Joachim i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– Vi er i stand til å nå sluttspillet i Telenorligaen neste sesong

Det nyopprykkede laget Joachim er proppfulle av selvtillit før fredagens King of Nordic.

Christian «dreamcatchR» Paulsen under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Etter nok et tap for Norge i forrige runde av King of Nordic, ble ny norsk kvalifisering på søndag. Denne gangen var det laget Joachim som vant. De spilte i høstsesongen i 2. divisjon, og sikret seg opprykk til 1. divisjon for kommende sesong.

Laget med det spreke navnet fikk med seg en ny femtemann for anledningen, og fikk det relativt enkelt i kvalifiseringsrundene.

Mangler en taktisk leder

Christian «dreamcatchR» Paulsen, som spiller for Joachim, begynner å fortelle litt om spillerne på laget.

– Vi er en kjerne på fire som har spilt i 2. divisjon denne sesongen. I tillegg har vi fått oppdraget med å få «Hulk» til King of Nordic, og det klarte vi med glans, sier han, før han fortsetter.

Joachim «DalcoN» Totland under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Lagets stjerne er «DalcoN». Han leverer stort sett hele tiden, spesielt når han får opp temperamentet. Da blir mikrofonen skrudd av og han tar helt av. «Mikki» elsker å bruke shift og ctrl, og tar seg av «lurker»-rollen. «wwww» har sjuk treffsikkerhet og gjør det som faller ham inn, ganske fri rolle. «Hulk» passer meget godt inn i laget og bidrar med at kommunikasjonen blir mye bedre, samtidig så treffer han bra også.

Om seg selv, er Paulsen noenlunde beskjeden i beskrivelsen.

– Jeg gjør stort sett det som trengs, enten om det er å hoppe ut et sted for å ta ut noen eller blir drept, eller om det er support. Jeg fyller de rollene vi behøver, kan du si.

Paulsen forsikrer oss om at laget kommer til å spille sammen i Telenorligaen neste sesong, men poengterer at de mangler en femtemann. Hvis de klarer å finne en god femtemann, tror Paulsen på sluttspill i vår.

DISSE SPILLER FOR JOACHIM

Vis mer

Christian «dreamcatchR» Paulsen
Joachim «DalcoN» Totland
Mikael «mikki» Gaup
Michael «wwww» Sandvik
Jørn «Hulk» Viken

– Vi har levert mange gode resultater i høst. Vi var på The Link i Svelvik, og der slo vi både Fact Revolution og Momentum. På Gigacon tapt vi knepent 16-14 mot BX3, og 1-2 for Kingpins i en kamp vi burde vunnet. Grunnen til at vi ikke snur kampene i vår favør er mangel på en dedikert leder og manko på kommunikasjon, får vi orden på det er jeg overbevist om at vi er i stand til å nå sluttspillet neste sesong, sier en selvsikker Paulsen til Gamer.no.

Samtidig sier han at laget egentlig ikke har en kampplan for fredagens King of Nordic-turnering.

Les også
Husk å sette opp Fantasy-laget ditt før kveldens dobbeltrunde i Telenorligaen

– Vi er sterke individuelle spillere, men vi spiller ikke like mye som et lag. Jeg tror ikke «DalcoN» kan en eneste smoke. Han kan kanskje røyklegge trappen på Mirage. Så vi er nødt til å spille vårt eget spill og håpe at folk har dagen.

Paulsen mener likevel laget er i stand til å vinne turneringen.

– Fullt mulig, vi har spillere som er kapable til å gjøre det. Men vi er underdogs og det passer oss godt.

Hvis laget har suksess i fredagens turnering, spurte vi om det var sjanser for at «Hulk» fikk fast plass på laget. Paulsen sier at han egentlig ikke har det laget mangler.

– Nei, det vil jeg ikke si. Som sagt, så leter vi etter en dedikert leder som også treffer skuddene sine. Vi får se hva som skjer, avslutter Paulsen.

Her spiller Christian «dreamcatchR» Paulsen på Gigacon.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 17. november.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden