Valve regner seg ferdig med Half-Life 2

Valve har nå sendt den første "release candidate"-kopien av Half-Life 2 til Vivendi. Hvis Vivendi er fornøyd tar det nok ikke lang tid før vi får se dette spillet i butikkene.

For en tid tilbake fortalte vi at Valve hadde sagt de ville levere en "release candidate" (utgivelseskandidat) til Vivendi rundt den 15. september. Dette har de nå gjort, noe som betyr at de føler seg rimelig ferdig med utviklingen av Half-Life 2.

En "release candidate" er en versjon av spillet som utvikleren mener er ferdig, og klar for å bli sendt i trykken. Denne sendes til utgiveren sin testavdeling, som går gjennom spillet på leting etter problemer og eventuelle andre ting som bør endres eller rettes på. Hvis testerne ikke finner noe slikt, kan spillet "gå gull" og sendes til kopiering. Finner de feil og mangler vil de sende spillet tilbake til utvikleren.

Det er ingen garanti for at Vivendi godkjenner den kopien Valve har sendt til dem, og om de godkjenner den er det likevel opp til dem å sette en passende utgivelsesdato (som for alt vi vet kan være langt unna). Om de ikke godkjenner den er det ingen som vet hvor lang tid det tar Valve å rette opp i de feilene Vivendi finner. Etter at de har gjort det må de sende en ny "release candidate" til vurdering hos Vivendi-testerne.

Denne "release candidate"-kopien er imidlertid et rimelig sikkert tegn på at Half-Life 2 kommer på markedet innen relativt kort tid (selv om det for så vidt kan være snakk om måneder).

Siste fra forsiden