Cyberpunk 2077

Varsler store endringer hos CD Projekt RED

Dropper planlagt Cyberpunk-flerspillerspill til fordel for mer nettverksfunksjonalitet i fremtidige spill.

Etter flere turbulente måneder, som følge av den rotete Cyberpunk 2077-lanseringen, har CD Projekt RED varslet en overhaling av både struktur og strategier.

Selskapet vil endre på måten det lager spill, med blant annet et økt fokus på nettverksfunksjonalitet i spillene sine. Dette innebærer flere endringer hos den polske utvikleren, og det planlagte flerspillerspillet basert på Cyberpunk 2077 går med i dragsuget.

– Introduserer «online» til alle våre spillserier

Kanselleringen av flerspillerspillet ble bekreftet denne uken, i en ny video fra CD Projekt REDs YouTube-kanal. I videoen, som du kan se øverst på siden, fortalte studiosjef Adam Kiciński at spillet ikke lenger passet med utviklerens nye visjon.

– Tidligere har vi hintet om at vårt neste storbudsjettsspill skulle bli et flerspillerspill basert på Cyberpunk, men vi har ombestemt oss. Med vår nye tilnærming fokuserer vi på å bringe nettverksfunksjonalitet til alle våre spillserier en dag, i stedet for å kun fokusere på én stor online-opplevelse, sa Kiciński.

Akkurat hvordan dette skal se ut ville CD Projekt-sjefen foreløpig ikke ut med. Han var imidlertid forsiktig med å påpeke at denne nye strategien ikke betyr at utvikleren går vekk fra sitt nåværende fokus på enspillerspill.

– La oss få én ting klart; CD Projekt lager historiedrevne, enspillerrollespill med høy produksjonsverdi. Det kommer ikke til å endre seg. Det som endrer seg er vår tilnærming til spilling på nett, som betyr at vi passer på å være klare for å implementere nettverksfunksjonalitet i våre spill der det passer seg.

Skal lage The Witcher og Cyberpunk samtidig

Ellers i presentasjonen kunngjorde CD Projekt at det vil begynne å jobbe med flere storspill samtidig. Frem til nå har teamet konsentrert seg om ett prosjekt av gangen, men fra og med neste år skal arbeidet med The Witcher og Cyberpunk utføres side om side.

Utvikleren gikk ikke så langt som å avduke nye spill i de to seriene, men hintet om at fremtidige prosjekter vil kombinere elementer fra ulike sjangre – med rollespill som hovedgrunnlag.

Når vi får vite mer ligger også an til å endre seg. Etter den lange Cyberpunk 2077-sagaen har CD Projekt nemlig besluttet å fokusere på kortere markedsføringskampanjer for spillene sine. Ifølge styremedlem Michal Nowakowski kan tidlige teaser-videoer fortsatt dukke opp, men trailere, demoer og detaljerte presentasjoner vil først skje mye nærmere lansering.

Sjefsdesigner for Cyberpunk 2077 forlater CD Projekt RED.
Andrzej Zawadzki har jobbet hos studioet i åtte år »

Les også
Anmeldelse: The Witcher 3: Wild Hunt

Siste fra forsiden