Om infokapsler
Celestial Gaming etter seieren på The Gathering 2015. Fra venstre: Thomas «MeIsYellow» Zhuoming Huang, Jakob «Jubel» William Andresen, Sebastian «Boffen» Gsell, Magnus «Cheezy» Hornnes og Leif Andre »Xleee» Abrahamsen Miranda.
Nettmøte
Celestial Gaming etter seieren på The Gathering 2015. Fra venstre: Thomas «MeIsYellow» Zhuoming Huang, Jakob «Jubel» William Andresen, Sebastian «Boffen» Gsell, Magnus «Cheezy» Hornnes og Leif Andre »Xleee» Abrahamsen Miranda. (Bilde: Celestial Gaming)

League of Legends / Celestial Gaming

– E-sport i Norge er ekstremt mye større nå enn for to-tre år siden

Se hva Celestial Gaming svarte i nettmøtet.

Celestial Gaming er et av Norges mest kjente League of Legends-lag etter å ha figurert i dokumentaren GameOn på TV 2. I tillegg vant tre av lagets spillere kåringen av de mest verdifulle spillerne etter høstsesongen på Gamer.no i fjor.

Laget har gjort det sterkt på norske LAN, og kan blant annet skryte av førsteplass på The Gathering 2015, HordaLAN 2015 og Sørlanet 2014. De var også finalister i sluttspillet av Telenorligaen denne våren, på Gigacon i fjor og på SpillExpo i 2013. I Altiboxligaen havnet de på en tredjeplass, fire poeng bak ligavinner Lions.

Celestial Gaming består av:

Norge Thomas «MeIsYellow» Huang
Norge Jakob «Jubel» William Andresen
Norge Sebastian «Boffen» Gsell
Norge Magnus «Cheezy» Hornnes
Norge Leif «xLeee» Miranda

Celestial Gaming har blitt kjent for en noe uortodoks og aggressiv spillestil, der de ofte overrasker med nye figurer og annerledes strategisk tenking.

Mandag 8. juni klokken 14:00 stiller spillerne Sebastian «Boffen» Gsell og Jakob «Jubel» William Andresen i nettmøte på Gamer.no. Jubel har vært med i Celestial i mange år, mens Boffen ble med i oktober 2014 etter å ha deltatt som reserve en periode. Før dette var han en del av BX3. Begge har spilt League of Legends siden den aller første sesongen.

Nettmøtet er nå avsluttet, men du kan lese alle spørsmål og svar nedenfor.

Sjekk også våre to nettmøter med to norske topplag i Counter-Strike: GO:

Temp.no: – Nordmenn er mer fornøyde med å ha det morsomt enn å konkurrere

LGB: – Vi satser minst like mye nå som før «Rain» ble kjøpt ut

 1. Sørlanet 2015

  Spørsmål fra Synteoxx:

  Kommer dere på Sørlanet??

  Svar:
  Regner med det! Fjorårets Sørlan var en veldig god opplevelse!:)
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:01
 2. Ekstremt vanskelig harde tider bra gutta

  Spørsmål fra erlend.mik add me on skype:

  hvordan går det gutta?

  Svar:
  Det går veldig bra! TippToppTommelOpp (Y)
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:09
 3. Styrker svakheter

  Spørsmål fra Gæir:

  Hva er deres største styrker og svakheter som lag?

  Svar:
  Styrker: Godt lag-sammarbeid, gode i teamfights, bra mid game og late game, god kontroll på objectives.

  Svakheter: Dårlig med early game pressure, dårlige til å forholde oss til aggressiv roaming og ganks som fører til snowball av enemy alt for tidlig i spillet.
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:09
 4. spørsmål

  Spørsmål fra jonas dalh:

  Har noen av dere vært bronze/silver lenge før?

  Svar:
  Jeg er usikker på de andre spillerne, men jeg havnet i silver etter placements i season 1, og spilte meg opp til gold ca 1600pts den sesongen. (spilte ca 600-800normal wins før jeg prøvde meg på ranked)
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:13
 5. Organisasjoner og spillere

  Spørsmål fra Johan:

  Hva trenger et lag for å bli gode i League of Legends? Holder det å finne masse flinke og høyt rangerte spillere? Hvilket støtteapparat trenger de?

  og:

  Hvordan/hvorfor har dere i CG holdt sammen så lenge?

