Dota 2 - The International

Valve kjører OL-inspirert anbudsrunde for The International

Ber om søknader fra byer som vil arrangere den storslagne turneringen.

The International – verdens største Dota 2-turnering og et av de gjeveste e-sportarrangementene som finnes – skal avholdes i Stockholm i år. Hvor det bærer til neste år er imidlertid uvisst, og for første gang ønsker Valve å la potensielle vertsbyer kjempe om æren.

OG løftet The International-trofeet i fjor, som første laget til å vinne turneringen to ganger.
Valve

I en pressemelding utlyser utvikleren søknader fra byer som ønsker å arrangere The International. Valve henter med andre ord inspirasjon fra De olympiske leker, og shopper produktet sitt rundt til steder som håper å sanke litt prestisje og forhåpentlig en del turisme.

– Med tanke på globale seertall, internasjonal interesse og deltakelse er The International på linje med NFLs Super Bowl, U.S. Open Golf Championship eller Eurovision Song Contest, skryter Valve og viser til gjennomsnittlig besøkstall på mellom 50 000 og 60 000 mennesker.

Potensielle søkere må selvfølgelig kunne tilby en arena av passende størrelse, der verdens beste Dota 2-spillere skal kjempe om det prestisjetunge Aegis-trofeet. I tillegg krever Valve nok hoteller for deltakere og tilskuere og bo, god Internett-forbindelse og ekstra plass for småbutikker og festlokaler.

Søknader skal være inne senest 31. mars, hvorpå Valve vil gå gjennom de potensielle kandidatene. Den endelige beslutningen tas 15. juni, men hvem valget faller på skal først kunngjøres i august, under årets The International.

«Taiga» ble historisk ved forrige The International.
Første nordmann til å delta på storturneringen »

Siste fra forsiden