapte det svenske idrettsforbundet store overskrifter da forbundet stemte nei i en avstemming om hvorvidt e-sport skulle bli anerkjent som idrett eller ei.

Det førte til at Valve tok kontakt med Sveriges innenriksminister Mikael Damberg, som i tillegg avslo forslaget om å klassifisere The International som en toppidretts-turnering. Dermed får hverken utøvere og ansatte visum til å kunne delta på storturneringen ettersom pandemien holder deltagerne innenfor karantenereglene.

Sent torsdag kveld ble ryktene endelig bekreftet. Valve bekrefter i en e-post til det svenske e-sportforbundet at de ikke kommer til å avholde The International i Stockholm som følge av avslaget fra myndighetene, på tross av at forbundet skal ha funnet en løsning.

I en egen nyhet publisert tirsdag 22. juni bekreftet Valve at de fremdeles har hensikt å avholde The International i år på en trygg og forsvarlig måte. Kvalifiseringene, som allerede er godt i gang, fortsetter som normalt inntil ytterligere informasjon foreligger.

LES OGSÅ: The International til Sverige i 2020

– Vi gjør alt vi kan slik at ikke det samme skjer med CS:GO-majoren

PGL er arrangør av den neste Counter-Strike-majoren i Stockholm.
PGL eSports

En annen stor begivenhet som skal finne sted i Stockholm senere i år er Counter-Strike-majoren. Nå er det også usikkert om denne avholdes, selv om det svenske e-sportforbundet er positive.

I et intervju med svenske Expressen forteller Sammi Kaidi fra det svenske e-sportforbundet at de jobber på spreng for å unngå at Counter-Strike-majoren lider samme skjebne.

– Nå har det først og fremst vært fokus på The International, men med tanke på at det ikke ble noe av på tross av løsningen, kommer vi til å gjøre alt vi kan fremover slik at det samme ikke skjer med majoren.

Kaidi forteller videre at de på samme måte skal søke om visum for deltagere og ansatte. Dersom de får nok et avslag vil det svenske e-sportforbundet gå via et spesialidrettsforbund som de samarbeider med.

Siste fra forsiden