Intervju

Logitech G League of Legends Series

– Vi kan knuse alle så lenge vi fortsetter å trene

League of Legends-lagene har gjort seg tanker om hvordan neste ligarunde vil arte seg.

Dette er Logitech G League of Legends Series:

Norges åtte beste lag spiller mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo i starten av november. Vinnerlaget får 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Tabellen etter første runde:

1) BX3 Elektroniske Sportsklubb - 3
1) Fedora Tip Forening - 3
1) A for Aria - 3
4) Aposis Gaming 1
4) SupaGoatSmuggla 1
6) Celestial Gaming 0
6) Team Ebay 0
6) Black Alpha 0

Neste runde spilles slik:

Aposis Gaming mot Black Alpha (streames)
Lørdag 6. september klokken 20:00

SupaGoatSmuggla mot A for Aria
Lørdag 6. september klokken 20:00

BX3 mot Fedora Tip Forening (streames)
Søndag 7. september klokken 20:00

Celestial Gaming mot Team Ebay (streames)
Mandag 8. september klokken 19:00

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

Lørdag gikk startskuddet for norske Logitech G League of Legends Series. De åtte lagene i førstedivisjon braket sammen i fire spennende og innholdsrike kamper, og allerede til helgen begynner neste runde.

Vi har tatt en prat med noen av lagene om hvordan åpningsrunden gikk og forventninger til fortsettelsen.

Slik følger du ligaen fremover »

– Glad for at vi klarte å komme inn i førstedivisjon

SupaGoatSmuggla har ganske lang fartstid i norsk sammeheng. Siden starten av 2012 har deres fokus ligget på å delta i og vinne norske LAN. Fra Polarparty har de en førsteplass i 2012 og andreplass i 2013 på merittlista. De var også kvalifisert og deltok i Norgesmesterskapet på SpillExpo i fjor.

Nå er gjengen med i førstedivisjon av Logitech G League of Legends Series og deres lagkaptein, Håkon «Flaker» Solberg (18), har tro på laget. Målet er ikke nødvendigvis en førsteplass i ligaen, men de ønsker å få en god plassering.

– Vi er nok et av Norges beste lag og jeg er glad vi klarte å komme inn i førstedivisjon, forklarer Flaker og fortsetter:

– Det betyr at vi får spille fast fremover og vi trenger treningen. På grunn av Gamer-ligaen blir det lettere å finne motivasjon til å spille sammen. Nå spiller vi minimum 10 kamper i uka og satser på å komme langt i ligaen og å vinne Polarparty i høstferien.

Skuffet over uavgjort mot Aposis

I første runde av ligaen, møtte SupaGoatSmuggla et annet tradisjonsrikt norsk lag: Aposis. Lagene har møtt hverandre flere ganger tidligere, blant annet i kvalifiseringsrunden til ligaen og gjennom Norgesmesterskapet i fjor. Flaker er skuffet over resultatet fra forrige helg, men tror det kan gjøre dem mer fokuserte fremover.

– Å spille 0-2 mot Aposis var uaktuelt, men 1-1 er også kjedelig. I den første kampen vant jeg kanskje lane, men jeg gikk jo 1-7 senere i spillet. Det var latterlig dårlig. Heldigvis hentet vi oss inn igjen og spilte oss til en kontrollert seier i andre kamp, forteller en lettet Flaker og legger til:

– Aposis virker svakere nå enn tidligere. De har potensiale og spiller godt som lag, men de mangler helt klart litt individuelt.

Til helgen møter Supa Goat Smugla Challenger-laget A for Aria. Dette er en av storfavorittene i ligaen og Flaker tror det kan bli en tøff kamp. De har likevel lagt noen planer og tror de kan gjøre god motstand.

– Vi kommer til å ta det meste på sparket mot A for Aria, men vi har trent på noen strategier og håper de kan fungere for oss.

– Hvis vi fortsetter å spille noen kamper i uka og tar vare på det som var bra og lærer av det som var dårlig, så vet jeg at vi får et godt resultat.

Black Alpha startet som erstattere, nå vil de til finalen

Laget som vant den andre kvalifiseringsrunden til Logitech G League of Legends Series heter Black Alpha. På lagoppstillingen finner man en rekke erfarne spillere som alle har deltatt på flere LAN og turneringer tidligere.

