To The Moon – Nintendo Switch

Vi kalte spillet et mesterverk og ga det full pott i 2012

Nå er To The Moon lansert på Nintendo Switch.

Det yndige eventyrspillet To The Moon tok en samlet spillverden med storm da det ankom GOG og Steam i årsskiftet 2011/2012. Ikke bare ble spillet tatt imot av svært god kritikk, men det ble også raskt kjent som en skikkelig «tearjerker» som fikk en rekke prominente YouTubere til å sippe åpenlyst på verdensveven.

Spillet ble portert til iOS og Android i 2017, men nå har det omsider også kommet til andre, mer tradisjonelle plattformer: En oppusset Nintendo Switch-utgave er nemlig ute i eShop-en nå.

Minneverdige minner

To The Moon er like deler mysterie og drama.

To The Moon er et litt utypisk eventyrspill hvor man utforsker minnene til en døende mann for å løse gåter knyttet til hans fortid og siste ønske: å reise til månen. Spillets klart sterkeste side er dets unike og rørende fortelling, som griper godt tak i spilleren og nekter å slippe taket før rulleteksten har sagt sitt.

Vi var blant de som skrøt To The Moon opp i skyene. Undertegnede kalte det blant annet et mesterverk i Gamers offisielle omtale:

– Det er få spill som har klart å bevege meg og samtidig overbevise meg så mye om sine egne kvaliteter med så få grep som To The Moon. Den minimalistiske stilen og gripende musikken gjør sitt for å oppnå dette, men det er den elskverdige historien som fortelles på en så subtil måte som virkelig skiller spillet fra hveten. Fra første stund blir man dratt med til dette universet, og det som i utgangspunktet bare fremstår som en gammel manns siste ønske skal bane veien for så mye, mye mer.

To The Moon har tidligere fått en oppfølger (og enda en er nå på vei):
Les vår anmeldelse av Finding Paradise »

Siste fra forsiden