  Svar:
  Kortsiktig kan det å finne en gjeng høyt rangerte spillere fungere. Hvis man tenker langsiktig er det viktig å huske på at rangert LAG-spill inneholder en del andre faktorer enn kun det å være god individuelt. Noen av de viktigste på et lag er å ha godt sammarbeid og god kommunikasjon. Det kan fort oppstå dårlig stemning pga. feil-kommunikasjon og da er det viktig at spillerne ikke tilter slik at det snowballer inn i en evig sirkel av hat der spillerne lenger ikke klarer å sammarbeide. Vi i CG har hatt en manager til å hjelpe oss med kommunikasjon og ved eventuelle småkonflikter, slik at det aldri ble et større problem. Personlig synes jeg lag-samhold og vennskap er veldig viktig i et team, og det hjelper meg med å være motivert for pracc og reiser til LANS. Vi i CG er gode venner, og vi har alle vært gjennom våre slumps, men vi har klart å jobbe gjennom det, noe som er grunnen til at vi har holdt sammen så lenge!
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:31
 6. CG

  Spørsmål fra Sander:

  Hva gjør CG til et av de bedre lagene i Norge, og hvorfor har det seg slik?

  Svar:
  Vi har goldt sammen lenge, og dette har gjort oss til gode lagspillere og "teamfighters". Det hjelper også at vi er er individuelt gode, plassert rundt d1/master forutenom supporten vår som sitter fast i D3 x)
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:43
 7. SoloQ

  Spørsmål fra Anders:

  Hvem er dine/deres mest forhatte champs å møte i soloq atm?

  Svar:
  Jeg hater så ekstremt mange champs i dette spillet, at de fleste ville nok bare ledd av meg, men jeg kan skrive en top 5 liste.
  Riven, Rengar, Kalista, Shaco, Hecarim,
  - Boffen

  Shaco, Yorick, Dr. Mundo
  - Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 14:49
 8. Kjeks

  Spørsmål fra Jonas:

  Jungelkjeks vs oreo?

  Svar:
  Godt spørsmål Jonas!! Svaret på dette spørsmålet er selvfølgelig Sjoko-Jungel. Denne kjeksen ble dessverre tatt av markedet, men forblir en favoritt. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 14:52
 9. Tre tips

  Spørsmål fra Sturla:

  Hva er deres tre viktigste tips til spillere som ønsker å heve seg i LoL?

  Svar:
  Spill mye og fokuser på egne feil
  Øv mechanics ved å prøve på plays + bli god til å farme minions.
  Fokuser på å bli veldig god i èn rolle, men lær deg fortsatt de andre rollene.
  Ikke vær en onetrickpony!
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 14:57
 10. Fritid

  Spørsmål fra Jimmy Recard:

  Dedikerer dere mye av fritiden deres til andre ting enn League? Slik som trening, å være sosial eller spille UNO?

  Svar:
  Vi har satt av 4 dager i uka der vi spiller fra 18:00 til 22:00. Så det vil si at vi har mye tid til overs , både de dagene vi har fri + før trening. Disse dagene/timene blir for meg brukt til litt trening, sosialisering med venner over internett på andre spill (Counterstrike:Global Offensive,Hearthstone) og «in person». Når det kommer til UNO så spiller jeg faktisk en god del UNO med mine «IRL» venner. Dette foregår over Steam spillet «Tabletop Simulator» og er enorm morsomt! -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:02
 11. LCS-nivå?

  Spørsmål fra Jens:

  Hei! Hvor stor nivå-forskjell vil dere si det er mellom norske lag og opp til challenger/LCS? Er det innenfor rekkevidde i 2016?

  Svar:
  Det er selvfølgelig en viss forskjell i individuell skill, men den er ikke veldig stor.
  Hovedforskjellen mellom norske lag og LCS-lagene er hvordan de spiller selve mappet og rundt objectives. LCS-teams er gode på å spille rundt laneswaps, de er flinkere til å spille sammen som et lag og til å ta objectives og til å straffe fiendene for feilene de gjør.
  Om vi kommer til å se ett full-norsk lag komme seg til LCS er vanskelig å si, men jeg tror det er stor sjanse for at vi kan se enkelt-individer komme seg dit.
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:05
 12. Atraxy vs Celestial

  Spørsmål fra Vilde:

  Hei :-)

  Disse to laga har samme manager. Fører det til mye intern konkurranse eller hvordan forholder dere dere til hverandre?

