Gamer.no Dota 2 Series

Vår norske Dota 2-liga starter denne uka

Åtte lag i toppdivisjonen skal kjempe om å bli kronet til Norges beste.

Valve

Telenorligaen i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft II og Hearthstone har blitt en stor suksess her på Gamer.no. Over 2000 deltakere spiller mer enn 300 kamper i uka, og kjemper om 290 000 kroner i premieverdier i 2015.

Flere har savnet et tilsvarende tilbud for Dota 2 – et av verdens aller største MOBA-spill. I januar åpnet vi derfor påmeldingen til en prøveliga for å ta temperaturen på miljøet i Norge, og finne ut om dette er noe Gamer.no skal satse på med full kraft fra høsten av.

Syv ligarunder før sluttspill

Fredag 6. mars klokken 20:00 går det offisielle startskuddet for første runde i Gamer.no Dota 2 Series. Dette er en ren nettbasert liga med totalt 32 norske lag. Lagene er fordelt over fire nivåer på bakgrunn av skjønn, offisiell rangering, og plasseringen i Pretty Pudge's Pokaljakt, som arrangeres av Pressfire.no og Dota2.no.

Det spilles én runde hver uke i totalt syv uker. Standardtidspunktet for hver runde er fredager klokka 20:00, men lagene står fritt til å avtale annet kamptidspunkt seg i mellom innenfor samme kalenderuke. Noen av lagene har allerede tyvstartet og fått sine første poeng.

Etter syv runder er det duket for et avgjørende og spennende sluttspill mellom de fire beste lagene i den øverste divisjonen.

Trenger laget ditt flere spillere, eller ser du etter et Dota 2-lag?
Prøv vårt populære spillermarked »

Du kan caste fra ligaen

Gamer.no Dota 2 Series blir ikke kommentert av oss offisielt og det vil ikke være noen premier utover heder og ære, men den vil få samme struktur og like god administrering som Telenorligaen. Og det vil selvsagt være mulig for utenforstående å kommentere så mange kamper de vil ved å trykke på «jeg skal sende kampen» inne på kampsidene.

Dota-miljøet i Norge er langt mindre enn samfunnet rundt League of Legends, men på internasjonal basis er Valve-spillet nesten like stort som sin hovedkonkurrent. Premiepotten under fjorårets The International var på svimlende 83 millioner kroner, og vinnerlaget stakk av med om lag 38 millioner kroner alene. Dette er fortsatt en rekord i e-sportsammenheng.

Her finner du alt du trenger å vite om Gamer.no Dota 2 Series:

Siste fra forsiden