Feature

League of Legends / Telenorligaen

Vi spår utfallet av League of Legends-sesongen i Telenorligaen

Her er vår analyse og rangering av de norske topplagene.

Fra venstre: Simon «Slemp» Ellefsen, Adrian «Dipzey» Kjellesvik, Sondre «Tivity» Afdal, Isak «Energy» Fjell og Sebastian «Boffen» Gsell.
Benedichte Breistøl/Riot/Lions

PREMIEFORDELINGEN I TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

League of Legends-delen av Telenorligaen starter for alvor opp igjen lørdag 29. august. Lagene nedover i ligasystemet tyvstartet onsdag, men det er først til helgen at topplagene starter sin kamp om den jeve ligatittelen og 80 000 kroner i sponsorkontrakt.

I den anledning ser vi nærmere på lagene som skal delta på det øverste nivået denne høstsesongen. Under gir vi en generell presentasjon av lagene, vår analyse og spådom, og vi starter med laget som sannsynligvis må belage seg på nedrykk etter syv serierunder.

De fire beste lagene vil delta i et sluttspill og finalen spilles foran publikum på SpillExpo første helgen i november.

LES OGSÅ: Slik spilles og vises Telenorligaen for publikum denne høsten

8. plass: Jevo

Joakim «Bookim» Meisner (Top)
Dan «Conlay» Brynildsen (Jungle)
Bendik «Quickom» Olsen (Mid)
Tor «Pinkman» Sveen (ADC)
Albert «Smuggleren» Alicki (Support)

Jevo er ett av to lag som rykket opp før høstsesongen. De vant andredivisjon på en imponerende måte i våres, og møtte lite motstand fra de andre lagene. Vi tror dette er et lag som kommer til å kjempe en vanskelig kamp for å unngå nedrykk, men Jevo er et lag som kan overraske mange. De spilte på seg mye selvtillit i løpet av vårsesongen, og har en startoppstilling som har spilt sammen over en lenger periode.

Jevo er ikke redde for å prøve nye ting. Dette kommer til uttrykk gjennom deres uttalte risikofylte spillestil, og deres ønske om å overrumple motstandere. Dette er også et lag uten de store stjernene, men gjennom godt samarbeid og gode relasjoner ønsker man å dekke over det faktum at spillermaterialet er det antatt svakeste i ligaen. Når alt kommer til alt forventer vi likevel at Jevo kommer til å slite i bunnen av tabellen.

LES OGSÅ: – Nivået vårt er høyere enn lagene vi erstatter i førstedivisjon

7. plass: SupaGoatSmuggla

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
John «Livsfarlige Spyd» Abrahamsen (Jungle)
Kristoffer «N0rway» Støylen (Mid)
Magnus «Lame2Fame» Thorvaldsen (ADC/Support)
Thomas «Qtic» Hauger (ADC/Support)
Kris «Kris Reformed» Abrahamsen (Innbytter/Mid)

SupaGoatSmuggla oppholdt seg midt på tabellen i våres. De var klart bedre enn lagene som rykket ned, men også tydelig svakere enn de fire beste. Før denne sesongen har landskapet i toppdivisjonen endret seg betraktelig. De to nyopprykkede lagene virker langt bedre enn lagene de erstatter, og spesielt nDurance er forventet å blande seg inn i toppstriden. Dermed vil også SupaGoatSmuggla møte sterkere motstand, og vi mener de er ett av lagene som kommer til å kjempe om den viktige sjetteplassen som sikrer spill i toppdivisjonen også neste sesong.

SupaGoatSmuggla har et spennende lag. Med sterke spillere i både Top Lane og Mid Lane velger laget å konsentrere store deler av sine ressurser rundt «Flaker» og «N0rway». Dette har tidligere vært tydelig gjennom hvordan lagets jungler har fokusert på å skaffe fordeler for sine «solo lane»-spillere, et fokus vi forventer at laget opprettholder også denne sesongen.

