World Championship 2018 - League of Legends

Verdensmesterskapet i League of Legends er rett rundt hjørnet

Turneringen varer i en drøy måned, og vi har laget en oversikt slik at du kan få med deg kremen av kremen i internasjonal League of Legends.

Bilde fra fjorårets finale i verdensmesterskapet. Da ble turneringen arrangert i Kina.
David Lee/Riot Games

Mandag starter en av verdens største og mest prestisjetunge e-sportturneringer, Verdensmesterskapet i League of Legends, Worlds 2018. Riot arrangerer Worlds for åttende år på rad, og totalt 24 lag skal gjennom hele oktober kjempe om tittelen som verdens beste lag, i tillegg til en premiepott på over 18 millioner kroner, som vil øke gjennom turneringen basert på antall salg av kosmetiske tillegg i spillet. I år spilles turneringen i Sør-Korea, og vinnerne kåres 3. november.

Lagene som deltar har enten vunnet sin regions serie, kvalifisert seg ved å ha flest sammenlagte poeng fra vår- og høstsesongen eller ved å vinne sin reginale kvalifiseringsturnering. Ulike regioner har ulikt antall deltakerlag, basert på tidligere internasjonale resultater.

Hele turneringen kan du følge på Riots offisielle turneringssider »

Starter med innledende gruppespill

REGIONKODER

Vis mer

EULCS: Europa
LCK: Sør-Korea
LMS: Taiwan, Hongkong og Macao
LPL: Kina
NALCS: Nord-Amerika
Regionene over blir regnet som de «fem store».

CBLOL: Brasil
CLS: Latin-Amerika (Sør)
LCL: Samveldet av Uavhengige Stater (SUS) og Baltikum
LJL: Japan
LLN: Latin-Amerika (Nord)
OPL: Oseania
SEA: Sørøst-Asia
TCL: Tyrkia
VCS: Vietnam

Lag fra de mindre regionene, samt lag med dårligst seeding fra noen av de største er nødt til å kvalifisere seg til hovedturneringen gjennom et innledende gruppespill. De totalt tolv lagene ble på forhånd delt inn i tre utvalg basert på tidligere internasjonale resultater, og fire grupper à tre lag ble tilfeldig trukket. I hver av gruppene skal alle lagene spille to best-av-en-oppgjør mot hverandre. Deretter går lagene som ender på første- og andreplass videre til et utslagsspill, hvor kampene avgjøres i et best-av-fem-oppgjør. Vinnerne av utslagsrunden går videre til det ordinære gruppespillet, og Worlds settes for alvor i gang. En oversikt over det innledende gruppespillet finner du i tabellen nedenfor. Regionkoder er forklart i faktaboksen.

Gruppe AGruppe BGruppe CGruppe D
Edward
(LPL)
Bahçeşehir SuperMassive (TCL)Cloud9
(NALCS)
G-Rex
(LMS)
Infinity
(LLN)
Ascension
(SEA)
KaBuM!
(CBLOL)
Kaos Latin Gamers (CLS)
Dire Wolves (OPL)G2
(EULCS)
DetonatioN FocusMe (LJL)Gambit
(LCL)

Det innledende gruppespillet settes i gang mandag 1. oktober, og går over til utslagsrunder lørdag 6. oktober. Når fire vinnere er kåret, vil lagene trekkes tilfeldig inn i fire grupper i turneringens ordinære gruppespill. Her kan det ikke være flere lag fra samme region i gruppene.

Totalt seksten lag i hovedturneringen

SLIK SPILLES WORLDS 2018:

Vis mer

Innledendegruppespill:
1. oktober - 4. oktober

Innledendeutslagsspill:
6. oktober - 7. oktober

Ordinærtgruppespill:
10. oktober - 17. oktober

Kvartfinaler:
20. oktober - 21. oktober

Semifinaler:
27. oktober - 28. oktober
Finale:
3. november

Fullstendig timeplan finner du på Riots egne turneringssider »

I likhet med det innledende gruppespillet, ble tolv forhåndskvalifiserte lag delt inn i to utvalg, og fire grupper à tre lag ble tilfeldig trukket. Med de fire lagene fra det innledende gruppespillet, betyr det at totalt seksten lag skal kjempe om åtte plasser i turneringens sluttspill. I hver av gruppene skal alle lagene spille to best-av-en-oppgjør mot hverandre, og gruppenes to beste lag avanserer til sluttspillet som foregår på best-av-fem-vis. I skrivende stund er kun tre av fire plasser i de ordinære gruppene okkupert, og hvilke lag som fyller opp de gjenværende plassene finner vi ut av etter endt innledende spill, søndag 7. oktober. En oversikt over de nåværende gruppene finner du i tabellen nedenfor.

