Dota 2 - The Boston Major

Valve legger årets siste Dota 2 major-turnering til Boston

Dato or arena for Dota 2-begivenheten er satt.

Bilde fra The International 2016.
Valve

I fjor annonserte Valve at de i tillegg til The International også ville arrangere en serie Major-turneringer for Dota 2, slik at hver årstid ville ha sin egen Valve-begivenhet. Ett år senere har fire årlige turneringer blitt kuttet til tre, og den første turneringen etter The International er nå satt til Boston. 16 lag skal kjempe om premiepotten på ca. 24 millioner kroner.

Senere dato og nytt utslagssystem

Annonseringsvideoen til The Boston Major. (Video: PGLTV)

Ettersom en av turneringene har blitt kuttet ut har naturlig nok den første major-turneringen etter The International blitt forskjøvet til et senere tidspunkt. Gruppespillet vil foregå den 3. og 4. desember, mens utslagsrundene vil finne sted mellom 7. og 10. desember. Hovedturneringen skal spilles i Wang Theatre i Boston, som kan huse 3500 tilskuere. Dette er et stort steg ned fra forrige major-turnering i Manila, der arenaen kunne ha 17 500 seere.

Utslagsrundene i Dota 2-turneringer har tradisjonelt sett vært dobbel-eliminasjon, med en øvre og nedre pulje. Det fungerer så lagene som kvalifiserer seg til den øvre puljen blir sendt til den nedre puljen om de skulle tape et oppgjør. I den nedre puljen er det vinn eller forsvinn som gjelder, og dermed har lagene i den øvre puljen en ekstra sjanse på bli værende i turneringen.

Nytt for The Boston Major er at man har gått bort fra dette systemet. Nå vil utslagsrundene bli spilt i klassisk singel-eliminasjon, der vinn eller forsvinn gjelder for alle lag, fra første utslagsrunde. Dette gjør også at hovedturneringen har blitt kortet ned fra seks til fire dager.

Nye lagoppstillinger

Årets vinnere av The International, Wings Gaming. (Bilde: Valve)

Den åpne kvalifiseringen for turneringen vil foregå 23.-26. oktober, med den regionale kvalifiseringen 27.-30. oktober. Det vil dermed være naturlig å anta at invitasjonene til turneringen vil være utsendt noe før 23. oktober.

For mange vil dette være den første muligheten å se de nye lagoppstillingene etter den beryktede The International-rokkeringen, som finner sted etter turneringen hvert år. Blant annet har det svenske Alliance-laget som vant The International 3 gått hvert til sitt. Gustav «s4» Magnusson har byttet til OG, laget som vant to av fjorårets tre major-turneringer. Han går fra mid-rollen i Alliance til å spille offlane hos OG. Henrik «AdmiralBulldog» Ahnberg og Joakim «Akke» Akterhall tar begge en pause fra den profesjonelle scenen, mens Jonathan «Loda» Berg og Jerry «EGM» Lundquist er igjen på laget. Nye på laget er Linus «Limmp» Blomdin, Simon «Handsken» Haag og Jonas «jonassomfan» Lindholm.

Det var noen store overraskelser under årets The International »

Siste fra forsiden