Sluttspillet i Telenorligaen League of Legends

– Vi ser på Riddle som det svakeste laget i sluttspillet

Etter en måneds pause er det endelig klart for semifinalene i League of Legends. Nordavind-kaptein Øyvind «Erixen» Eriksen er bombesikker på seier.

Øyvind «Erixen» Eriksen er sikker på seier i semifinalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

Lørdag 17:00 - Celestial mot Trikken
Søndag 17:00 - Nordavind mot Riddle

Vinnerne av semifinalene går videre til finalen som spilles på sluttspillet i Telenorligaen på Meet Ullevaal 25. og 26. mai.

Etter en måneds pause er det endelig klart for semifinalene i Telenorligaen League of Legends. Vi har sett gamle seierherrer, Riddle og Nordavind, klatre til toppen av tabellen sultne etter enda et trofé. Vi har sett veteranlaget Celestial kvalifisere seg til sluttspill, ute etter revansje og endelig vinne en tittel. Vi har også sett Trikken gå fra null seire fra fjorårets sesong, til å gå ubeseiret gjennom vårsesongen og nå sikre seg en semifinaleplass.

Dette sluttspillet er stappet med både gamle, men også nye talenter innenfor den norske League of Legends-scenen. Vi skal nå få høre deres tanker om semifinale kampene som spilles nå på lørdag og søndag.

Kampene ser du på Gamer.nos Twitch-kanal lørdag og søndag klokken 17:00 »

Tror det er fordel å spille best av fem

Håkon «KOOLBERG» Solberg må fylle support-rollen i lørdagens kamp
Benedichte Breistøl

Nå på lørdag møter Celestial Trikken i semifinalenes første kamp. Dessverre for Celestial er to av de sine faste spillere bortreist, og får ikke spilt kampene selv. Derfor må de nøye seg med to reservespillere. Dette kommer ikke til å gå utover deres vinnersjanser, mener Håkon «KOOLBERG» Solberg, top-laner for Celestial.

– Vi kommer til og stille med «Hatrixx» top og «Sharp» i jungelen, også må jeg fylle support-rollen. Dette er fordi vår support er bortreist til lørdag, og vi trengte da å fylle hans posisjon, sier Solberg før han fortsetter.

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «Lil Ambivert» Hornnes (ADC)
Håkon «KOOLBERG» Solberg (Support)

– Dette kommer nok ikke til å gå utover våre vinnersjanser i semien, ettersom vi kunne hente inn «Hatrixx», som allerede har god synergi med «Sharp», og som har spilt på Celestial tidligere med blant annet «Lil Ambivert».

Da Celestial møtte Trikken i seriespillet ble det poengdeling. Telenorliga-kampene spilles i et best av to-format, men nå som vi er i sluttspillet kan det bli spilt hele fem kamper hvis lagene spiller like bra. Best av fem-formatet tror Solberg kommer til å være positivt for dem.

– Under sesongen gikk vi 1-1 mot Trikken, dette er fordi lagene er jevngode, noe som reflekteres av resultatet. I semien blir kampene spilt i et annet format, noe jeg tror er i vår favør, ettersom laget vårt er svært fleksibelt. Vi kommer til å være kreative i draft, og rollene våre kan flyte over i hverandre, siden samtlige kan spille mer enn en rolle.

LES OGSÅ: Celestial tok tre poeng mot Fact etter en nervepirrende kamp

Ikke redd for Celestial

Les også
– «jkaem» go kill tenker jeg er en god plan
Kjetil «OriginalBruiser» Martiniussen, top-laner for Trikken
Privat

I motsatt hjørne av bokseringen står Trikken, som har hatt en kjempesesong i kontrast fra fjoråret. I motsetning til de gamle kjente navnene vi ser i Celestial, har Trikken tatt inn tre ferske spillere, og fått strålende resultater. Selv om de er ferske spillere, tror Kjetil «OriginalBruiser» Martiniussen, top-laner for Trikken, at de skal klare seg i en best av fem.

– Vi har øvd oss på best av fem-kamper i treningskampene fram mot sluttspillet, så jeg tror det skal gå helt greit. «Yupwulf» og «Walden» har begge spilt best av fem i Telenorligaen før, så de kommer ikke til å bikke under presset. Vi trener også på noen uortodokse heltekombinasjoner som vi kan dra frem dersom vi havner i en 2-2-stilling, som kan gi oss fordelen.

Ettersom Celestial nå stiller opp med to reservespillere, er utfallet usikkert. Maritniussen tror at dette kan gå begge veier for Celestial.

