Counter-Strike: Global Offensive

Valve og Fragbite bytter ut det ikoniske kartet Nuke

Gammel klassiker i ny drakt tar over i neste operasjon.

Nuke
Valve

I desember lanserte Valve en oppusset versjon av det legendariske Counter-Strike 1.6-kartet Train. Siden den gang har ikke kartet vært spilt særlig mye, og har aldri vært brukt av profesjonelle spillere.

Dette har Valve nå tenkt å endre på. På sin egen Twitter-konto hintet utviklerne om at Nuke forsvinner fra kartrotasjonen i neste operasjon, og erstattes med Train.

Train.

Dette minner mye om det som skjedde tidlig i 2014, da Train ble tatt ut av rotasjonen, og erstattet med nye Cobblestone. Siden den gang har Valve oppdatert Cobblestone gang på gang, og endret kartet en god del.

Nuke har lenge fått mye kritikk på grunn av sin ensidige natur der antiterroristene har den store fordelen. Det er foreslått flere endringer for å fikse dette, og nå ser det ut til at Valve tar et grep. Det spekuleres i om hele kartet skal bli laget på nytt, slik som med Train i fjor.

Fragbite følger etter

Bare to dager etter snikannonseringen på Twitter fulgte Fragbite etter med en melding på sin egen Twitter-konto.

Introdusksjonsvideoen for nye Train.

– Etter interne diskusjoner har vi bestemt oss for å bytte ut Nuke med Train i kartrotasjonen for den kommende sesongen i Fragbite Masters.

Det er ventet at flere store organisasjoner følger etter denne beslutningen.

I Telenorligaen vil Nuke være med i de siste rundene av vårsesongen.

Mill.
Tuscan.
Valve

– Vi kommer til å kjøre ferdig de siste rundene med kartene som er satt opp. Hva som skjer i sluttspillet derimot, er fortsatt usikkert, forteller Stein Wilmann, e-sportsansvarlig hos Gamer.no.

Les også
Tre spillere i Telenorligaen er tatt for juks

Klassiker relansert

Mens alt fortsatt er uklart rundt hva som blir skjebnen til Nuke, har to nye kart dukket opp på radaren: Tuscan og Mill ble tirsdag lansert i ny drakt. Begge disse er klassikere fra Counter-Strike 1.6, og vil naturlig nok få mye oppmerksomhet i tiden fremover.

Mill er originalkartet som Tuscan er basert på grunnet opphavsrett, men nå ser det ut til at begge har kommet frem i lyset.

Eieren av Tuscan har brukt hele to og et halvt år på å lansere kartet, mens Mill kom mer som en overraskelse. Det er fortsatt usikkert hvilket kart som kommer seg inn i en operasjon i spillet, eller om noen av de i det hele tatt blir med.

Siste fra forsiden