GruppeAGruppeBGruppe CGruppe D
Flash Wolves
(LMS)
Royal Never Give Up (LPL)kt Rolster (LCK)Fnatic
(EU LCS)
Afreeca Freecs
(LCK)
Gen.G
(LCK)
MAD
(LMS)
100 Thieves
(NALCS)
Phong Vũ Buffalo (VCS)Vitality
(EULCS)
Liquid
(NA LCS)
Invictus (LPL)
Ikke avgjortIkke avgjortIkke avgjortIkke avgjort

Det ordinære gruppespillet settes av stabelen onsdag 10. oktober, og avsluttes en uke senere, på onsdag 17. oktober. En foreløpig oversikt over timeplanen finner du i faktaboksen.

Samsung Galaxy (nå Gen.G) hever trofeet i Beijing, Kina, under fjorårets verdensmesterskap.
Miecy Wan/Riot Games
Les også
Hovedkampen endres grunnet sykdom: Void møter Wizard

Disse lagene burde du merke deg

SKRIBENTENS ANBEFALNINGER:

Vis mer

Innledende gruppespill:
G2 - SuperMassive
Cloud9 - KaBuM!
Kaos Latin Gamers - Gambit

Ordinært gruppespill:
Flash Wolves - Afreeca Freecs
Royal Never Give Up - Gen.G
kt Rolster - Liquid
Fnatic - Invictus

Topplagene (tilfeldig rekkefølge):
Afreeca Freecs
Royal Never Give Up
Gen.G
kt Rolster
Invictus
Fnatic

Det er kanskje mye å forvente at seere benker seg ned fra første kamp, og uavbrutt følger med på alle kampene i verdensmesterskapet. Derfor har undertegnede plukket ut noen lag du burde merke deg, dersom du vil sikre å få med deg kremen av kremen i internasjonal League of Legends. Har du i tillegg favorittlag eller -spillere kan du også nyte disse kampene, ettersom at turneringsoppsettet tillater seere å se samtlige kamper.

I det innledende gruppespillet vil vi antakeligvis oppleve et gap mellom lagene fra de større regionene og resten. Dog skal man ikke utelukke en eller annen overraskelse gjennom de fire dagene, og dermed kan utslagsrundene by på noen saftige oppgjør. Her anbefaler jeg å følge med på Edward, G2 og Cloud9, ettersom disse lagene mest sannsynlig kommer til å levere best av de tolv lagene. I den siste gruppen er det mer åpent, men det blir nok av jevne oppgjør mellom disse lagene.

I det ordinære gruppespillet er det duket for League of Legends av verdensklasse. Uavhengig av hvilke lag som kvalifiserer seg til de gjenværende plassene, er det flere kamper som er i grenseland til å må sees. I Gruppe A er det Flash Wolves og Afreeca Freecs som gjelder. Flash Wolves er kjent for å være Koreas kryptonitt, men samtidig er det aldri enkelt å forutse hvorvidt de leverer eller ei.

Dersom du kun skal se én kamp under Worlds, er det nesten nødt til å bli kampen mellom kinesiske Royal Never Give Up og koreanske Gen.G i Gruppe B. Sistnevnte lag vant fjorårets verdensmesterskap, og kineserne er for øyeblikket ansett som et av verdens aller beste lag. Oppgjørene mellom disse lagene kommer utvilsomt til å bli både jevne og ekstremt imponerende. Dersom du vil se hvordan Europa måler seg mot verdenstoppen, bør du også få med deg Vitality-kampene.

I Gruppe C er det også to lag som er forhåndsfavoritter: Team Liquid og kt Rolster. Sistnevnte er nok et par hakk kvassere enn Liquid, men det blir uten tvil spennende å se hvordan Nord-Amerikas håp klarer seg mot koreanerne. Når vi likevel er inne på tanken om vestlige håp, anbefales også oppgjørene mellom europeiske Fnatic og kinesiske Invictus i Gruppe D. Begge lag spiller uhyre aggressivt, og små marginer kan fort bli til store ledelser mellom disse lagene.

Siste fra forsiden