Microsoft maler med bred pensel

Varmt i toppen

Microsoft sparket i gang Gamescom med en aldri så liten lekedag.

KÖLN (Gamer.no): Nå er spillingen virkelig i gang her i Tyskland, og vi startet tirsdagen med å besøke Microsofts arrangement øst i Köln. Her stappet man en gammel industrihall full av journalister og bransjefolk, og lot alle slå seg løs med det de ville teste. Fint og åpent, men når man er litt overbooket er det ikke lett å slippe til i det som raskt ble en bakerovn. Heldigvis var våre utsendte langt fremme i køen, og etter bare noen minutter inne hadde vi satt oss ned med både Halo: Reach og Fable III.

Øystein tester Fable III. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Bred pensel

Den klare tendensen på Play Day var imidlertid, ikke overraskende, Microsofts ambisjoner om å nå et bredere publikum. Kamerateknologien Kinect er selvsagt helt sentral der, og spillgiganten viste frem rundt et dusin av sine kommende titler.

– Det var et veldig stort fokus på Kinect, og det er helt tydelig at dette er noe Microsoft vil dytte hardt. Det er likevel ikke alt som er like interessant. Dance Central ser bra ut, men resten gir meg en følelse av at det blir kortvarig moro. Fable og Halo ser bra ut, samt det nye Age of Empires-spillet, selv om jeg er litt i stuss over den nye og mer tegneserieaktige stilen, forteller Gamer.no-journalist Øystein Furevik.

Breddesatsingen stopper altså ikke med Kinect, som kommer til Norge 10. november. Age of Empires Online minner om en blanding av Civilization: Revolution og Farmville. Man vil imidlertid angripe det mobile markedet også. Vi fikk også en rask test av Xbox Live til Windows-mobiler. Grensesnittet er meget lekkert, og når du kan ta med din avatar fra din nåværende konto er en slik tjeneste utvilsomt forlokkende.

Spill med Xbox Live på mobil. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Overbevisende Live

– Det hele ser veldig elegant og intuitivt ut. Du har alle de viktigste funksjonene fra Xbox Live tilgjengelig, uten alt det andre tullet. Det fine med Games for Windows-spillene på mobil er at du kan teste en demo før du kjøper, på samme måte som på Xbox 360.

I Halo: Reach spilte vi en flerspillermodus ved navn Firefight. Veldig moro, men vi har en intervjuavtale om spillet senere, så dere får vente litt til på en fyldig sak om Bungies foreløpig siste bidrag før de forsvinner til Activision. Et annet høydepunkt var altså Fable III, og Øystein fikk en god porsjon tid sammen med Peter Molyneux’ neste stortittel. Vent deg sak fra Furevik om ikke altfor lenge:

– Dette blir jo en videreføring av det vi kjenner og elsker fra Fable II. Det nye er menysystemet, som kaster deg inn i et område du går rundt og vel og vraker i hva du vil ha. I tillegg får vi et nytt kart som lar deg hoppe frem og tilbake mellom område og oppdrag i høy fart.

Her testes Age of Empires Online. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Konklusjon

Vi skal se nærmere på flere Microsoft-titler denne uken, så Play Day ble ikke mer enn en liten smakebit for oss som var tilstede i ettermiddag. Det er imidlertid soleklart at paradigmeskiftet for lengst har tatt det amerikanske selskapet også. Såkalte stortitler, beregnet på den harde kjerne spillere, var overraskende få på visningen. Istedenfor pumpes det penger inn i kommende Kinect og spill til den teknologien, mobilspill og lettfattelige (men likevel omfattende) titler som Age of Empires Online.

Analytikere har tidligere spådd at spillbransjens fremtid avhenger av en bredere strategi, med Kinect og PlayStations Move i spissen. Om det er sannhet i det er vanskelig å si, men det er i hvert fall helt sikkert at Microsoft tar nettopp disse spådommene på ramme alvor.

Siste fra forsiden