Counter-Strike: GO / FACEIT League 2015

– Vi kan komme på uanmeldt besøk for å sjekke PC-en din

FACEIT-ligaen stiller strenge krav for å hindre juks.

Helena Kristiansson/ESL

I et forsøk på å bekjempe juks en gang for alle har Counter-Strike: Global Offensive-ligaen FACEIT League 2015 lag inn en oppsiktsvekkende paragraf i sitt regelsett. For å få være blant de 20 lagene som deltar, og kjemper om å vinne premiepotten på 275 000 dollar, må man i praksis åpne hjemmet sitt.

– Alle spillere kan få besøk hjemme hos seg av FACEIT-administratorer som skal inspisere datamaskinene deres for juks og/eller se på at de spiller en offisiell match. Inspeksjoner kan skje tilfeldig og trenger ikke nødvendigvis komme av mistanke om juks. For å være klinkende klare, det vi sier er at vi kan komme hjem til deg. Ja, vi mener alvor, står det under punkt åtte i regelsettet.

Henter inspirasjon fra OL

Hovik «KQLY» Tovmassian fra Titan var en av de som ble tatt for juks i fjor.

Ifølge Fragbite.se forteller eventansvarlige, Roald Van Buren, at dette er et direkte resultat av de mange jukseskandalene som har blitt avslørt i miljøet de siste månedene.

– Den spesifikke regelen kom først ut av jukseskandalen i forkant av DreamHack Winter da det kom lekkasjer om at spillere potensielt jukset på LANs. Selv om vi var veldig sikre på fårt antijuksesystem og retningen vi tok det, bestemte vi oss for å tenke på hvordan vi kunne bruke noen elementer fra vanlig sport som inspirasjon til å styrke denne prosessen.

Buren viser til at man i de Olympiske Leker må gjennomgå blodprøver og andre fysiske tester, og peker på at sjåførene i Formel 1 kan få beøk av dommerne som vil sjekke ut bilen før et løp.

– Hvorfor skal ikke dette være en regel i e-sport også?

Skandaler

Siden i fjor høst har Counter-Strike-miljøet blitt rammet av flere skandaler. I november i fjor ble noen av verdens beste spillere tatt for juks. Deretter ble det i slutten av januar avslørt en stor kampfiksingskandale der spillere fra tre lag endte opp med å bli utestengt fra alle fremtidige tevlinger.

Counter-Strike-arrangøren ESL One har også tatt noen steg for å sikre at deres turnering blir mer juksesikker i år. Det viktigste er at deler av kvalifiseringen ble spilt utenfor nettet, i et forsøk på å hindre juks.

Norges antageligvis beste lag greide for øvrig å kvalifisere seg.
LGB eSports kvalifiserte seg til ESL One med glans »

Siste fra forsiden