Super Smash Bros. / Eclipse 2

Verdens beste Super Smash Bros.-spillere møtes på Gardermoen til helgen

Pressfire og Smash Norge følger opp fjorårets suksess med ny turnering.

Bilde fra fjorårets Eclipse-turnering.
Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no

Fra 21. til 23. oktober, arrangerer Pressfire.no og Smash Norge den hittil største Smash-turneringen på norsk jord. Eclipse 2 skal følge opp suksessen fra fjorårets turnering, blant annet ved hjelp av en større arena, og en ekstra dag satt av til turneringen.

Eclipse tok sted i Kanonhallen på Hasle i fjor. I år har de flyttet til større lokaler.
Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no

Turneringen skjer på Thon Hotel Gardermoen, med en dobbelt så stor boltreplass som i fjoråret. Det er åpent for at publikum kan komme og se på kampene, samt spille noen vennekamper om de ønsker det. Inngangsbilletten koster 125 kroner.

I tillegg til hovedturneringen i GameCube-spillet Super Smash Bros. Melee, skal det også gjennomføres turnering i seriens nyeste innslag: Super Smash Bros. for Wii U. I år blir det også to-mot-to turneringer i begge spillene.

Video fra arrangementet blir sendt direkte på Twitch fra lørdag klokken 09:00.

Fjorårets svenske finalister kommer tilbake

Adam «Armada» Lindgren i Alliance og William «Leffen» Hjelte i Team Solo Mid møttes i finalen på Eclipse i fjor, hvor «Armada» trakk det lengste strået. De to svenske stjernene er regnet som to av de beste spillerne i verden, og blir hovedattraksjonen også i årets turnering.

Bilde av finalen mellom Adam «Armada» Lindgren og William «Leffen» Hjelte fra Eclipse i fjor.
Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no

Mer eller mindre alle de europeiske toppspillerne skal delta i turneringen, og hele ni av de ti best rangerte spillerne nettsiden Smashranking.eu er oppført på deltakerlisten. Norges best rangerte spiller Gaute «Zorc» Berge skal forsøke å forsvare landets ære på hjemmebane.

Til tross for en større satsing på enkelte aspekter av turneringen, har premiepotten gått ned fra i fjor. Da ble det delt ut 100 000 kroner fordelt på to turneringer, mens det i år deles ut 75 000 kroner fordelt på fire turneringer.

I tillegg får arrangementet et knippe spillgjester. Podcast-gruppen i Rad Crew skal spille inn en podcast mens de tevler i Super Smash Bros. for Wii U på lørdag, mens gjengen fra Level Up utfordrer alle som ønsker det til en kamp i spillet på søndag.

Siste fra forsiden