Om infokapsler
Anders «aNdz» Kjær og Temp.no er årets seriemester i Telenorligaen.
Nettmøte
Anders «aNdz» Kjær og Temp.no er årets seriemester i Telenorligaen. (Bilde: HLVTV.org/Valve)

Temp.no / Counter-Strike: Global Offensive

– Nordmenn er mer fornøyde med å ha det morsomt enn å konkurrere

Vinnerne av Telenorligaen svarte på spørsmål fra leserne.

Dette er Temp.no

Norge Anders «aNdz» Kjær
Norge Jon «DaY» Thomas Rudstrøm
Norge Christian «moen» Moen
Norge Kristian «KORN» Hokland
Norge Adam «PAINT» Fjellum

Temp.no vant vårsesongen av Telenorligaen etter en spennende finale mot BX3. De har også prøvd seg i flere internasjonale turneringer, blant annet på Copenhagen Games i april.

Laget spilte solid hele våren, og har hatt en stabil spillergruppe. Etter triumfen i Telenorligaen har de også kommet seg til finalen i Altiboxligaen, hvor de måtte se seg slått av LGB eSports på målstreken.

Svarer fansen på spørsmål

Onsdag 3. juni klokken 17:00 stilte det norske topplaget til nettmøte på Gamer.no. Kaptein Anders «aNdz» Kjær og kollega Jon Thomas «DaY» Rudstrøm dedikerte en time av sin tid til å svare på spørsmål fra våre lesere.

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm er en gammel traver i Counter-Strike-scenen. Han har figurert på blant annet Catch-Gamer under storhetstiden i Counter-Strike 1.6, men var var også fast inventar for Lions Elektroniske Sportsklubb en god periode. Mange kaller han en legende i det norske Counter-Strike-miljøet.

Anders «aNdz» Kjær er et nyere tilskudd til miljøet, men han har imponert med sitt spill for Temp.no. I vårsesongen var han en meget viktig brikke i suksessen som gjorde at de vant Telenorligaen. 

Se hva Temp.no svarte leserne under.

Forrige uke svarte Counter-Strike-proffene i LGB på spørsmål:
– Vi satser minst like mye nå som før «rain» ble kjøpt ut » 

 1. Team

  Spørsmål fra Anonym:

  Hvor ofte praccer dere og hvor lenge? Åpner dere ofte cases? :)

  Svar:
  Hei!
  Vi praccer ofte 3-4 dager i uken og stort sett fra 18-22. Tro de flest ei laget har gitt opp håpet om å få noe bra i en case, så vi åpner sjeldent caser!
  mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:00
 2. Jobb

  Spørsmål fra -Fgz:

  Har dere jobb eller lever dere av sponsorer? For det virker vanskelig å bli proff i cs uten å legge om hele livet.

  Svar:
  Heisann -Fgz
  Vi har 4 stykker som er i jobb, noen deltid og noen fulltid. Det krever veldig mye før man kan leve av cs, spesielt i Norge, så per nå er det ikke i nærheten av en god nok inntekt til at vi kan leve av det. Det gjør det selvfølgelig enda vanskeligere å ta igjen de som lever av cs, fordi man ikke har like mye tid til å spille.
  mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:02
 3. Sammenligning

  Spørsmål fra pick:

  Hvis dere kunne sammenlignet 1 norsk spiller, og en hvem som helst spiller internasjonalt, med element, hvem hadde dere valgt?

  Svar:
  Heisann! Element var jo et taktisk cs-geni, i tillegg til at han hadde ekstremt god aim og var iskald i 1on1/X situasjoner - som jeg faktisk var så heldig å spille med under 2007 i MYM. Vet ikke helt hvem som kan sammenlignes med han i Norge per dags dato, men internasjonalt ville jeg sagt Happy i Envyus!

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:06
 4. Norges beste spillere

  Spørsmål fra Emil:

  Hvem mener dere er Norges topp 5 beste spillere for øyeblikket?

  Svar:
  Heisann Emil!

