Feature

Spådom av League of Legends midt i sesongen

Vi har gjort en vurdering av League of Legends-lagene midtveis i sesongen - utrolig jevnt i topp og bunn

Lag kjemper tett om både sluttspill-plassering og nedrykk i de siste fire rundene av seriespillet.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Med konklusjonen av runde fem er vi over halvveis i sesongen, og har bare fire kamper igjen av årets vårsesong. Til tross for en usedvanlig jevn sesong frem til runde fire, har tabellen den siste uken igjen inntatt en form som kan minne om hva vi har sett i tidligere sesonger. Likevel er det fortsatt jevnt midt på tabellen, og i den sammenheng har vi igjen besøkt forutsigelsene som ble gjort før sesongstart for å se i hvilken grad lagene så langt har følgt manuset.

Med oss denne gangen har vi Omid «Touch» Rosander fra Nordavind, og Håkon «KOOLBERG» Solberg fra Celestial Gaming, som har delt sine tanker med oss om sesongen så langt. Lagene er satt opp i synkende grad etter hvordan de ble rangert før sesongstart.

Se hovedkampen mellom Celestial og Fact søndag klokken 18:00 »

Nordavind

«Touch» og Nordavind er fortsatt favoritter.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Nordavind ble regnet som favoritt før sesongstart, og hadde lite overbevisende prestasjoner i løpet av de første rundene. Likevel slo de sterkt tilbake etter å ha blitt kastet ut på dypere vann i Nordic Championship, og har siden den gang bare delt poeng med Fact Revolution. Dette har resultert i at Nordavind som forventet har gjeninntatt en posisjon mot toppen av tabellen, hvor de står med ett poeng mindre enn Riddle og Celestial Gaming. Med flere svakere lag som motstand de neste tre ukene forventer vi derfor at Nordavind kommer til å sikte seg inn på en topplassering, som vil komme til uttrykk i Nordavinds siste kamp i seriespillet mot Riddle.

LES OGSÅ: Nordavind tok sin første seier for sesongen mot Celestial

Etter et 2-0-nederlag mot Nordavind i runde tre, har Solberg klar respekt for de regjerende mesterne.

– Nordavind virker som en klar kandidat til førsteplassen med tanke på måten de spiller for tiden.

Mye av æren for Nordavinds revitalisering etter Nordic Championship gir Solberg til deres nyeste spiller, slovenske Bor «Kektz» Jersan, som ble byttet inn som toplaner i vårsesongens tredje runde.

– «Kektz» er uten noen form for tvil ligaens beste top-laner, men det er derimot sådd tvil om han kan fortsette å spille for Nordavind.

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Fact Revolution

I motsetning til de andre topplagene startet Fact sesongen sterkt, og tok ledelsen tidlig i sesongen. Likevel har de etter de innledende rundene møtt sterk motstand, og har siden runde to ikke lykkes med å finne mer enn to poeng til sammen. Det blir derfor spennende å følge med på oppgjøret mellom Fact og Celestial Gaming på søndag for å finne ut om Fact kan stenge luken som skiller dem fra de øvrige lagene på toppen. Etter denne runden vil Fact også ha møtt alle lagene som for øyeblikket holder posisjoner på øvre halvdelen av tabellen, og om de derfor klarer å fortsette i samme stil som tidligere skal det mye til for at Fact ikke når sesongens sluttspill. Det må likevel nevnes at Fact Revolution er det laget blant de foreløpige topp fire som har færrest poeng, og de kan derfor risikere et tett kappløp med blant annet Trikken om de skulle miste fotfestet.

Les også
Mandag starter kvalifiseringen til minor-turneringen i Berlin - Nordavind er med
Noman «Nomi» Ahmad blir en av nøklene til Fact.
Privat

Rosander mener at Fact vil være blant den sterkeste konkurransen i et eventuelt sluttspill, til tross for å være noe inkonsekvente.

– Fact er kanskje det sterkeste laget utenom oss selv, men de har gått på noen smeller. Fact ser gode ut når de har dagen, og enda verre ut når de ikke har det.

Solberg kan ikke sies å ha samme respekten for Fact, og tror de kan slite med å nå sluttspillet.

– I skrivende stund kjemper Fact en tapende kamp mot Trikken om siste plass i sluttspillet. De møter oss søndag, og bør helst ta tre poeng, noe som naturligvis blir ekstremt vanskelig for dem, avslutter han.