  Svar:
  Det skaper egentlig ikke noe intern konkurranse fordi vi vet vi er yndlingsguttene til Glitter! :-)
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:07
 13. Solo Q

  Spørsmål fra Zlaymastah:

  Bra solo queue champions som dere anbefaler?

  Svar:
  Noen champions som jeg vil anbefale, spesielt i litt lavere Leagues (Bronze-Platinum) er Fiora. Det er ikke mange som klarer å håndtere kittet hennes, og hun har enormt cheese potential. Med vanskelig å håndtere kittet mener jeg splitpushen som Fiora utmerker seg på. Ellers så er Fiddlesticks (min favoritt) utrolig sterk. Zilean og Tristana er også 2 gode valg, og anbefales på det sterkeste. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:11
 14. Lønn

  Spørsmål fra FreeLG:

  Kan man leve av å spille i League i Norge? (utenom streaming)
  Hvor mye tjener dere i løpet av et år?

  Svar:
  Sånn som det er nå kan man absolutt ikke leve av å spille League i Norge. Det er langt ifra nok LAN's/store nok prizepools til at det skal være mulig. Et gjennomsnittlig lan har vel omtrent 15-20k i førstepremie. Tar man med dette delt på 5 (kanskje en organisasjon skal ha litt av kaka) så blir det ca 4k på hver spiller. Så må man tenke på reisekostnadene og mat osv så ender man fort på kanskje 2-3k i pluss. Hvis man skal leve av League og Legends (utenom streaming), så er man nødt til å komme seg til utlandet. Er usikker på hvor mye vi tjener i løpet av et år.
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:13
 15. E-sport i Norge nå

  Spørsmål fra Crop:

  Hei,

  Hvordan synes dere stemningen rundt e-sport er i Norge nå, sammenlignet med hvordan det har vært de siste årene?

  Svar:
  E-sport i norge nå er ekstremt mye større enn hva det var for et par tre år siden. Vi har fått inn ligaer som blir sponset av TV2, altibox og telenor, noe som er veldig kult! LAN's har også blitt større og det er langt flere seriøse spillere og lag. Norge er fortsatt litt bak i esportens-verden, men det går helt klart riktig vei!
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:16
 16. Toxic

  Spørsmål fra Pjokken:

  jeg har spilt League en god stund men merker jeg er lei av kjefting, klaging, sutring og generell toxic oppførsel fra de jeg møter. dette fratar meg all spilleglede. jeg liker spillet godt men mister lysten når folk oppfører seg som de gjør. tips til hva jeg bør gjøre?

  Svar:
  Mute de.
  Prøv å danne et team og spill teamranked! Det er langt mer tilfredsstillende enn solo q!
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:17
 17. Trening

  Spørsmål fra Fraker:

  Hvor mye trener dere hver uke sammen som lag, og trener dere over nettet eller i samme rom?

  Svar:
  Vi trener 3-4ganger i uka + ligakamper i helger. På en hverdag vil pracc vare fra omtrent 17:30 til 20:00-21:00. Vi trener over nettet.
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:19
 18. Evig toer online

  Spørsmål fra Knutta:

  Dere har gjort det skarpt på LAN de siste årene, men hvorfor klarer dere ikke å lykkes like godt i online turneringer?

  Svar:
  Online er ikke like mye hype. Stemningen på LAN er så utrolig, og det å vinne når man sitter med dine lagkamerater ved siden av deg gjør bare alt mer virkelig. På LAN så kan du slippe deg fri, noe som ikke er like gøy over internett. Vi i CG er også kanskje mer komfortable enn mange andre lan på en scene, noe som gir en liten fordel til oss. Dette, pluss det faktum at hver patch endrer spillestil og championpool. Selv har jeg har slitt med å vende meg til tank metaen i jungle, og nå som jungle trioen (RekSai, Sejuani, Gragas) ble nerfa kommer jeg til å like meg mer i jungelen. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:21
 19. Landslag

  Spørsmål fra Terje:

  Hvis Norge skulle stilt med et landslag i League of Legends, hvilke burde spilt da?

  Svar:
  Veldig vanskelig å si for meg som enkeltspiller. Det burde nok vært spillere fra de beste norske teamsa, som kjenner hverandre, og som har god erfaring med rangert lagspill. Hvilke spillere nøyaktig tør jeg ikke svare på! Det får landslagstreneren bestemme;)
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:24
 20. ByLan 2k15??

  Spørsmål fra Meeeeeå:

  ByLan i Bergen skal være ganske stprt i år. Har dere noen planer om å være med eller?