Sebastian «Boffen» Gsell er lederen i Black Alpha.

I spissen for Black Alpha finner vi Sebastian «Boffen» Gsell (21). Opprinnelig kvalifiserte gutta seg til Gamer-ligaen med BX3, men da medlemmene fant ut at de ikke ønsket å forlenge kontrakten med organisasjonen i juli, bestemte han seg for å sette sammen et lag selv.

– Jeg hadde spilt med mange av medlemmene på Black Alpha tidligere, blant annet som erstattere for Celestial Gaming. Jeg visste de var gode og jeg liker personligheten deres, så vi fant ut at vi skulle gå sammen og danne et lag, forteller Boffen.

Gamer-ligaen ble et naturlig mål for Black Alpha og de gikk inn i kvalifikasjonsrunden med god tro på at de ville prestere bra og komme videre. Det endte også bra og de stakk av med seieren. Så langt er dette første og eneste seier for den nåværende lagoppstillingen på Black Alpha, men de tenker ikke gi seg med det første. Nå skal de trene mye sammen og vil fortsette å prestere.

Fokuserer ikke på rangert lagspill

For å bli gode sammen har Black Alpha valgt ikke å fokusere på klatring i rangert lagspill. I stedet har de brukt tiden på å trene sammen, stabilisere lagoppstillingen, bli kjent med hverandre og å bygge synergi. Det er også planen deres fremover.

Opptaket av kampen mellom BX3 og Black Alpha i første runde.

Laget har nemlig hatt litt oppstartsproblemer, men de håper at ved å ha en felles målsetning i Gamer-ligaen vil mye løse seg. Lagnavnet er også ment som en spøkefull overkompensering for deres nåværende status i League of Legends-samfunnet.

– Vi ser på oss selv som litt «underdogs» i ligaen, men med tiden kan vi nok egentlig knuse alle. Vi må bare fortsette å trene. Det er ikke uten grunn at vi heter Black Alpha, ler Boffen og fortsetter:

– Stemninga på laget er grei. Vi har hatt uenigheter og litt tilpassingsproblemer, men det er ikke umulig å fikse. Akkurat nå fokuserer vi på å gjøre det bra i førstedivisjon og håper på å komme topp to så vi kan delta i finalen.

– Gøy at entusiasmen øker når castingen er bra

For å komme til finalen må Black Alpha begynne med å vinne neste runde i seriespillet. Kampene de spilte mot BX3 i den første runden endte nemlig med et 0-2-tap. Til helgen møter de Norgesmesterne i fra Aposis. Boffen har troen på å gjenta suksessen fra kvalifikasjonsrunden og gjøre rent bord nok en gang.

– Jeg tror vi har god sjanse til å vinne mot Aposis. Vi møtte dem i kvalifiseringen og da slo vi dem i alle kampene. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det igjen, forklarer Boffen og legger til:

– Grunnen til at vi mest sannsynlig slår Aposis er at vi er bedre til å styre spillet og hva som skal skje. Jeg tror også vi er bedre individuelt og sterkere i «teamfights», men det blir spennende.

Samtidig som han synes det blir spennende å spille mot Aposis igjen, gleder Boffen seg til å høre hvordan So You Think You Can Cast-konkurransen utvikler seg videre. Han mener at gode kommentatorer er alfa og omega for å nå frem til et større publikum i Norge.

– Det er veldig gøy å se hvordan entusiasmen til seerne øker i chat når castinga er bra. Jeg tror og håper at So You Think You Can Cast kan løfte League of Legends-scenen veldig, avslutter Boffen.

Vennelaget Team Ebay har store ambisjoner

Selv om Black Alpha mener de er underdogs, vil nok majoriteten av lagene heller gi den tittelen til Team Ebay. Dette relativt nye laget består av fem venner fra Skien og fire av dem ble ikke høyt rangert før denne sesongen. Da de klarte å kvalifisere seg til førstedivisjon, ble de ikke bare positivt overrasket – de ble også motivert.

Thomas «Tom» Borgersen (17) er Team Ebays midlaner og lagets eneste veteran. Han forteller at de forsøker å trene mye nå og at målet deres som lag er å spille godt i ligaen samt og gjøre det bra på Gigacon i oktober.