På spørsmål om hvilken spiller de mener har overrasket positivt for Fact i år, er Solberg særlig imponert over mid-laner Giuliano «Kr Import» Wölm.

– «Kr Import» er kanskje årets beste nykommer, definitivt en spiller du vil ha på fantasy-laget ditt, sier han.

Rosander drar frem Facts ny bot-laner, Noman «Nomi» Ahmad, som gjorde comeback i sesongens fjerde runde etter en kort pause.

– Nøkkelspilleren deres er «Nomi». Å ta inn han tror jeg han ha reddet Fact i fra å miste sluttspillet.

LES OGSÅ: – Gleder meg til å gjøre comeback og knuse «Norges beste ADC»

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Giuliano «Kr» Wölm (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Riddle

En kort kommentar fra Rosander oppsummerer godt sesongen til Riddle så langt.

– De så svake ut, men det ser ut som det begynner å klaffe. De må bare passe på å ikke snuble på veien.

Riddle har nemlig hatt en tøff start på sesongen med poengdeling mot Trikken, samt tap mot Celestial. Derimot slo de sterkt tilbake med en seier mot Fact i runde tre, og har ikke mistet et eneste poeng siden. De ligger nå derfor godt situert på toppen av tabellen, og det skal mye til for at de skal kunne stoppes i løpet av de neste rundene. Mye kan likevel skje i kampene mot både Nordavind og Singularity, så det gjelder å holde fokuset på plass i rundene fremover. Om Riddle taper mot Fact, og Singularity har en bra dag, kan Riddle risikere å bli kastet inn i striden om sluttspill-deltakelse sammen med Trikken og Fact.

LES OGSÅ: Celestial vant storoppgjøret - Riddle med elendig start på seriespillet

Alexander «HHNeverLucky» Fedde dras frem av begge ekspertene.
Olav Leiknes/Bitfix Gaming

Solberg har i likhet med Rosander troen på at Riddle har funnet formen som kan ta dem til sluttspillet.

– Riddle startet sesongen mer ustødig enn Bambi på glattisen, men nå virker det som om trener Berg har fått pisket lagoppstillingen i form. Dette laget er som vanlig en klar sluttspill-kandidat.

Begge to er også enige i at det særlig er en spiller for Riddle som har dratt i riktig retning.

– Alexander «HHNeverLucky» Fedde er Telenorligaens svar på et joker kort, man vet aldri hvilken form han tar på kartet, men man vet at han kommer til å ha stor innflytelse på kampen, sier Solberg, og Rosander legger til.

– «HHNeverlucky» har et veldig uforutsigbart heltevalg, og evnen til å aldri dø unødvendig.

Tap «WildArcane» Nguyen (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Mid)
Erlend «Kakoshi» Monsrud (ADC)
Matic «PRMK» Premk (Support)

Celestial Gaming

Celestial, som mislyktes i å nå sluttspillet med nesten helt samme lagoppstilling forrige sesong, har slått kraftig fra seg denne sesongen. Ikke bare startet de sesongen med to seire, men en av disse var også mot sluttspill-kandidaten Riddle, som de siste rundene har sett bedre og bedre ut. Denne søndagen møter Celestial Fact, som er et oppgjør som kan si mye om maktforholdet i toppen når vi nærmer oss sluttspillet. Om Celestial skulle klare å ta poeng mot Fact, og i ettertid konsekvent tar poeng fra lagene lengre nede på tabellen, vil også Celestial være nærmest garantert en plass i sluttspillet.

LES OGSÅ: – Livet som semi-proff har alltid vært noe jeg har ønsket, så valget var ikke vanskelig

Håkon Solberg og hans Celestial har imponert.
Benedichte Breistøl

Rosander har også latt seg imponere over Celestial, og har troen på at de kan nå langt denne sesongen.

– Celestial ser bedre ut enn på lenge. Dette kan være året de klarer å nå sluttspillet igjen, og kanskje kommer de seg også helt til finalen.

Litt av æren for Celestials storform gir han likevel til et kjent ansikt som de siste rundene igjen har dukket opp i Telenorligaen.

– Jeg tror nøkkelspilleren her er Anders «Sharp» Lilleengen som kommer inn og bærer dem, og hjelper dem med å forstå hvordan de skal spille.

