IEM San Jose - League of Legends

Vår vurdering av League of Legends-lagene på IEM

Vi har analysert profflagene og spådd resultatet.

Forrige League of Legends-turnering på IEM var i Shenzhen i sommer.
ESL/Helena Kristiansson

Førstkommende lørdag starter League of Legends-turneringen på Intel Extreme Master i San Jose. Totalt seks lag er med i turneringen. Av disse lagene er det to fra Nord-Amerika, to fra Europa og to fra Latin-Amerika.

Turneringen blir spilt i best av tre-formatet de første rundene, og ender til slutt opp i en hovedfinale som blir spilt etter best av fem-prinsippet. Dessverre for oss i
Europa starter kampene tidlig i San Jose, og det betyr at det kan bli sene nattestimer for de av oss som har planer om å følge med på turneringen.

PS: Alliance og Team SoloMid gikk rett videre til sine semifinaler siden de ikke hadde noen motstander i kvartfinalene.

Dette er sendeplanen i helgen (norsk tid oppgitt):

Lørdag 6. desember:
21:00: Unicorns Of Love vs Lyon Gaming (kvartfinale)
00:00: Cloud9 vs paiN Gaming (kvartfinale)
03:00: Team SoloMid vs Unicorns Of Love/Lyon Gaming (semifinale)

Søndag 7. desember:
21:00: Pain Gaming/Cloud9 vs Alliance (semifinale)
01:00: Finale

Du kan følge alle kampene på GamerTV »

Lagoppstillinger og analyse

TEAM SOLOMID

Marcus «Dyrus» Hill
Lucas «Santorin» Larsen
Søren «Bjergsen» Bjerg
Jason «Wildturtle» Tran
Ham «Lustboy» Jang-sik

Team SoloMid er kanskje det mest kjente laget i vesten, og ikke uten grunn. De har dominert League of Legends-scenen i Nord-Amerika i flere år, og har vunnet det som kan vinnes her i vesten. Blant annet blir Søren «Bjergsen» Bjerg sett på som et av de aller største talentene i verden i sin rolle, og det til tross for at han bare er 18 år gammel.

TSM vant NA LCS Summer Playoffs mot Cloud9 og endte på en 5-8. plass i årets World Championship. Dette er resultat som viser at ting har blitt gjort rett og resultatene har vært tilstede i år. Med det sagt så har også Team SoloMid gjort bytter, blant annet har Lucas «Santorin» Larsen kommet inn i laget og dette for under en uke siden. Dette er spesielt verdt å nevne ettersom Larsen ikke skal ta over i hvilken som helst rolle, nemlig jungler. Dette krever god kommunikasjon og rytme med laget, noe som de gjerne ikke har fått i løpet av to ukers forberedelser. Det skal imidlertid være sagt at både Bjerg og Larsen er danske, noe som sørge for at de har god kjemi.

ALLIANCE

Mike «Wickd» Petersen
Ilyas «Shook» Hartsema
Henrik «Froggen» Hansen
Martin «Rekkles» Larsson
Patrick «Nyph» Funke

Les også
Investorene bak Norse spytter inn 200 millioner kroner på skandinavisk e‑sport

Alliance er laget som de fleste har sett på som det sterkeste europeiske laget over lang tid, noe som de og beviste ved å slå Fnatic 3-1 i EU LCS Summer Playoffs. I tillegg har de nå forsterket laget ytterligere ved å hente inn det svenske talentet Martin «Rekkles» Larsson.

Larsson spilte for Fnatic da Alliance vant over dem, men det hindret ikke storlaget fra å se potensialet til Larsson og hentet dermed det som mange kaller for det største europeiske talentet i League of Legends per dags dato.

Selv om Alliance er et sterkt lag, og det faktum at de har hentet inn Larsson, har de ikke hatt allverdens med tid til å forbrede seg til IEM: San Jose. Det blir spennende å se om de har rytmen klar for turneringen. Om de har det er de kanskje favoritter til å stikke av med seieren.

CLOUD9

An «Balls» Le
Will «Meteos» Hartman
Hai «Hai» Lam
Zachary «Sneaky» Scuderi
Daerek «LemonNation» Hart

Cloud9 kvalifiserte seg gjennom en avstemning, som i all hovedsak gikk ut på at alle som ønsket kunne stemme frem lag som de ville se på IEM: San Jose. Der ble Cloud9 stemt frem som vinnere, og fikk dermed invitasjon.