– Nå øver vi mye fordi vi har noe å trene mot. Vi spiller sammen fem til seks ganger i uka og har cirka fem kamper hver gang. Når vi ikke har hatt noe å øve til, blir det fort lenge mellom hver gang vi spiller og det er litt dumt fordi vi detter ut av synergien.

Fire av medlemmene på Team Ebay går på samme skole og bruker derfor mye tid sammen. For dem skaper det et helt eget sett med utfordringer. Men noen lag sliter med å komme overens, har Team Ebay problemer med å holde seg seriøse når de spiller. Det blir mye tulling og latter, som igjen fører til at de ikke alltid klarer å styre kamper de leder inn til en seier.

– Stemninga på laget er kanskje litt for bra. Vi kan fort bli litt for useriøse og det er egentlig et ganske stort problem fordi det fører til at vi «thrower».

– Heldigvis har vi begynt å innse det og jeg prøver å roe folk ned når useriøsteten og trollinga starter. Det er ikke kult å tape kamper fordi vi ler dem bort.

– Celestial Gaming og A for Aria er våre største konkurrenter

I tillegg til å måtte roe ned trollingen, er Tom lagets «shotcaller». Det innebærer at han tar styringen i kampene de spiller og bestemmer hvilke strategier de skal gå for. Det betyr at mye av presset ligger på ham når de spiller.

– De fleste på laget var ganske lavt rangert for et år siden, men jeg har vært på samme nivå som nå ganske lenge. Det blir litt mye press på meg, men jeg tror jeg takler det greit. Jeg prøver å ikke la det påvirke meg.

Opptak av kampen mellom Team Ebay og Fedora Tip Forening i helgen.

Mandag kveld skal Tom forsøke å lede Team Ebay til seier mot Celestial Gaming. Han anser Celestial Gaming som en av deres største konkurrenter og tror at sammen med A for Aria, er deres motstander på mandag en av favorittene i ligaen.

– Celestial Gaming og A for Aria er våre største konkurrenter, men jeg er ikke nervøs for mandagen og jeg tror ingen andre er det heller.

– Det blir nok vanskelig å slå Celestial Gaming, men vi kan vinne og alle på laget er innstilt på det. Vi tenker at vi kan slå alle lag hvis vi spiller vårt beste og trener mye.

Team Ebay har ikke vært en del av det norske League of Legends-miljøet like lenge som flere av de andre lagene i ligaen, men det tror han kan endre seg. De vil fortsette å prøve hardt og trene mye. Hvis Team Ebay presterer bra i ligaen, håper Tom at de kan stadfeste seg som en reell konkurrent for favorittlagene fremover.

Undervurderer ikke Team Ebay

Team Ebay sin motstander i mandags oppgjør, Celestial Gaming, mener at det kan være farlig å undervurdere Team Ebay. Thomas «MeIsYellow» Huang (18) har nemlig gjort den tabben tidligere og vil ikke gå i samme fellen på nytt.

Thomas «MeIsYellow» Huang fra Celestial Gaming.

– Vi vet veldig lite om Team Ebay utenom at de er relativt høyt rangert i Solo Queue. Jeg tror ikke laget er på samme nivå som for eksempel A for Aria, men man vet jo aldri hva slags taktikker de har på lager. Det blir sikkert et spennende oppgjør for oss og for dem som ser på, forteller MeIsYellow.

MeIsYellow tenker at nivået i 1. divisjon er såpass høyt at det er farlig ikke å gjøre forarbeidet før møtet med nye lag. For ham og Celestial Gaming innebærer forarbeidet blant annet å finne en god «pick and ban»-strategi og å forberede seg på taktikker motstanderlaget ofte anvender.

MeIsYellow tenker også at Gamer-ligaen har mye til felles med League of Legends Championship Series (LCS). Det som derimot kan skille de norske lagene fra LCS-lag, er mangelen på ensartede og jevnt gode prestasjoner.

– Ligaen har de beste lagene i Norge og alle er med fordi de har bevist at de er gode. Jeg har ikke sett så mange norske lag spille mot topplag i Europa, men jeg tenker at de beste lagene i ligaen helt sikker kunne vunnet et par kamper mot LCS-lag.

– Det som skiller norske lag fra LCS-lag er nok hvor jevnt de presterer. Norske lag har nok flere dårlige dager enn topplagene i Europa.

Logitech G League of Legends Series fortsetter lørdag 6. september.
Her ser du hele sendeplanen »

Siste fra forsiden