Nordavind FIFA i klubb-VM

Var bare to minutter unna avansement

Nordavinds FIFA-lag viste solid spill, men røk ut av «dødens gruppe».

«Hyper», trener Johan Færaas og «Arko» kan se seg fornøyde med innsatsen til tross for tidlig exit.
Sindre Stien/Nordavind

Nordavind herjet tidvis i kvalifiseringen til klubb-VM, og fikk flere øyner rettet mot seg i forkant. I gruppetrekningen hadde de maks uflaks og havnet i «dødens gruppe» sammen med flere store navn. Men det var ikke noe som tilsa at Arkan «Arko» Resul og Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen ikke kunne sparke godt fra seg.

LES OGSÅ: Fredag starter klubb-VM i FIFA - Nordavind representerer Norge

Slik endte Nordavinds gruppe.
FIFA.gg

Innledningsvis slet Nordavind med å komme skikkelig i gang. Det ble blant annet kun ett poeng på tre kamper mot Lyon, og fire poeng mot Infinity Esports. Derimot spilte de over forventning mot de store navnene i Neo, Hashtag United og FaZe. Drømmen om sluttspill levde helt til slutten i to mot to-kampen mot Hashtag, men en feil fra Nordavinds keeper ødela håpet til nordmennene.

LES OGSÅ: Apeks forsterker FIFA-laget

– Vi var to minutter unna å nå sluttspill

Før siste oppgjør var Nordavind på femteplass i gruppen, men etter solid spill av «Hyper» i sin siste gruppespillkamp, lå de an til å gå videre. Sånn endte det dessverre ikke, og Nordavinds «Hyper» forteller det var skuffende å ryke så knepent.

– Vi var to minutter unna å nå sluttspill, det er en utrolig kjip følelse. Jeg følte at vi fortjente bedre med tanke på spillet vårt, men sånt skjer når man ikke klarer å ta vare på sjansene sine, utdyper han.

«Hyper» var skuffet etter tap i avgjørende kamp.
Tullio Puglia/EA

Det var en tabbe som kostet Nordavind poeng i den avgjørende kampen, men Myhrhaug Kristiansen viser til at et resultat i en annen kamp var det som tok knekken på Nordavinds sjanser.

– I ettertid av kampen fant vi ut at den tabben ikke var en «avgjørende» feil som kosta oss. Hovedgrunnen til at vi røk ut, var fordi Infinity skåret i det 88. minutt mot NEO. Det gjorde at Infinity gikk forbi oss på tabellen og vi måtte vinne kampen vår. Da holder det ikke med uavgjort, også kom det «drittmålet» der for å toppe det hele. Slikt skjer med alle, men det er jo selvfølgelig synd når det først skjer med oss, forklarer han.

Det neste på agendaen for Nordavind og «Hyper» er FUT Champions Cup 4 i slutten av Februar. Nordmannen mener helgens resultater ser lovende ut for den kommende turneringen.

– Jeg har aldri spilt så bra som jeg gjorde denne helgen. Fortsetter jeg slik om to uker, så ser det lyst ut, avslutter Myrhaug.

Siste fra forsiden