Valve jobber med byggespill

På DIEC-messen i Kyoto har Valve sagt at de jobber med et kooperativt byggespill. I tillegg har skaperen av Pac-Man en spennende visjon for PC-ens fremtid som spillemaskin.

Robin Walker fra Valve er en av spillutviklerne som har fått plass på talerstolen i Digital Interactive Entertainment Conference i Kyoto (i Japan, for de av dere som sliter med grunnleggende geografikunnskaper), og her sa han at selskapet jobber med noe han kalte "kooperative byggespill". For eksempel, sa han, kunne spillere samarbeide over nettet om å bygge en maskin eller et romskip.

Det er så langt det eneste vi vet om dette prosjektet, men det er spennende å se at en utvikler som til nå har lykkes godt ved å fokusere på en enkelt sjanger våger å tenke nytt. Det gjenstår selvfølgelig å se om dette byggespillet noensinne kommer ut, men vi får krysse fingrene.

En annen person som holdt et foredrag på DIEC var Pac-Man-skaperen Toru Iwatani. Hans visjon for fremtiden avviker radikalt fra den vi er vant til å høre fra japansk hold; han tror nemlig at spilling vil i større og større grad foregå på PC-er enn i stua. Han peker på at flere og flere har PC på rommet sitt, noe som i alle fall ser ut til å være tilfelle i Japan.

Et problem for typiske PC-spill er at folk har så mange forskjellige konfigurasjoner. Iwatani ser for seg en enkel løsning på dette, ved at vi etter hvert får universelle spill-brikker på hovedkortet. En slik brikke vil kunne inneholde alle funksjonene som er nødvendige for å spille spill, og brukere vil kun behøve å laste ned spill uten å bry seg om kompatibilitetsproblemer og slike ting.

Siste fra forsiden