Sjette runde av Telenorligaen: Counter-Strike

– Vi sliter egentlig ganske mye mot norske lag

Apeks ligger godt an i seriespillet av Telenorligaen, men Anders «aNdz» Kjær mener de ikke helt har funnet flyten enda.

Apeks har begynt å hevde seg internasjonalt, men sliter mot norske lag i følge Anders «aNdz» Kjær.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES SJETTE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl. 20:00: Demise - Infurity
Kl. 20:00: Stabæk Momentum - Celestial
Kl. 20:00: Riddle - Apeks
Kl. 20:00: Nordavind - Gamefraym
Kl. 20:00: Ronin Horde - Byte

Alle kampene spilles mandag 25. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Sjette runde i Telenorligaen står for tur, og denne runden byr på en saftig dobbeltrunde. Det vil si at det spilles kamper mandag og torsdag denne uken.

Skillet mellom topp og bunn blir bare større og større, og det hele ser ut som en kamp om hvem som stikker av med førsteplassen i seriespillet, og får velge motstander til sluttspillet.

Den resterende tabellen er ufattelig jevn og bare fire poeng skiller den viktige fjerdeplassen fra bunnen av tabellen. Med andre ord står mye på spill nedover også. Leon Andor «Landor» Karlsen mener den resterende delen av sesongen ser helt åpen ut.

«LANDOR» SIN TOPP FIRE

Vis mer

1. Apeks
2. Nordavind
3. Riddle
4. Stabæk Momentum

– Før sesongen tippet jeg Demise, men etter lagendringene der er jeg ikke sikker lenger. De fikk en gavepakke med seier mot Ronin Horde etter en demotabbe, men blir fortsatt hardt uten «MV», sier Karlsen og legger til.

– Byte har muligheter men vanskelig motstand i noen av de gjenværende kampene sine, så de er avhengig av å slå lag som for eksempel Demise.. Stabæk Momentum har også muligheter, men Celestial blir en vanskelig motstander, som igjen på sin side kan finne på å ende opp veldig mye høyere på tabellen enn de er nå.

Se hovedkampen mellom Riddle og Apeks mandag klokken 20:00 på Gamer.nos Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut før den sjette runden i Telenorligaen.
Telenorligaen

Kampen om førsteplassen

Leon Andor «Landor» Karlsen tror Apeks stikker av med førsteplassen i seriespillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I rundens hovedkamp møtes altså Riddle og Apeks, en kamp hvor sistnevnte er favoritter i Karlsens øyne.

– Riddle mot Apeks blir veldig spennende, med Apeks som favoritter i mine øyne. Apeks har hatt grei kontroll mot de fleste innad i Norge den siste tiden, og får nå også spilt mot mye god, utenlandsk motstand i diverse kvalifiseringer og turneringer. Riddle har definitivt muligheter til å hente poeng her, men krever at de har dagen og at Apeks ikke er hundre prosent på. Hvis begge lag spiller på sitt absolutt beste vinner Apeks 2-0.

Riddle har tidligere uttalt at de ser fremover mot neste sesong, men har sikret seg et svært godt utgangspunkt før de møter Nordavind og Apeks. Apeks på sin side ser ut fullstendig kontroll i følge Karlsen.

Les også
Nordavind på jakt etter poeng mot Celestial Gaming etter to uavgjort på rad

– Apeks ser ut til å nå sluttspillet uten store vansker, har hatt grei kontroll så langt i sesongen og de må gå på en kjempesmell om de ikke skal ende topp fire. Har de dagen mot særlig Riddle og Demise i de kommende kampene vil de fort ende på førsteplass.

LES OGSÅ: Tidligere 1. divisjonsspiller tatt for juks under direktesending

– Vi taper poeng mot lag vi ikke burde

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Apeks har nok en gang nylig avholdt en treningsleir. Kaptein Anders «aNdz» Kjær forteller at de fremdeles arbeider med å forbedre kartrotasjonen sin.

– Treningsleiren var bra den, vi fortsetter arbeidet med kartrotasjonen vår for å ha større bredde i spillet vårt. Vi har også treningsleirer ofte for å skape et godt samhold i laget. Vi har fått et par gode måneder med trenings nå, men trenger en god periode med offisielle kamper for å justere de tingene vi har trent på. Det får vi nå via flere turneringer mot gode lag på nett.

Anders «aNdz» Kjær og Apeks har unnagjort nok en treningsleir. Her fra den første laget avholdt.
Kristian Fjeld/Gamer.no

Kjær tror Riddle har sikret seg en plass i sluttspillet etter en tid med gode resultater, selv om de mandag møter hans lag Apeks og Nordavind i nest siste runde.

– Riddle har hatt en bra sesong de, nå har de den beste motstanden igjen men uansett så er det viktigste å sikre seiere mot andre enn Nordavind og oss. Så de kommer nok garantert til å bli sett på sluttspillet sammen med oss og Nordavind.

Selv om tre av lagene virker å være sikre på en plass i sluttspillet, står en viktig seeding-posisjon på spill før sluttspillet. Laget som vinner seriespillet får velge motstander til semfinalen i sluttspillet. Kjær spår at vi får servert en spennende kamp mandag.

– Tror vi kommer til å ha en ganske fet kamp. De har fått trent litt, og vi sliter egentlig ganske mye mot norske lag så de har absolutt muligheten til å ta poeng. Håper vi møter opp uten noe frykt for å tape, så vi tar tre deilige poeng til. Vi har absolutt som mål å vinne seriespillet så vi kan velge motstander i semifinalen. Vi tar alle kamper seriøst sånn sett. Vi taper poeng mot lag vi ikke burde, så alle poeng er like viktige for oss, avslutter Kjær.

LES OGSÅ: – Vi skal bli topp 30 i verden i løpet av høsten

– Vi kan stille sterkt mot Nordavind og Apeks

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Even «nafu» Leirvik (innbytter)

Christoffer «hEllberg» Andersen er tilbake i Telenorligaen etter en periode utenfor det norske miljøet. Andersen er strålende fornøyd med å kommunisere på norsk igjen.

– Det å komme tilbake til Telenorligaen har vært bra, godt å kunne kommunisere på norsk igjen etter et halvt år med nederlandske og belgiske lagkamerater.

Andersen forteller at motivasjonen har økt etter en tid med gode resultater og tror de stiller sterkt mot ligaens to beste lag.

Christoffer «hEllberg» Andersen er tilbake i Telenorligaen-sirkuset.
Photographer: Fabian Fjeldvik

– Det øker jo selvfølgelig motivasjonen at vi så og si nesten er sikret en sluttspillplass, men vi har prøvd å trene så mye som mulig fra starten av. Vi har absolutt en god lagoppstilling som den er nå, og vi kan stille sterkt mot Nordavind og Apeks.

Riddle-spilleren sier de vil være fornøyde dersom mandagens hovedkamp ender i poengdeling.

– Jeg tror at hvis vi spiller som vi har gjort under treninger, så skal vi klare å dra inn tre poeng mot Apeks. Men om det blir uavgjort så skal vi være fornøyde med det, og jobbe videre mot sluttspillet for en større kartrotasjon, avslutter Andersen.

LES OGSÅ: Riddle signerer 1. divisjonslag i Counter-Strike

Siste fra forsiden