Les også
Celestial tok tre poeng mot Fact etter en nervepirrende kamp

Lagets sterkeste spiller forrige sesong var uten tvil Top Lane-spilleren «Flaker», og i et meta der mye handler om akkurat denne posisjonen har SupaGoatSmuggla et godt utgangspunkt når den nye sesongen nærmer seg. Til tross for at SupaGoatSmuggla befinner seg i en gunstig situasjon i forhold til meta på dette tidspunktet forventer vi at dette er ett av de to lagene som rammes hardest av at nivået i Telenorligaen er høyere enn tidligere. Vi forventer at Supa Goat Smuggla havner på en syvende plass.

6. plass: myXMG

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Vebjørn «Donzii» Land (ADC)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Support)

myXMG var et av de fire klart beste lagene forrige sesong (da de het Atraxy). Sammen med Lions, BX3 og Celestial Gaming var myXMG et lag å regne med i toppen av divisjonen. Avstanden ned til de resterende fire lagene var veldig stor, men har før denne sesongen krympet kraftig rent sportslig. Dette skyldes at forrige sesongs to klart svakeste lag har rykket ned, samtidig som lagene som erstatter dem satser og jobber hardt for å gjøre overgangen til det øverste nivået så smertefri som overhodet mulig. Samtidig har lag som Nix og SupaGoatSmuggla også tatt grep for å bedre situasjonen fra forrige sesong. myXMG står dermed overfor det som kan bli en svært vanskelig sesong. Forrige sesong hvilte store deler av ansvaret på skuldrene til Top Lane-spilleren «Slemp», og dersom han er i stand til å finne tilbake til storformen er dette et lag som kan slå hvem som helst.

LES OGSÅ: MyXMG har tegnet kontrakt med alle spillerne i Atraxy

5. plass: Nix Elektroniske Sportsklubb

Fernando «Nandisk0» Solis (Top)
Anthony «wuizy» Vu (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Markus «OFED» Finholt (ADC)
Joakim «Zwitch» Soleng (Support)

Nix (tidligere kjent som Team Convention) endte på delt femteplass forrige sesong, og har nå en ny lagoppstilling med talentfulle spillere. Spesielt «solo lanere» som «Hatrixx» og «Nandisk0» er

dyktige, høyt rangerte Challenger-spillere (topp 100) med potensiale til å vinne kamper på egenhånd. «Zwitch», «OFED» og «wuizy» er ikke fullt like godt rangerte (Diamond 1 og 2), men med god koordinasjon og samarbeid kan dette laget bli en kompetent utfordrer til topplagene.

Skal vi tro Hatrixxs ord så har de ikke særlig høye ambisjoner med dette laget; han uttalte selv at han og Top Lane-spiller «Nandisk0» kom til å bruke tid på andre lag også, og ikke nødvendigvis øve så mye med Nix. Det gjenstår å se hvordan de vil prestere uten mye trening, men hvis «Hatrixx» og «Nandisk0» er villige til å legge ned tid og øve seriøst så kan de muligens nå sluttspillet ved endt sesong.

SLIK ENDTE 1. DIVISJON AV TELENORLIGAEN VÅREN 2015:

Vis mer

1) BX3 Elektroniske Sportsklubb
2) Celestial Gaming
3) Atraxy
4) Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb
5) Team Convention
6) SupaGoatSmuggla
7) GamersLeague
8) Team Gamermag

SEMIFINALER:

BX3 mot Lions: 1-2
Atraxy mot Celestial Gaming: 0-2

FINALE:

Lions mot Celesial Gaming: 2-0

4. plass: nDurance Gaming

Vegard «Zeluz» Anda (Top)
Anders «Tsharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jørgen «Decod» Myrlund (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

nDurance er det andre nyopprykkede laget, og blir kanskje et de mest spennende tilskuddene å følge denne sesongen. De har byttet ut alle spillerne og fått en fersk lagoppstilling som blant annet består av stjernene «Energy» og «Touch» – to av totalt tre nordmenn som har erfaring fra internasjonal konkurranse. Med seg har de «Zeluz» (Diamond 1), som har vist tidligere i Telenorligaen at han er en Top Lane-spiller å passe seg for. De har også nykomlinger «Decod» (Master) og «Tsharp» (Diamond 1), som vil få muligheten til å vise hva de er gode for i selskap med disse veteranene.