DISSE SPILLER FOR TRIKKEN

Vis mer

Kjetil «OriginalBruiser» Martiniussen (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Tim «Lannister» Larsson (Support)

– Jeg tror de stiller sterkere på grunn av reservespillerne på laget. De to spiller sammen på Splyce Vipers i Spania, så de kjenner hverandres spillestil. Men siden Celestial mangler noen av de faste spillerne sine, så havner «Hatrixx» og «Koolberg» på «off-roles», noe som kan svekke dem ganske hardt. Bot-lanen vår tror jeg vinner uansett, og jeg mener at vår synergi i mid, top og jungle kan skaffe oss ledelse dersom Celestial ikke er på vakt. Det blir nok en jevn kamp, men vi skal klare å slå dem, avslutter Martiniussen.

LES OGSÅ: Kommentator Julian Nash er imponert over Trikken

– Vi ser på Riddle som det svakeste laget i sluttspillet

Etter vi har bitt av oss alle neglene i møtet mellom Celestial og Trikken, er det Nordavind og Riddle sin tur på søndag. Dette er begge lag med flere titler under beltet, og Nordavind kan sikre sin tredje på rad dersom de slår Riddle. Riddle vant sin forrige tittel for to år siden, og vil vise at de enda har det som trengs for å være Norges beste lag.

Øyvind «Erixen» Eriksen er sikker på seier nå på søndag
Eivind Von Døhlen/Good Game

Nordavind, som endte på førsteplass i seriespillet, fikk fordelen av å velge motstanderen deres i semifinalen. De valgte da å starte sluttspillet sitt med å møte Riddle. Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen, mid-laner for Nordavind, svært selvsikker på at de skal slå dem.

– Vi valgte Riddle fordi vi ser på Riddle som det svakeste laget i sluttspillet. Vi vil seile glatt til finalen denne sesongen. Det kan godt hende at Riddle klarer å hente et poeng fra oss dersom de har forberedt noen uventede heltevalg, men mer enn det blir det nok ikke.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Slik selvsikkerhet er ikke ufortjent. Nordavind var nemlig det andre laget som gikk ubeseiret gjennom sesongen, og vant 2-0 over Riddle da de møttes i sesongens siste kamp. På spørsmål om hvem Eriksen helst vil møte, svarer han.

– Celestial hadde vært gøy å møte i en finale, selv om jeg tror Trikken er sterkere individuelt dersom Celestial ikke hadde stilt med de to innbytterne. Celestial har mer erfaring og er trolig bedre enn Trikken i en best av fem, men tror Trikken har potensiale til å overraske mange med noen triks i ermet. Men til syvende og sist vil jeg møte Celestial i finalen, avslutter Eriksen.

LES OGSÅ: – Riddle burde ha tatt denne kampen mer seriøst

Har prøvd å forberede seg så godt de kan

Erlend «Kakoshi» Monsrud ser frem til kampene
Privat

Riddle, som tapte ganske kraftig mot Nordavind for litt under en måned siden, har nå fått bruke mesteparten av april på å forberede seg til revansjekampen. Selv om Riddle har to titler med navnet sitt, betyr det ikke at de har erfaring fra tidligere sluttspill. Det er fordi Riddle stilte opp med helt ny lagoppstilling i år. Erlend «Kakoshi» Monsrud, ADC for Riddle, skal spille sin første semifinale.

– Riddle som et lag har selvfølgelig som mål å vinne Telenorligaen så for laget er dette en svært viktig kamp, for min egen del blir det første gang jeg spiller sluttspill i Telenorligaen så jeg ser fram til opplevelsen, sier Monsrud.

Den tidligere kampen de spilte mot hverandre kan brukes som ekstra motivasjonsboost, hvor de kan få sin revansje av å slå de gamle seriemesterne ut i første runde av sluttspillet. På spørsmål om de har forberedt seg godt nok på å møte Nordavind, svarer Monsrud.

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Tap «WildArcane» Nguyen (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Erlend «Kakoshi» Monsrud (ADC)
Matic «PRMK» Premk (Support)

– Det tok en stund før vi fikk vite at det var akkurat Nordavind vi skulle spille mot, men vi har øvd som vanlig og prøvd å forberede oss så godt vi kan, sier Monsrud før han fortsetter.

– Jeg vet at Nordavind har trent masse og kommer til å stille sterkt, men jeg vet ikke hva de har planlagt for oss. Det er veldig vanskelig for meg å gi noen god spådom men jeg satser på en seig 3-2-seier til oss, avslutter Monsrud.

Siste fra forsiden