MechWarrior blir spill igjen

Vandrende krigsmaskiner.

Et flunkende nytt MechWarrior er offisielt kunngjort.

I løpet av de siste dagene har det dukket det opp korte filmklipp og hint om en oppfølger til PC-serien MechWarrior. Nå har rettighetshaverne Smith and Tinker og Piranha Games fortalt IGN at de jobber med et nytt spill sammen, og forklart litt om sine ønsker og forhåpninger.

MechWarrior er basert på pen-og-papir rollespillet ved samme navn, som igjen bygger på brettspillet BattleTech. Det går ut på å kjøre en diger kamprobot, fullføre oppdrag og slåss mot andre roboter. Spillserien holdt det gående fra 1989 til 2002, og nå som den gjenoppstår har utviklerne bestemt seg for å starte på nytt, dog likevel beholde det samme universet som i tidligere spill.

Det nye spillet har enkelt og greit fått tittelen MechWarrior. Det har foreløpig ikke fått noen utgiver eller budsjett, så utviklerne vet foreløpig ikke hvor mye av det de ønsker å gjøre som faktisk er gjennomførbart. Dermed er detaljene som er offentliggjort ikke endelige.

Planen er at historien starter i overgangen mellom den tredje og fjerde tronfølgerkrigen. Du spiller sønnen til en adelsmann på planeten Deshler, og lever et forholdsvis slapt liv til planeten blir invadert av en annen adelsfamilie. Dermed blir du tvunget til å bruke dine evner som pilot til å kjempe for arv og hjemland.

Utviklerne håper å lage en spennende kampanje som man kan spille alene eller sammen med opptil tre andre, og det planleges et klassebasert system for å gi hver spiller en unik rolle på slagmarken. Små, raske maskiner kan for eksempel brukes som speidere, mens ruvende og tungt armerte roboter tar seg av selve kampene. MechWarrior skal også ha mer tradisjonelle flerspillerkamper hvor spillerne kan krige mot hverandre.

Flerspillerdelen skal bli mer ambisiøs enn i tidligere MechWarrior-spill, men detaljene er foreløpig litt uklare. Det snakkes blant annet om et erfaringssystem som i Call of Duty 4, og flerspillerkampanjer som strekker seg over lengre tidsperioder med muligheter for nedlastbart innhold. Som med resten av spillet avhenger mye av dette på en eventuell utgivers ønsker.

Piranha Games har lekt med prosjektet siden oktober i fjor, men selve utviklingen har såvidt kommet i gang. De har laget et filmklipp som demonstrerer hva de vil prøve å få til med spillet, og håper det kan lokke til seg en utgiver.

MechWarrior skal etter planen slippes til PC og Xbox 360. Siden utviklingen er på et såpass tidlig stadium foreligger det ingen spekulasjon om når det skal være ferdig.

Siste fra forsiden