Sluttspillet i Telenorligaen League of Legends

– Vi skal slå Nordavind ved å spille det beste macro-spillet Norge har sett

Celestials Sander «Zhandia» Skogstad mener laget hans er godt nok til å slå Nordavind i Telenorliga-finalen.

Selvsikker Sander «Zhandia» Skogstad i Riddle drakt
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Etter en spennende helg med to semifinalekamper er vinnerne kåret. Nordavind gikk seirende ut fra sin kamp mot Riddle. Det var tre svært blodige kamper, hvor begge lag klarte å skaffe seg mange drap på motstanderlaget, men Nordavind vant alle tre kampene med overlegent macro-spill.

Celestial vant mot Trikken nå på lørdag. Det ble spilt i lik stil som Nordavind mot Riddle, hvor det ble utvekslet mange drap og mye lag-slåssing. Men her også var macro-spillet til Celestial det overlegne, og skaffet dem en plass i finalen.

Så da har Celestial kommet til sin første finale i et sluttspill på fire år, mens Nordavind havner i sin tredje finale på rad. Kommer Celestial til å klare å ta sin første tittel, og endelig kunne kalle seg Norges beste lag etter å ha spilt i første divisjon siden start? Eller er Nordavind så overlegne og mer erfarne etter to nylige seirer i finalen bak ryggen?

LES OGSÅ: – Vi ser på Riddle som det svakeste laget i sluttspillet

Skal spille det beste macro-spillet Norge har sett

Selvsikker Sander «Zhandia» Skogstad i Riddle drakt
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I forkant av kampen ble det snakket mye om reservespillerne Celestial måtte spille med i semifinalen, og hvorvidt dette var positivt eller negativt for dem. Sander «Zhandia» Skogstad, mid-laner for Celestial, sier de hadde en klar plan for kampen mot Trikken.

– Når vi møtte Trikken på lørdag hadde vi en klar plan for hvordan vi ville spille kampene, det fungerte veldig godt, og vi vant komfortabelt 3-0.

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «Lil Ambivert» Hornnes (ADC)
Håkon «KOOLBERG» Solberg (Support)

Etter seieren har Celestial klart å kvalifisere seg til sin første finalekamp på fire år, og den blir spilt mot ingen ringere en Nordavind. Etter en 3-0-seier ser det ut som at Skogstad har fått en god selvtillitsboost, og han frykter ikke Nordavind.

– Nordavind ser ikke like gode ut som de har gjort i tidligere år, utenom superstjernen «Kektz» i top-lane. Hovedgrunnen til at Nordavind ikke ser like gode ut er nok at alle andre lag har blitt mye bedre, så det er lettere å se hvor man kan finne ledelser mot Nordavind. Vi skal slå Nordavind ved å spille det beste macro-spillet Norge har sett.

Så på oppfølgingsspørsmålet om Skogstad tror Celestial skal klare å ta sin første tittel i Telenorligaen i år, svarer han selvsikkert.

– Definitivt, avslutter Skogstad.

– Vi skal klare å slå dem og ta vår tredje tittel

Les også
Domino har gjort spådommen før sesongen til skamme
Mathias «Tide» Kruse er selvsikker på vinne finalen
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Riddle og Nordavind møttes igjen på Summoners Rift søndag kveld. Etter jevne stikk frem og tilbake de første 20 minuttene av kampene, ble alle tre kampene avgjort rundt figuren «Baron Nashor». Nordavind hadde bedre kontroll i kveldens kamper, og klarte derfor å vinne 3-0. Mathias «Tide» Kruse, ADC for Nordavind, mener at kampene gikk som forventet.

– Forrige gang vi møtte Riddle spilte de ganske uvanlig helter og runer, man vet aldri helt hva man skal forvente, spesielt ikke mot Reflect. Dette gjør det litt vanskeligere å vite hva man skal forberede seg for, men med unntak av en Xayah jungle så var det ikke noe annet som kom overraskende på denne gangen. Vi er var ganske sikre på å slå dem i vanlig spill og kampene gikk derfor mer eller mindre som forventet.

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Da Nordavind møtte Celestial i runde tre av Telenorligaen, ble det en komfortabel 2-0-seier til førstnevnte. Dette er over to måneder siden, og Celestial har ikke tapt en eneste kamp siden. Det ser derfor ut som at Celestial kan bringe større motstand nå enn det de kunne i deres tidligere treff. Kruse tror det blir noen spennende kamper.

– Det er vanskelig å si hva man skal forvente av motstand fra Celestial Gaming. Hvis de bruker både «Hatrixx» og «Sharp» tror jeg det kan bli noen spennende kamper, men jeg tror vi ender med å vinne 3-1. Hvis de ikke ender opp med å bruke de tror jeg vi vinner 3-0, sier Kruse før han fortsetter.

– I fjor gikk finalen ut alle fem kampene før vi vant 3-2 mot Riddle, og jeg tror finalen kommer til å bli spennende i vår også. Celestial Gaming har vist seg spesielt sterke denne sesongen og slo Trikken ganske klart, men jeg tror vi skal klare å slå dem og ta vår tredje tittel, avslutter Kruse.

LES OGSÅ: Nordavind på jakt etter poeng mot Celestial Gaming etter to uavgjort på rad

Siste fra forsiden