  Svar:
  Hvis dato passer, kan det hende vi tar turen!
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:27
 21. Opinion

  Spørsmål fra Petter:

  One trick pony eller no trick pony?

  Svar:
  Jeg som var (er, men spiller en del annet også som Vi, Nunu og Xin) en Fiddlesticks one trick pony vil si at OTP er bra i soloq. Men når du spiller på ett lag hjelper det å kunne flere champions. Når man spiller turneringer blir ofte championen din banna om du bare klarer å spille en champion. Men å være en OTP er veldig sterkt om du bare spiller soloq. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:28
 22. Role swap

  Spørsmål fra Per:

  Hvis du ikke kunne spilt den rollen du har nå, hvilken rolle ville du hatt i stedet?

  Svar:
  Support/Top
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:28
 23. Pulver først eller melk først når du skal lage sjokolade melk

  Spørsmål fra You know who:

  Pulver først eller melk først når du skal lage sjokolade melk

  Svar:
  Pulver først
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:30
 24. Toplane

  Spørsmål fra En Glitrende Toplaner:

  Hvordan spiller CelestialGaming rundt rollen "toplane"?
  Hvem er Norges mest frykta toplaner i følge CG, og hvorfor?

  Svar:
  Tidligere har vi ikke lagt alt for mye ressurser til toplane, men nå som metaen shifter litt vekk fra tanks, så tror jeg toplane kommer til å bli en lane å se på. MeIsYellow klarer seg 1v1, og med litt hjelp fra jungel så tror jeg MeIsYellow vil herje i toplane hehehehe. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:36
 25. Jeg elsker dere

  Spørsmål fra Børge:

  Dere er min inspirasjon og jeg elsker dere!

  Jeg gamer ikke, men er glad i fotball

  Svar:
  Det er flott å høre Børge! :v) -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:40
 26. CG vs. andre norske lag

  Spørsmål fra Fiffycent:

  Hva tror du er grunnen til at dere taper mot lions, men slår BX3 overlegent? Hva er forskjellen på de to lagene? Og hvordan føler dere at andre norske lag er ferdighetsmessig sammenlignet med dere?

  Svar:
  Vel nå er det en stund siden vi spilte mot BX3, og da vi slo de overlegent så tror jeg de var i en liten slump. Grunnen til at vi kanskje sliter mer mot lions enn BX3 er at Lions sin styrke er vår svakhet. Lions spiller veldig aggressivt early og roamer mye som gjør at det kan snowballe ut av kontroll hvis vi ikke klarer å holde kontroll på de. Hvis vi klarer å komme oss ut til mid/late game så er vi veldig jevne.
  - Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:45
 27. Spørsmål

  Spørsmål fra Anonym:

  Hvordan kom dere inn i det norske Esports miljøet?
  Hvor mye penger tjener dere sånn ca? Er det mulig å leve at dette i Norge?

  Svar:
  Jeg og MeIsYellow ble plukket opp på Team Sparkle til SpillExpo 2013. Dette var igjennom en rekke tryout kamper. xLeee og Cheezy har spilt sammen siden starten av Norsk Esport. Boffen ble plukket opp av BX3 på grunn av sine syke mechanics (hehehehehehe). Vi tjener ikke mer enn det vi vinner på lan og online atm. Ikke mulig å leve av Esport i Norge per dags dato. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 15:52
 28. Kuriosa

  Spørsmål fra Eigil L.:

  Fortell oss noe om Boffen, Jubel eller laget som få vet fra før :-)

  Svar:
  Jubel samler på kniver.
  Boffen lager suppe for de hjemløse.
  Cribben til MeIsYellow er Kreygasm, og han lager noen danke nuddler!
  Leif og Magnus har vært i dyreparken sammen! Leif og Magnus ble heller ikke invitert på bowling @TG2015
  -Jubel + Boffen
  Besvart: 8. juni 2015 15:55
 29. Hobbyer?

  Spørsmål fra citQ:

  Til Boffen:

  Har du en hobby du gjør utenom å spille kompetetive dataspill? En som kanskje ikke dine fans vet om som du kunne delt?

  Svar:
  Heisann citQ!
  Ved siden av kompetitiv gaming har jeg lidenskap for å drive med musikk. Jeg spiller keyboard og lager musikk i FL-studio. Liker også å bedrive tiden min i photoshop og youtube! Om vinteren er jeg som regel i dvale med gaminga, men om sommeren når det er varmt og fint vær liker jeg også å spille fotball (spilte veldig mye fotball før jeg ble gamer).
  Besvart: 8. juni 2015 15:56
 30. Fungerende organisasjonsledelse?

