Valve kunngjør Steamcloud

Ny gratistjeneste for utviklere

Lei av å måtte begynne på nytt når du mister de gamle lagrede spillene dine? Steamcloud er løsningen.

Valve fortsetter å utvide Steam-systemet sitt, og i går holdt de et arrangement i USA hvor de kunngjorde en ny del av systemet. Dette heter Steamcloud, og er et system for sentral lagring av spillernes data.

Steam er en stor PC-suksess.

Nettstedet Rock Paper Shotgun, som var til stede på arrangementet, forteller at alt fra tastaturkonfigurasjoner til lagrede spill vil kunne lagres sentralt.

Dette betyr for eksempel at du slipper å manuelt flytte lagrede spill om du kjøper ny datamaskin, og at om du har tilgang på flere PC-er betyr det ingen ting hvilken maskin du spiller på, så lenge spillet og Steam er installert.

Steamcloud vil være gratis, både for spillutviklere og spillere. Systemet vil debutere i en oppdatering for Half-Life-spillene, og vil også bli integrert i PC-versjonen av Left 4 Dead.

Valve jobber også med en rekke andre nyheter. Rock Paper Shotgun nevner et system som automatisk kan oppdatere maskinvaredriverne dine, slik at folk som ikke har kunnskap om PC-er slipper å ende opp med massevis av problemer etter som driverne deres blir utdatert og de ikke skjønner hvordan de skal fikse det.

I tillegg vil de implementere et system som kan sjekke systemet ditt, og automatisk gi deg beskjed om du kan kjøre et spill du vurderer å kjøpe.

Valve brukte også mye tid på å avfeie alle rykter om at PC-en er i ferd med å dø som spillplattform. I deres øyne er plattformen sterkere enn noensinne, men at den er i forandring. Blant annet mener de digital spilldistribusjon er sentralt i plattformens fremtid.

Du kan også lese en liveblogg fra Valve-arrangementet hos Rock Paper Shotgun.

Siste fra forsiden