«Energy» mener selv at de har mulighet til å vinne hele ligaen – og de har faktisk erfaringen og talentet som skal til, det spørs bare om de får oversatt dette til seire i ligaen. De kommer til å møte lag i toppsjiktet som har spilt sammen lengre, og det er ingen selvfølge at individuelle sterke spillere betyr godt lagarbeid. Likevel vil de sannsynlig være et lag som hører hjemme på øvre halvdel av tabellen bare på grunnlag av spillerne.

LES OGSÅ: – Vi skal heve nivået på 1. divisjon

3. plass: BX3 Elektroniske Sportsklubb

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

Favorittene BX3 spilte solid hele forrige sesong og tok førsteplass på tabellen – for så å tape til Lions under semifinalen i sluttspillet. Tapet kom kanskje litt overraskende, men forhåpentligvis har det gjort dem til et sterkere lag. De kan i hvert fall ikke undervurdere motstanderne sine i år hvis de har ambisjoner om å vinne ligaen. Laget består av dyktige individuelle spillere («Tivity» er på Challenger-nivå, resten er Master), og de har i tillegg en del erfaring fra å spille sammen som et lag. Som et lag har BX3 oftest foretrukket å kjøre en «splitpusher» eller «carry» i Top Lane over en tank som har vært mer standard i dagens meta, og det har fungert greit for dem. Det blir spennende å se hvordan de tilpasser seg forandringene i metaen. Den favoriserer nettopp «carry» og «splitpusher top laners». Hvor høyt på topp fire de havner avhenger av hvordan de takler forandringene, og hvor seriøst de tar motstanderne.

2. plass: Celestial Gaming

Thomas «MeIsYellow» Huang (Top)
Jakob «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Preben «Prebz» G. Bertheussen (ADC/Support)

Se opptak av den avgjørende kampen mellom Oslo Lions og Celestial Gaming i finalen av vårsesongen.

Celestial Gaming er en av de store publikumsfavorittene i norsk e-sport. Vårsesongen endte med andreplass og et surt 2-0-tap i finalen mot Lions, og Celestial har definitivt ambisjoner om å revansjere dette i løpet av den kommende sesongen. Dette er ambisjoner de har vist gjennom anskaffelsen av en permanent trener.

Mange har blitt kjent med Sindre «SmiileyGuy» Wirkola gjennom So You Think You Can Cast og hans arbeid som kommentator under fjorårets sesong av Telenorligaen, denne sesongen har han valgt å trekke seg tilbake fra castingen for å kunne hjelpe Celestial Gaming.

Laget vil for mange som har fulgt norsk League of Legends være kjent. «MeisYellow» er fortsatt en solid Top Lane-spiller, «Jubel» er en av de beste Jungle-spillerne vi har her til lands og «Boffen» holder et svært høyt nivå i Mid Lane. Det store spørsmålstegnet som er knyttet til Celestials lagoppstilling er styrken til deres nye Bot Lane.

Vi spår at Celestial Gaming avslutter sesongen med en ny andreplass, men dette er en spådom som hviler på antakelsen om at årets Bot Lane blir sterkere enn fjorårets. Årsaken til dette er at Bot Lane var den svakeste lagdelen forrige sesong, og ettersom kjernen med «MeisYellow», «Jubel» og «Boffen» fortsatt spiller for laget mener vi Celestial Gaming stiller med styrket mannskap når årets sesong klikkes i gang.

LES OGSÅ: – E-sport i Norge er ekstremt mye større nå enn for to-tre år siden

1. plass: Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Xiphious» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel (Support)

Lions havnet på en fjerdeplass på tabellen, men imponerte under sluttspillet hvor de viste seg å være formsterke og tok førsteplass. Individuelt er alle spillerne på Lions dyktige og høyt rangerte (Diamond 1, Master, Challenger), men de har også spilt sammen en stund og har dermed opparbeidet et godt samarbeid og lagspill.

Den regjerende seriemesteren må passe seg for å ikke bli for selvsikre og komfortable. Alle spillerne har vist at de kan spille et bredt utvalg av helter, og de burde være godt utrustet til å takle forandringene som kommer. De nye lagene som har rykket opp er sultne på å ryste topplagene, men Lions bør likevel være minst topp tre ved endt sesong.

LES OGSÅ: Se hva de regjerende seriemesterne svarte i nettmøtet på Gamer.no

Siste fra forsiden