De er et av de få lagene som ikke har gjort noen form for endring i lagoppstillingen den siste tiden, noe som kan vise seg å bli utslagsgivende. Laget har holdt sammen med samme lagoppstilling siden mai 2013, noe som har gitt gode resultater. Andreplass i NA LCS Summer Playoffs, førsteplass i Spring Playoffs og flere topplasseringen har gjort at de fleste ser på Cloud9 som sterke konkurrenter som definitivt holder verdensklasse. Det at de i tillegg har klart å holde sammen så lenge uten noen lagbytter gjør at de holder seg stabilt gode.

PAIN GAMING

Whesley «Leko» Holler
Thulio «SirT» Carlos
Gabriel «Kami» Santos
Han «Lactea» Gi-hyeon
Kim «Olleh» Joo-sung

paiN Gaming har noen seiere i Brasil, men internasjonalt har resultatene uteblitt. De har siden 2012 vært i toppen av den brasilianske scenen, og blant annet vunnet Riot Season 3 Brazil Championship der de håvet inn over 200 000 kroner.

Med tidligere storspiller Yoon «MakNooN» Ha-woon som trener fikk de mye erfaring, og fikk også inn to spillere fra Sør-Korea, noe som viser at laget er villig til å satse internasjonalt. Det er dog vanskelig å si om vi kan forvente så alt for mye av laget under IEM: San Jose. Ha-woon har forlatt paiN Gaming til fordel for Team Fusion Gaming og med noen spillerbytter i det siste så kan det vise seg å bli en vanskelig oppgave å avansere til en semifinale, spesielt med tanke på at motstanderen deres i første kamp er Cloud9.

UNICORNS OF LOVE

Kiss «Vizicsacsi» Tamas
Mateusz «Kikis» Szkudlarek
Tristan «PowerOfEvil» Schrage
Pontus «Vardags» Dahlblom
Zdravets «Hylissang» Galabov

Unicorns Of Love vinner ihvertfall på det beste lagnavnet i turneringen. Ikke bare vinner de der, men de har også kvalifisert seg til EU LCS etter at de slo Millenium, som på forhånd ble kåret til favoritter til å vinne. Dette var en enorm prestasjon av dem og som sikkert gir de en massiv moralboost inn til IEM: San Jose. Det forventes kanskje ikke så mye av dem, men vi tror likevel at at de kan bite godt fra seg. Man skal ikke se bort i fra at de kan slå noen av forhåndsfavorittene.

LYON GAMING

Gerardo «Porky» Alonso
Marcelo «Thyak» Ramones
Ali «Seeiya» Bracamontes
Jorge Ivan «NerzhuL» Meza
Diego Arce «Arce» Chang

Internasjonalt er det lite å si om Lyon Gaming. De deltok i januar på IEM: Sao Paulo, der de endte opp med å vinne ett kart før de var ute av turneringen. De har derimot hatt samme lagoppstilling siden juni i år, og har dermed et bedre grunnlag enn flere andre lag i denne turneringen. Det er dessverre neppe nok til å få gjort stort, spesielt da motstanderen deres i første runde er Unicorns Of Love. Kan likevel ende opp med å sjokkere mot UoL.

Det er verdt å nevne seg at i følge Team 8 skal Bot Lane-paret Ainslie «frommaplestreet» Wyllie og Jun «Dodo8» Kang steppe for Meza og Chang. Om dette svekker eller styrker laget gjenstår å se. For de av dere som kjenner Team SoloMid vet dere kanskje at Wyllie er lillebroren til Brian «TheOddOne» Wyllie, som i en årrekke spilte for TSM.

Forventet plassering

Med tanke på at nesten alle lag har hatt spillerbytter, bortsett fra Cloud9, er det naturlig å tro at de stiller sterkere enn de andre lagene. Topp tre er ekstremt vanskelig å velge ut, men vi velger å tro at fordelen til Cloud9 er utslagsgivende i en eventuell finale. Om det blir Alliance mot Cloud9 i en semifinale så er det en kamp som er verdt å få med seg. Alliance ville vi normalt sett plassert på andreplass i turneringen, men siden brackets ender opp med at det ikke kan bli Cloud9 vs Alliance i finalen, så tror vi at Alliance ender opp på tredjeplass, rett bak Team SoloMid.

1. plass: Cloud9
2. plass: Team SoloMid
3-4. plass: Alliance/Unicorns Of Love
5-6. plass: Lyon Gaming/paiN Gaming

Vi vet enda ikke hvordan premiefordelingen blir, men det skal deles ut totalt 350 000 kroner, noe som er en betydelig sum i denne førsesongen.

Denne artikkelen er levert av vår samarbeidspartner Gamermag.no. Les mer om League of Legends her:

Siste fra forsiden