EVO 2019

Verdens største slåssespillturnering sparkes i gang denne helgen

Og for første gang på lenge er ikke Street Fighter hovedattraksjonen.

Nintendo

I år som i fjor går den populære slåssespillturneringen Evolution Championship Series (kjent som EVO blant venner) av stabelen i hjertet av Las Vegas, Nevada.

Startskuddet går sent fredag kveld på turneringens offisielle Twitch-kanaler, hvor man blant annet kan følge åpningsrundene i Tekken 7, Dragon Ball FighterZ, SoulCalibur VI, Under Night In-Birth Exe:Late[st], Samurai Shodown og en håndfull andre slåssespill.

Videre utover helgen tilspisser konkurransene seg gradvis, med finaler i de ulike spillene spredd jevnt utover fredag, lørdag og søndag.

Tekken 7 er også på plass!
Espen Jansen/Gamer.no

Supert for Smash

Vanligvis er det Street Fighter-serien som får æren av å runde av det hele med den siste finalen på søndag, men i år (som i fjor) har Capcoms slåssespillveteran fått enda et skudd for baugen: Ikke bare har Super Smash Bros. Ultimate enormt mange flere påmeldte deltagere, men det får også gleden av å avslutte det hele klokken 04:00 natt til mandag.

En grunn til det store antallet påmeldte Super Smash Bros. Ultimate-spillere kan nok delvis skyldes det faktum at Super Smash Bros. Melee ikke er med som en offisiell del av årets turnering.

Melee har lenge stått som en bauta i slåssespillsamfunnet, til tross for at både Super Smash Bros. Brawl og Super Smash Bros. for Wii U har dukket opp og vært faste innslag på EVO flere ganger siden Melees storhetstid. Med Melee ute av valsen, er det naturlig at flere spillere har flokket til det eneste Super Smash-spillet som står igjen.

Ta turen over til turneringens hjemmeside for mer informasjon, men bruk gjerne også denne timeplanen for å finne ut når og hvor spillet du vil se er i aksjon:

Slik ser EVO 2019 ut.
EVO

Det er flere norske spillere til stede i Las Vegas, inkludert Arman «Phenom» Hanjani og Vegard «veggey» Bugge som begge konkurrerer i Street Fighter V: Arcade Edition. Kjenner du til flere, er det bare å dele i kommentarfeltet under.

Fikk du med deg: Det kom nye figurer til Super Smash tidligere denne uken »

Siste fra forsiden