Verdens største Dota 2-turnering tilspisser seg

Gruppespillet i The International 3 er over. Nå begynner alvoret.

The International 3 er den hittill største og mest prestisjetunge DotA 2-turneringen vi har sett.

Millioner av kroner i potten

Femten av verdens beste lag er flydd til Seattle for å prøve seg på den rekordstore pengepotten som nå nærmer seg svimlende 17 millioner kroner. I tillegg ble lagene Quantic Gaming og Rattlesnake invitert for å spille om den siste plassen i sluttspillet gjennom et såkalt «Wild Card»-oppgjør rett før helgen.

Første «Wild Card»-kamp startet relativt jevnt, men etter et par dårlige initieringer fra Quantic gikk første seier til gutta i Rattlesnake. I kamp nummer to fikk imidlertid Quantic den dødelige kombinasjonen av heltene Chaos Knight og IO, og utlignet dermed ledelsen. Quantic fikk tak i IO også i tredje kamp, men klarte ikke å dra i land seieren ettersom Titouan «Sockshka» Merloz gjorde flere avgjørende feil.

Etter dette virket det som om koordinasjonen mellom spillerne på Quantic forsvant og Rattlesnake seiret overlegent 3-1.

Svenskene herjet

Gruppespillet i The International 3 er dermed over. Det er spilt 56 kamper over tre dager og kampene ble kontinuerlig presentert på fire ulike streamer.

Det svenske stjernelaget Alliance endte ubeseiret i sin gruppe etter 14 kamper, og gir inntrykk av å være det sterkeste laget da de hadde lag som IG og Orange i sin gruppe. Som gruppevinner kunne Alliance velge motstander til første runde i sluttspillet. Valget falt ikke overraskende på LGD.cn, som har en spillestil Alliance er komfortabel med.

Den ukrainske publikumsfavoritten Na'Vi skuffet heller ikke i helgen, og vant gruppen sin med 11 seiere og 3 tap. De avsluttet gruppespillet med stil da de valgte Dota 2-helten Pudge.

Under fjorårets turnering ble helten Pudge brukt mye av Na'Vis mest populære spiller Daniil «Dendi» Ishutin, og dette satte frykt i motstanderne som til slutt måtte fjerne denne helten. Det er mulig de må fjerne Pudge også i år for å ha en sjanse til å vinne, ettersom Na'Vi knuste LGD etter bare 15 minutter.

Se gruppekampene i opptak

Når verdens beste Dota 2-lag konkurrerer blir det naturligvis mye bra underholdning og mange interessante kamper. Du finner opptak av kampene på Valves nettsider, og her er noen av kampene vi anbefaler:

Les også
SK Gaming har fått nytt Counter-Strike: GO-lag

Fnatic mot Na'Vi — kamp 1
Alliance mot IG — kamp 1 og kamp 2
Dignitas mot LGD — kamp 1
Zenith mot DK — kamp 1 og kamp 2
Na'Vi mot DK — kamp 1 og kamp 2
Fnatic mot Dignitas — kamp 1
Na'Vi mot LGD — kamp 2
Alliance mot Orange — kamp 2
Dignitas mot LGD.cn — kampen om delt fjerdeplass

Storslått finale førstkommende søndag

Alle lagene i gruppespillet er videre med i turneringen. Turneringsformatet videre er basert på dobbel eliminering, som betyr at de fire beste fra hver gruppe havner i en vinnerpulje. Disse lagene må tape to kamper før de ryker helt ut av turneringen. Første runde i begge puljene starter onsdag.

Finalen av The International 3 går av stabelen søndag kveld norsk tid. Dersom du befinner deg i Oslo kan du se den sammen med andre på The Scotsman.

Les også: Nordmann leder League Championship Series
Les også: «Snute» seiret i profilert StarCraft II-turnering

Siste fra forsiden