Sluttspillet i Telialigaen - League of Legends

– Vi er regjerende mestere og det kommer vi til å fortsette å være

Nordavind er sikre på at de skal ta seieren mot Celestial i League of Legends-finalen i Telialigaen.

Nordavind er sikre på en tredje finaleseier
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Førstkommende helg er det klart for finalen i Telialigaen League of Legends på Oslo E-sportfestival. Lagene har spilt mot all motstand i ligaen, og det er nå bare noen dager før de to beste League of Legends-lagene i Norge skal bevise hvem som er nummer én.

Kommer det til å være Nordavind, med deres to tidligere serietitler i ryggen, eller kommer Celestial til å avslutte Nordavind sin drøm om tre kontinuerlige seiere? Begge lagene har mye å spille for, og noen av spillerne kanskje litt mer enn andre. Øyvind «Erixen» Eriksen og Omid «Touch» Rosander kan begge bli de første nordmennene til å vinne Telialigaen tre ganger på rad. Mens Celestial, som har kjempet i førstedivisjon fra starten, har nå sjansen til å endelig løfte det etterlengtede troféet.

Kampen spilles på Meet Ullevaal i et best av fem-format, som en del av Oslo E-sportfestival.

Har du ikke billett, kan du se oppgjøret mellom lagene lørdag 25. mai klokken 19:30 på VGTV »

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

– Celestial har gode spillere i samtlige roller som kan ta ansvar

Anders «Sharp» Lilleengen, jungler og kanskje joker for Celestial
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I vår spådomsartikkel samlet vi sammen noen spillere og andre e-sportsentusiaster som følger tett med på den norske League of Legends-scenen, hvor Nordavind ble den klare favoritten. Én spiller fra Celestial ble uansett dratt spesielt mye frem, og ble trekt frem til å være jokeren for Celestial dersom de skulle få en mulighet til å vinne finalen.

Den spilleren er jungleren deres, Anders «Sharp» Lilleengen, som har spilt i den spanske ligaen det siste halvåret.

– Jeg ser egentlig ikke på meg selv som den som må bære lasset. Celestial har gode spillere i samtlige roller som kan ta ansvar dersom det trengs.

Det å ha en treningsleir er noe norsk e-sport må bli bedre på, og det har blitt mer populært her i Norge, ved å innføre en periode før finalekamper hvor man møtes i samme hus for å trene i sammen. Dette er noe Celestial skal få nytte av.

– Vi skal kjøre en liten treningsleir på House of Nerds i dagene før finalen. For å få inn tid til egentrening og treningskamper, forteller Lilleengen.

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «Lil Ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Oddsene er i Nordavinds favør, men man kan tenke seg at Celestial har noen triks selv på lur. Sander «Zhandia» Skogstad, mid-laner for Celestial, svarte i en tidligere artikkel at de skulle slå Nordavind ved å spille det beste macrospillet Norge har sett. Men Lilleengen tror ikke det hviler på akkurat det.

Les også
League of Legends-utvikleren kjøper seg inn i animasjonsstudioet bak Arcane

– Jeg tror ikke det er en avgjørende faktor. Det er mange ting som faller hardt i Celestial sin favør.

På spørsmål om Lilleengen ønsker å si noen ord til Nordavind før de møtes i finalen, svarer han kort.

– Håper Nordavind-kontoen er stor nok til flere importerte spillere neste sesong, avslutter Lilleengen.

LES OGSÅ: – «Sharp» er såpass god at han gjør alle på laget sitt både bedre og smartere

Selvsikker på en tredje tittel

Omid «Touch» Rosander på jakt etter sin tredje tittel
Eivind von Døhlen/Gamer.no

På andre siden av Summoners Rift har vi da favoritten Nordavind, som er én kamp unna sin tredje tittel. Omid «Touch» Rosander, som er support for Nordavind, har vært med på å vinne de to forrige. Han tror det kommer til å gå greit å møte Celestial nå på lørdag.

– Vi visste at Celestial kommer til å spille med «Sharp», det er ikke noe nytt. Vi vet hvordan Celestial og «Sharp» spiller så jeg har ingen spesielle tanker rundt dette.

Nordavind skal også ha en treningsleir før oppgjøret, og forteller oss litt om hvordan det er å faktisk møte og være med de man som vanligvis kommuniserer med over nettet.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– Det blir harde og lange dager. Fordelen er at du er sammen med laget ditt og man blir bedre lagkamerater. I tillegg til at du kan gå over repriser og analysere kampene i sammen, noe som er mye enklere enn å gjøre det over nettet og det er lettere og forklare seg og da også lære.

Det er mye spenning som ligger i luften nå som det nærmer seg finalen, og da er det ekstra gøy å se litt rivalisering. Så på spørsmål om Rosander har noen ord til Celestial, holder han seg ikke tilbake.

– Gøy å se at Celestial kan være så høye i hatten og selvsikre før finalen. Tror de prøver å skjule frykten og nervøsiteten sin med å yppe til kamp og «meme», men de vet like godt som oss at de kommer til å slite til lørdagens oppgjør. Vi er regjerende mestere og det kommer vi til å fortsette å være, avslutter Rosander.

LES OGSÅ: Nordavind tok sin første seier for sesongen mot Celestial

Siste fra forsiden