  Spørsmål fra Bahada:

  Hvordan fungerer det å være under tyrannen Benedichte?

  Svar:
  Tyrann?
  Og hvem sier hun er på toppen?!
  Besvart: 8. juni 2015 15:59
 31. Rank på cs

  Spørsmål fra Fredrik:

  Hvilken rank er du på Csgo

  Svar:
  Boffen: Goldnova 3 (bare vunnet 12)
  Jubel: Master Guardian (SNART MG2 LOVER)
  xLeee: Master Guardian Elite
  MeIsYellow: Master Guardian Elite
  Cheezy: Distinguished Master Guardian
  -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 16:10
 32. NISO

  Spørsmål fra Håvard:

  Hei, er det noen av dere som er medlem, eller har vert i kontakt med NISO?

  Det har vert mange diskusjoner opp gjennom årene rundt hvorvidt spillere bør organisere seg slik at de kan ha en organisasjon å lene seg på når det kommer til kontrakter, (manglende )utbetaling av premiepenger og det å kunne stille krav til f.eks. IEM, MLG etc.

  Hovedproblemet er at det ikke er nok penger blandt utøverne til å betale for advokater, men personlig så ser jeg for meg en todelt løsning.

  1. Utøvere melder seg inn i allerede eksisterende organisasjoner som f.eks. NISO her til lands og bruker ressursene derfra når det kommer til kontrakter og andre ting hvor en trenger advokater.

  2. Spillerne oppretter i tillegg sitt eget forbund som de bruker for å få gjennom sine krav opp mot IEM, MLG etc. for ting hvor en ikke har behov for advokathjelp.

  Kunne dette vert en ide?

  Svar:
  Ingen av oss har per dags dato vært i kontakt med NISO. Vi ser absolutt at det kan være et behov for en spillerorganisasjon - iallefall etterhvert. Innenfor League of Legends har bl.a. den tideligere EG-spilleren Stephen "Snoopeh" Ellis drevet endel lobbyvirksomhet for dette etter han ga seg som proff-spiller. Problemet for spillerne som er i LCS er at RIOT-kontraktene er ganske standardiserte og man har i praksis valget mellom å signere, eller ikke bli proff-spiller.

  Når det kommer til lagene vi har i Norge og behovet for en slik organisering her, så er jeg usikker på i hvilken grad det egentlig er et problem enda. Det er få organisasjoner og etter vår erfaring har det (heldigvis) ikke vært noe problem å få utbetalt premiepenger. Det nærmeste vi har vært noe slikt, er manglende utbetaling fra Spill Expo i 2013. Det kan likevel hende at det er et større problem i andre spill og organisasjoner.
  Besvart: 8. juni 2015 16:12
 33. Morsomme champions

  Spørsmål fra Lelouch vi Britannia:

  Har dere noen champions dere synes er ekstra morsomme, isåfall hvilke? Hvorfor akkurat den?

  PS, ser noen av dere på anime? Hvilke?

  Stor fan!

  Svar:
  Fiddlesticks!!! Han er alt for sterk. Han har alt, Silence, Heal, AOE og Fear. Distortion upgrade på bootsa du bruker er også alt for bra. 3min36sec på flash med cooldown tatt i betraktning. Prøv han! Cheezy og MeIsYellow ser på anime, men jeg er ikke sikker på hvilke. ALL HAIL BRITANNIA hilsen xLeee. -Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 16:12
 34. Beste LAN-opplevelse

  Spørsmål fra Smil:

  Hva er den beste LAN-opplevelsen dere har hatt så langt? Hvorfor? Hvis det er mer en ett lan som stikker seg ut, så kan dere gjerne nevne flere.

  Svar:
  Sørlanet 2014 helt klart! Beste atmosfæren jeg har vært borti på ett lan på lang tid! Også veldig tilfredsstillende å vinne over Nukeduck og Touch KikkN, Leet Peet og Lifting! Lanet var veldig profesjonelt satt opp, Sørlanet-crewet var også veldig løsningsorienterte når noe gikk galt. Selve lyset i hallen og musikken var også helt perfekt, anbefaler Sørlanet til alle som leser! TG var en god nr. 2. - Jubel
  Besvart: 8. juni 2015 16:15

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen