Valve stenger 20 000 Steam-kontoer

Nå har Valve stengt 20 000 Steam-kontoer etter at folk har prøvd å registrere Half-Life 2 med falsk CD-key.

For en tid tilbake dukket det opp en liten tekstfil på nettet som viste hvordan det var mulig å skaffe seg gratis tilgang til Half-Life 2 ved bruk av en falsk CD-key. Denne metoden har åpenbart rimelig mange benyttet seg av, og nå har Valve svart med å stenge Steam-kontoene deres. Det vil si at et hvert spill de har skaffet seg over Steam (på den aktuelle kontoen) nå må kjøpes på nytt for å kunne spilles.

Denne fremgangsmåten har fått delte reaksjoner fra brukerne. På den ene siden er det mange som mener at folk får som fortjent, men på den andre siden er det mange som ikke synes det er riktig at Valve skal kunne frata brukere de spillene de har kjøpt lovlig tidligere. Det som om du skulle ha kjøpt alle ekspansjonspakkene til The Sims, og så bli fratatt dem igjen om du prøver å piratkopiere The Sims 2.

Videre er det mange som hevder at de kun har benyttet seg av denne metoden for å slippe å bruke CD når de spiller, eller for å få tilgang til Half-Life 2 før den forhåndsbestilte kopien deres kom frem i posten. Det skal også sies at de som bruker en cracket versjon av spillet visstnok ikke behøver å logge seg inn på Steam for å spille, og dermed ser ikke dette ut til å være noe som påvirker dem.

Likevel er det klart at mange får en fortjent lærepenge, etter å ha prøvd å skaffe seg spillet uten å ha betalt for det. Uansett hva vi måtte mene om Valve sine metoder, hadde det vært rimelig enkelt for folk å unngå disse problemene.

Siste fra forsiden