nDurance satser på Counter-Strike: GO

– Vi har mye bedre dynamikk innad i laget enn tidligere

nDurance plukker opp Counter-Strike: GO-lag i 1. divisjon av Telenorligaen.

Christian «dreamcatchR» Paulsen blir en del av lagoppstillingen til nDurance.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen

Telenorligaen skytes straks i gang, og som vanlig er det hyppig aktivitet på overgangsmarkedet før sesongstart. Etter at Snorre «fletch» Granerud og Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen annonserte sin avskjed før årsskiftet fra Fact Revolution, er det nå klart at nDurance Gaming plukker opp et Counter-Strike: GO-lag. Det fremkommer i en pressemelding publisert mandag kveld på nDurance sin Facebookside.

Med seg på laget får nDurance tvillingbrødrene Håvard «jolietoG» Kristengård og Henrik «neto» Kristengård som de eneste gjenværende i Fact Revolution etter at også Lucas «meth0d» Falkenhaug går egne veier. De tre andre plassene i laget utfylles av tidligere Acapella-spiller Christoffer «hEllberg» Andersen og to nyopprykkede spillere i Mikael «mikki» Gaup og Christian «dreamcatchR» Paulsen.

I pressemeldingen uttrykker nDurance blant annet:

– Vi er utrolig tilfreds med å få denne lagoppstillingen på plass, og vi føler oss komfortable med den langsiktige satsingen. Allerede i første samtale ble det klart at vi har samme ambisjoner og tankegang rundt hvordan vi skal oppnå målene vi har satt oss.

Har ambisjoner om videre satsing

Tidligere Acapella-spiller Christoffer «hEllberg» Andersen blir en del av satsningen til nDurance.
Photographer: Fabian Fjeldvik

nDurance er veletablert og har tidligere hatt lagoppstillinger i League of Legends og Hearthstone. Organisasjonen relanserte sin satsning 10. januar og eier Ole-Andreas «Kami» Skår forteller hvorfor organisasjonen har valgt ta steget inn i Counter-Strike: GO.

– Vi har lenge vurdert å gå inn i Counter-Strike: GO, og etter at jeg begynte å jobbe på Nordmøre Folkehøgskule har jeg fått mye mer innsikt i miljøet og Counter-Strike: GO som spill. I tillegg kom vi i samtaler med spillerne fra Fact Revolution og fant ut at vi er veldig på bølgelengde. Vi følte at dette var en mulighet vi ikke kunne takke nei til.

– Etter som plassen lånes i en sesong, er ambisjonene å satse videre utenom denne sesongen også?

– Selvsagt er ambisjonene å satse videre. Dette er en lagoppstilling vi har veldig tro på og som passer godt inn i vår filosofi. Det er absolutt ingen problem at «mikki» eier plassen i 1.divisjon, siden vi har en åpen og god dialog hele veien. Jeg gleder meg stort til denne sesongen.

På spørsmål om hvilke forventninger nDurance har for årets sesong er Skår mer tilbakeholden.

– Vi forventer at laget er gode representanter for nDurance og det norske Counter-Strike: GO-miljøet. Jeg har full tiltro til gjengen og forventet at de legger ned arbeidet som trengs for å oppnå et respektabelt resultat. Rent resultatmessig kommer jeg ikke til å kreve noe, selv om å gjenta sluttspillplassen fra i fjor ville vært strålende, avslutter Skår.

– Veldig motivert til å jobbe hardt fremover

Les også
Apeks sender nok en spiller til benken
Håvard «jolietoG» Kristengård er strålende fornøyd med den nye lagoppstillingen.
Fabian Fjeldvik

Håvard «jolietoG» Kristengård var deltaker under Telenorliga-sluttspillet i høst hvor Fact Revolution tapte semifinalen mot BX3. Kristengård forteller litt om sammensetningen av det nye laget.

– Sammensetningen føles veldig bra. VI kommer ekstremt godt overens sosialt sett og trives under treninger. Det er for meg kjempe viktig. Jeg og «neto» satt igjen etter sesongen og bestemte oss i første omgang for å ta inn «mikki» og «dreamcatchR» basert på nivået de viste i fjor, spesielt på LAN. De er to veldig dyktig individuelle spillere som skyter hardt fra seg når det trengs. «hEllberg» tok vi inn som siste mann, da han var ledig på markedet og også er en veldig dyktig spiller som han viste forrige sesong under Acapella.

Kristengård forteller at laget er i gang med forberedelsene til neste sesong og er svært motivert til å fortsette arbeidet.

– Vi har fått inn en del treninger allerede, og er veldig motivert til å fortsette å jobbe hardt fremover, spesielt med tanke på Telenorligaen og Copenhagen Games. Forberedelsene vil være mye av det som er standard, altså online treninger. I tillegg vil vi prøve å få til en «bootcamp» før Copenhagen Games. Det tror jeg ville vært perfekt. Nå som vi går inn i en ny organisasjon, er ikke dette veldig utenkelig å få til heller.

Kristengård mener også dagens startoppstilling har en mye bedre dynamikk enn tidligere.

– Vi har mye bedre dynamikk innad i laget enn tidligere. Personlig mener jeg at denne startoppstillingen er mye bedre enn den vi stilte med forrige sesong hvor vi hadde mange sterke personligheter samlet. Det forårsaket en del interne uenigheter.

– Hva er målsetningen for sesongen?

– Målsetningen er selvfølgelig å nå sluttspillet. Med det sagt, vil vi ikke ta lett på noen av lagene. Vi kommer til å spille vårt spill og er selvsikre på at det holder, avslutter en fornøyd Kristengård.

Siste fra forsiden