Det er derimot lite sannsynlig at «Sharp» forblir i lagoppstillingen frem til sluttspillet, ettersom han for øyeblikket fungerer som midlertidig innbytter for Adrian «dipzey» Kjellesvik. Det blir derfor spennende å se om Celestial klarer å holde samme nivå mot slutten av sesongen, og i et eventuelt sluttspill.

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Adrian «dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Anders «Sharp» Lilleengen (innbytter)
Sebastian «Boffen» Gsell (innbytter)

Team Singularity

Med høyt individuelt talent og deltakelse i flere skandinaviske ligaer, var forventningene høye for Team Singularity ved inngangen av sesongen. Laget startet sterkt, og tok et poeng med seg i fra oppgjøret mot Nordavind, men har slitt med å finne fotfeste siden. Foreløpig ligger de derfor nederst på tabellen, og har igjen flere harde kamper de neste ukene mot både Riddle og Fact. For Singularity vil fokuset fremover derfor bli å ta poeng der de kan, spesielt mot Dreamz og Major Militia, for å forhåpentligvis kjempe seg ut i fra nedrykksposisjonen.

Sondre «Tivity» Afdal og laget hans ser ut til å mangle kommunikasjon.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Solberg sier seg enig i at Singularity har potensiale, men er klar på at de mangler mye på lagspill-fronten.

– Lagoppstillingen er veldig sterk individuelt, men kombinert med ligaens dårligste makro holder det kanskje ikke, sier Solberg, før Rosander legger til.

– På papiret så burde de ha vært med å kjempe i toppen. Det ser ut som kommunikasjonen ikke er helt på plass, og de får aldri dratt en seier i land. Det er synd å se dem på siste plass når dem burde vert så mye lengre oppe.

En spennende figur å følge med på i lagoppstillingen til Singularity mener Solberg er Sondre «Tivity» Afdal, som har byttet rolle.

– «Tivity» har gjort et storartet comeback, og for første gang i sin karriere bommer han ikke en eneste «Leblanc chain».

Michael «Alphacloud» Skrede (Top)
Maxwell «Milf Police» Martinsen (Jungle)
«Dingodile» (Mid)
Sondre «Tivity» Afdal (ADC)
«Fittle» (Support)

Trikken

Kjetil «OriginalBruiser» Martiniussen og Trikken går på skinner.
Privat

I likhet med Singularity ble Trikken i forkant av sesongen øremerket som et av lagene som muligens kunne utfordre de etablerte topplagene. Hvor Singularity kom til kort, har derimot Trikken overrasket positivt, og har ikke kommet tomhendt ut av et eneste oppgjør hele sesongen. Dersom trikken mot slutten av sesongen klarer å unngå poengdeling mot de svakere lagene, og får med seg tre poeng fra de fleste av kampene inn mot sluttspillet, vil de være en real trussel for spesielt Fact, som foreløpig bare har et forsprang på ett poeng.

LES OGSÅ: – Fortsetter jeg og «Accziz» å spille som vi gjør ser jeg ingen som kan slå oss

Rosander mener selv at Trikken er sterke nok til å kjempe i toppen, og tror Trikken kommer seirende ut av kampen om sluttspill-plass.

– Trikken er kanskje det laget som har overbevist mest. De har egentlig ikke noen dårlige spillere, så det skulle bare mangle at de kjemper i toppen, sier han før han fortsetter.

– Trikken har enda ikke tapt en kamp mot topplagene, så det blir spennende å se om de klarer å holde seg hele veien til sluttspillet.

Også Solberg har troen på at Trikken når endestasjonen denne sesongen.

– Publikumsfavoritten går på skinner og ser ut til å ta den fjerde sluttspillplassen.

Rosander drar ikke frem én spesiell spiller som skiller seg ut, og mener det individuelle talentet på Trikken er jevnt over høyt. Solberg peker derimot på Henrik «Waldan» Bratlie som en spiller det kan være verdt å følge med på fremover.

– Bratlie er inne i sin andre sesong med veldig gode resultater. Kan det være et talent in the making?

Kjetil «OriginalBruiser» Martiniussen (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Tim «Lannister» Larsson (Support)

Dreamz E-sport (Tidligere Team Ursus)

Lagoppstillingen som nå spiller i Dreamz E-sport har hatt en turbulent sesong også utenfor riften, da laget, sammen med klubbens Counter-Strike lag, tidligere denne uken ble solgt fra klubben Brettspillshop til Dreamz.

