Dota 2 - The International 2014

Verdens beste Dota 2-spillere skal kjempe om 60 millioner kroner

I morgen starter The International 4.

Valve

Dette er den tiden på året alle Dota 2-fans har ventet på, for i morgen braker The International 4 endelig løs i Seattles KeyArena. Fra tirsdag 8. juli til mandag 14. juli skal 19 lag kjempe om innpass i hovedturneringen som begynner neste uke. Etter denne kvalifiseringsuken er det 8 lag som går videre til hoveddelen for å kjempe om en premiepott på over 60 millioner kroner.

Dota 2.

Startskuddet går klokken 18:00 norsk tid tirsdags kveld, og det er lagene MVP.Phoenix, Team Liquid, CIS-Game og Virtus.Pro som skal kjempe om den aller siste plassen i sluttspillet.

Utfordrende format

I første omgang er det de fire andreplassene fra de regionale kvalifiseringsrundene som skal ut i ilden og kjempe om den aller siste plassen i turneringen. Disse kampene er enkeltutslag og spilles i et best av tre-format, og det er kun vinneren som går videre.

På onsdag begynner andre fase. Her skal de 16 lagene spille i et «round robin» gruppespill, hvor alle lagene spiller mot hverandre en gang og de to lagene med mest seiere går direkte videre til hovedarrangementets øvre gruppe. De åtte midtre lagene går videre til sluttspillets fase tre, og de seks nedre lagene elimineres.

Fase tre av sluttspillet består av to grupper på fire lag hvor de to førsteplassene går videre til øvre gruppe og andre- og tredjeplassene går videre til nedre gruppe.

Man kan bli rik av å spille dette spillet.

De åtte gjenstående lagene skal konkurrere om 60 millioner kroner i tidenes største The International.

Tidenes største premiepott

Som nevnt ligger premiepotten til årets International på over 60 millioner kroner. Dette er den største premiepotten innenfor e-sport noensinne. For å sammenligne er den samlede premiesummen på alle turneringer i League of Legends på rundt 75 millioner kroner, og StarCraft II har en samlet premiesum på rundt 68 millioner kroner. Før The International 4 har Dota 2 en samlet sum på 58 millioner kroner, om to uker ligger denne summen på 120 millioner kroner.

Siste fra forsiden