The International 2019

– Vi klarte å glemme klokken som tikker

«Taiga» og Alliance røk ut i første runde av sluttspillet etter tabbe i heltevalget.

Epicenter

Tirsdag formiddag braket sluttspillet i The International løs, og Alliance med norske Tommy «Taiga» Le i spissen. Nordmannen ble historisk når de kvalifiserte seg, som første nordmann, og var tidlig ute med å uttale at han ønsket å gjøre nordmenn stolte.

I første kamp møtte de kinesiske Royal Never Give Up. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert allerede i heltevalget. Alliance-kaptein Aydin «iNSaNiA» Sarkohi skulle utelukke en helt (Gyrocopter), men trykket akkurat for sent og endte dermed opp med å velge Gyrocopter som en av heltene til Alliance i oppgjøret.

HELTEVALGET I DOTA 2

Vis mer

Før en kamp i Dota 2 velger lagene sine helter. Her utestenger de også helter som motstanderne ikke kan bruke, annenhver gang. Dette går på tid, og når tiden er ute så velges dette automatisk av spillet.

I Dota er det veldig viktig hvordan laget er satt opp, noe som skulle vise seg å være avgjørende. Alliance tok tidlig initiativet i kampen, men det ble for tøft og det kinesiske laget klarte å snu kampen i sin favør, og vant etter omlag 43 spilte minutter.

LES OGSÅ: – Skulle helst sett at norske medier var på plass

Aller første runde i sluttspillet ble altså spilt som best av én, noe som betyr at «Taiga» og Alliance er ute av turneringen. likevel stikker laget av med cirka 4,5 millioner kroner for deltakelsen i kanskje verdens største turnering.

Skuffet nordmann

DISSE SPILTE FOR ALLIANCE

Vis mer

Tommy «Taiga» Le
Michael «miCKe» Vu
Samuel «Boxi» Svahn
Aydin «iNSaNiA» Sarkohi
Maximilian «qojqva» Bröcker

Tommy «Taiga» Le var naturlig nok veldig skuffet etter kampen, men forteller til Gamer.no noen timer etterpå at laget rett og slett glemte tiden.

– Nervene var høyt oppe under heltevalget og alle var trøtte. Vi fokuserte for mye på heltene sånn at vi klarte å glemme klokken som tikker, noe som selvfølgelig ikke skal skje.

Gyrocopter-valget skulle vise seg å bli skjebnesvangert.
Valve

Selv om laget klarte å komme seg videre fra gruppespillet og inn i sluttspillet, er ikke Le helt fornøyd med hvordan laget gjorde det der.

– Vi er både fornøyde og skuffet over gruppespillet. Hadde vi vunnet en kamp til så hadde vi vært i øvre turneringstre i sluttspillet, og hatt ett tap å gå på. I gruppespillet så hadde vi kontroll på to «mega creeps», men klarte å miste disse til motstanderne. Det ble skjebnesvangert. Hadde vi fått de, så hadde vi gått til det øvre turneringstreet i sluttspillet, forklarer Le.

Men om skuffelsen er stor for øyeblikket, klarer likevel Le å se fremgangen laget har gjort siden det ble satt sammen for et års tid siden.

Les også
Vil det endelig bli et troneskifte i norsk Counter-Strike?

– Vi er stolte over å ha kommet så langt på ett år. I fjor spilte vi online-turneringer med en premiepott på 15-20 000 kroner. Nå har vi vært med i The International (med over 300 millioner kroner journ. anm), så det er noe å være stolt av om du tenker over det.

LES OGSÅ: Nordmann kvalifiserte seg til Kuala Lumpur Major i Dota 2

Utover høsten er nordmannen usikker på hva laget kommer til å gjøre. De har egentlig ingen plan.

– Vi vet ikke hva som skjer utover høsten enda, avslutter Le.

Siste fra forsiden