Dreamz, da Team Ursus, fikk en hard start på sesongen med tap mot både Celestial og Fact. De siste tre rundene har de likevel klart å sikre seg noen poeng, men ettersom alle kampene har endt i uavgjort har lysglimtene for laget dessverre ikke hatt nok effekt til å løfte dem ut i fra trusselen om nedrykk. Situasjonen virker ikke til se mye bedre ut fremover, ettersom Dreamz i både runde syv, åtte, og ni møter sterk motstand i Riddle, Nordavind, og Trikken. For at laget skal klare å redde seg inn må de derfor enten klare å karre til seg poeng mot et av topplagene mot slutten av sesongen, eller slå Singularity på søndag, som også vil være et vanskelig oppgjør.

Nikolai «Mood» Martinsen og Dreamz har hatt det turbulent både i og utenfor spillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Dette er et lag basert på gammelt, mindre suksessfullt talent, resirkulert til et lag med mye potensiale. Dessverre virker det ikke som de vet hva de gjør, eller har noen som kan fortelle dem hva de skal gjøre, påstår Solberg, før Rosander legger til.

– De er definitivt et bunnlag, som nok vil måtte kjempe for å holde seg i første divisjon.

En spiller som kan utgjør en forskjell i denne kampen er i følge Solberg Bendik «Quickom» Olsen, som stiller som top-laner for Dreamz.

– «Quickom» har utmerket seg på blant annet «Irelia» i dette laget, og er definitivt en spiller man bør følge med på fremover.

Bendik «Quickom» Olsen (Top)
Nikolai «Mood» Martinsen (Jungle)
«KrisAbrahamsen» (Mid)
André Kvalberg «Skohylle» Aspegren (ADC)
«CloudStrikee» (Support)

Byte

Byte er et av lagene som har vist seg å være vanskelige å forutse denne sesongen. Frem til nå har laget spilt mot samtlige lag på nedre halvdel av tabellen, og resultatene har sett ut til å variere veldig ut i fra dagsformen. Solberg mener laget mangler det lille ekstra for å hevde seg i ligaen.

– Byte er like middelmådige som logoen sin, som forøvrig minner mest om Biltema sin. Dette er et lag som trenger en superstjerne for å hevde seg i toppsjiktet.

Med bare sluttspill-kandidater igjen på kalenderen, er veien fremover for Byte nok en av de bratteste stiene i ligaen. Da de i tillegg bare ligger to poeng fra nedrykksfeltet er de avhengig av enten tap fra Dreamz og Singularity, eller poengdeling mot topplagene, om de vil forbli i divisjonen.

En av spillerne som kan være viktig for Byte resten av sesongen er i følge Solberg midlaner Magnus Otterdal «Arceus» Hilsen.

– «Arceus» virker som en sterk og konsistent spiller for laget, men hvorvidt
han er god nok til å løfte dem ut i fra nedrykk gjenstår å se!

Erlend Nesheim «Dragonshrek» Steinnes (Top)
Christoph «Crambit» Kohns (Jungle)
Magnus Otterdal «Arceus» Hilsen (Mid)
Elias «Furyx» Furnes (ADC)
Lars Agnar «Agnar» Ekker (Support)

Vebjørn Steinnes «Larioth» Norby (innbytter)

Royal Vikings

Til tross for at de ble forventet å kjempe om nedrykk, er Royal Vikings et av lagene som har overrasket positivt denne sesongen. Laget lå faktisk på en delt førsteplass fra første stund, helt frem til runde fire. Likevel må Royal Vikings suksess nok sees i lys av at deres fire første kamper ble spilt mot divisjonens fire bunnlag. I uken som var gikk de på sitt andre tap i mot Riddle (det første mot Byte i runde 3), og i likhet med Byte har de i tillegg bare vanskelige oppgjør igjen. Likevel kan nok Royal Viking si seg godt fornøyde med sesongens prestasjon så langt, og med syv poeng har de etablert seg komfortabelt midt på tabellen.

På spørsmål om hva han synes om Royal Vikings' eksplosive start på sesongen, refererer Solberg til et sitat av bot-laner for Fact, Noman «Nomi» Ahmad, etter to runder spilt.

– Royal Vikings på toppen av tabellen er som en elefant i toppen av et
tre, du vet ikke hvordan de kom dit, men du vet de faller ned igjen, før han fortsetter.

