Valve kunngjør Left 4 Dead

Left 4 Dead er et kooperativt actionspill fra skaperne av Counter-Strike.

Valve har kunngjort Left 4 Dead, et kooperativt, flerspillerbasert actionspill fra Turtle Rock Studios. I følge den kortfattede pressemeldingen vi har fått fra Valves PR-guru Doug Lombardi, bygger Turtle Rock på de elementene som gjør Counter-Strike så suksessrikt, samtidig som de utnytter seg av sin erfaring innenfor kunstig intelligens.

Gabe Newell fra Valve er svært fornøyd med det Turtle Rock har gjort så langt, og mener Left 4 Dead vil gjøre det samme for kooperativ spilling som Counter-Strike gjorde for actionbaserte flerspillerspill.

Vi har for øyeblikket lite konkret informasjon om spillet, men et vedlegg til pressemeldingen gir et lite innblikk i hva vi har i vente. Vedlegget er et konseptbilde som viser silhuetten av fire forskjellige soldater foran en hel hær av det som ser ut til å være zombier.

Left 4 Dead er bygd på den mest avanserte versjonen av Valves Source-motor (som vi tidligere har sett i Half-Life 2, Counter-Strike og, nå nylig, Dark Messiah of Might & Magic), og introduserer versjon to av Turtle Rocks teknologi for kunstig intelligens. Spillet vil lanseres på PC i 2007, men det fortelles ikke når på året vi kan vente det.

Siste fra forsiden