Chris «Criiix» Gyldenås og Royal Vikings fikk en meget god start på sesongen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Etter fem runder har de falt til midten av tabellen, der jeg også mener de hører hjemme.

Også Rosander tror Royal Vikings får det tøft i kampene fremover.

– Royal Vikings fikk en bra start, men nå kommer det bare til å gå nedover.

En av årsakene til Royal Vikings' sterke start på sesongen tror Rosander kan være top-laner for laget, «Novachrono», som midlertidig er erstattet av «Bråten», men som sannsynligvis vil være tilbake i lagoppstillingen snart.

Solberg har imidlertid fått øynene opp for midlane spiller «Satizfy», som han mener har utmerket seg positivt denne sesongen.

– «Satizfy» er en aggressiv og god spiller, han er definitivt bedre en snittet av
laget sitt også. Kanskje et annet lag bør plukke han opp i fremtiden?

«Novachrono» (Top)
Chris «Criiix» Gyldenås (Jungle)
«Satizfy» (Mid)
Stijn «GG Sir» Drissen (ADC)
Anette «Pjush» Holm (Support)

«Bråten» (innbytter)

Major Militia

Før sesongstart var det mye usikkerhet rundt lagoppstillingen til Major Militia, ikke bare på grunn av ukjente navn, men også på grunn av at lagoppstillingen ikke var fullstendig fastlåst. Major Militia har ikke vist seg å være sterke nok til å hamle opp med topplagene, men har kjempet til seg poeng blant annet ved å slå Byte 2-0 i runde to, samt ved å dele poeng med Dreamz runden etter. Mot slutten av sesongen har laget igjen noen harde kamper i mot Trikken, Celestial, og Fact, men om de klarer å med seg i hvert fall ett poeng mot et av disse tre lagene, eller mot Singularity i sesongens siste kamp, burde Major Militia stå på relativt trygg grunn for å unngå automatisk nedrykk. Likevel kan de fort havne på en åttende plass, som betyr at de vil måtte kjempe mot tredjeplassen i fra 2. divisjon om plassen i den øverste divisjonen.

LES OGSÅ: – Jeg håper ikke de gir oss tre poeng alt for lett

– Major Militia ble regnet til å være et sikkert bunnlag på starten av sesongen, men de har overrasket og ligger over direkte nedrykksplassering, sier Solberg, før han drar fram «jungleren» som en viktig spiller for laget.

– «Homeless master» er kanskje en av de bedre «junglerne» i Telenorligaen
denne sesongen, jeg har troen på at han holder dem unna nedrykk.

Eirik Mikael «Balanced» Larsen Jellestad (Top)
Gints «Homeless Master» Gaisminš (Jungle)
Thomas «st clair» St Clair (Mid)
«BreadQ» (ADC)
Stian «Sekke Bronzazza» Kleveland (Support)

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Som før sesongen er det relativt stor enighet i panelet om hvilke lag som kommer til å havne i sluttspillet. Uenigheten oppstår først i spørsmålet om fjerde og femteplassen, hvor enten Fact, Riddle, eller Trikken, kan se ut til å måtte trekke det korteste strået. I denne sammenhengen vil kampen mellom Celestial og Fact på søndag, samt kampen mellom Riddle og Nordavind i runde ni bli særdeles viktige for å avgjøre hvordan toppen av tabellen kommer til å se ut.

På andre siden av tabellen er situasjonen enda mer usikker, og her er det kampen for å unngå direkte nedrykk som gjelder. Av lagene på nedre halvdel er det bare Royal Vikings som kan være nokså sikre på å forbli i første divisjon, mens det ellers vil være en hard kamp for de fleste lagene på bunnen om å ta poeng seg imellom, samt dele poeng med topplagene hvor det er mulig.

Spådom av:Håkon SolbergOmid RosanderMagnus Knutsen
1.CelestialNordavindNordavind
2.NordavindFact/CGCelestial
3.RiddleCG/FactRiddle
4.TrikkenTrikkenFact Revolution
5.FactRiddleTrikken
6.Major MilitiaRoyal VikingsRoyal Vikings
7.Royal VikingsByteSingularity
8.DreamzMajor MilitiaByte
9.SingularitySingularityMajor Militia
10.ByteDreamzDreamz

Siste fra forsiden