  Spillerne i LGB må nok regnes som de beste i Norge for tiden, + rain som spiller i Kinguin såklart! Men det er mange som puster dem i nakken, inkl. mine lagkamerater! =)

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:11
 5. Fokusering

  Spørsmål fra Mr K:

  Hei.
  For et lag bestående av LE/LEM's, hva er best og fokusere på; individuelle skills eller lagsamarbeid. Vi trener jo såklart på begge, men er det noe som er viktigere enn andre?

  Svar:
  Heisann Mr K :D
  Lagsamarbeid uten tvil. Fordi, med bedre lagspill blir enkeltindivider mye bedre individuelt også. Cs er et lagspill, og du kan ikke basere spillet til laget på at hver person alltid skal klare å ace motstanderen. Du trenger setups, og gå igjennom hva folk skal gjøre dersom diverse scenarioer skjer. For eksempel, på b siten på dust2; De to spillerne man setter mot b må ha en klar plan på hva de gjør om det kommer en splitt via mid og tunellene. Kanskje går begge to ut av bsiten og hjelper hverandre for å drepe de som kommer mid, eller så pusher de sammen inn tunellene. Det hjelper veldig lite å la hver person holde hvert sitt sted. Da vil du i det lange løp tape runden mot gode lag. Så fokuser på lagarbeid og jobb sammen, ikke 1 og 1 :)
  mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:13
 6. yooo

  Spørsmål fra Ole Martin:

  Halla, jeg lurer egentlig på hvor serriøst tar dere teamet, hvor ofte praccer dere og hva er deres mål? har dere planer om å satse internasjonalt?

  Svar:
  Halloen Ole Martin!

  Alle i laget har jobb- og/eller skole som førsteprio, men jeg vil påstå at vi tar det så seriøst vi kan. Det blir vanskelig å f.eks bootcampe for oss men vi praccer online ca 3-4 dager i uka. Målet for fremtiden er absolutt å hevde oss internasjonalt og fått deltatt på de skikkelig store eventsa. Hadde vært morro med 2stk norske lag på en major! =)

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:16
 7. Hvilken versjon er best?

  Spørsmål fra Lars:

  Hei, hvilken utgave av Counter-Strike synes dere er den beste til nå?

  Svar:
  Heisann Lars!
  Jeg synes CSGO definitivt er den beste versionen av Counter-strike så langt. Basert på hvor høyt det internasjonale nivået er i spillet. I css og 1.6 så handlet det mye om å utnytte spillmekanikker. I CSGO er det et vanvittig høyt tempo og man må ta avgjørelser utrolig raskt samtidig som man må ha en ekstremt crisp aim!.
  mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:17
 8. Utstyr

  Spørsmål fra Erlend:

  Hva slags mus, tastatur og headset bruker dere, og hva ser dere etter når dere vurderer hva som funker best?

  Svar:
  Heisann Erlend!

  Det er veldig forskjellig innad i laget (smak&behag!) Selv bruker jeg en zowiemus, et xtrfy tastatur og et qpadheadset - og er veldig fornøyd!

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:18
 9. Lukrativt?

  Spørsmål fra Jensern:

  Har dere fått mange henvendelser fra sponsorer etter seieren i Telenorligaen og andreplassen i Altiboxligaen?

  Svar:
  Hei der Jensern!
  Det har vært endel henvendelser fra diverse interessenter, men ingenting konkret enda. Det er mye mer sannsynlig at vi vil kontakte en sponsor å si at vi vant telenorligaen, og derfor velger de å sponse oss. Det er et veldig fint punkt å ha på CVen, sponsorer vil alltid velge lag som vinner :)
  mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:19
 10. Toalettbesøk

  Spørsmål fra Knut:

  Hva skjer hvis du må på do under en avgjørende match i en turnering? Blir mappet pauset?

  Svar:
  Hei Knut!

  Om naturen kaller er det som oftest helt ok med ei lita pause! Men de fleste passer nok på å gjøre fra seg før matchene! =)

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:20
 11. Pistoler

  Spørsmål fra Vebjørn:

  Lurte på om det var mulig å få deres meninger om de forskjellige pistolene? Og spesielt meningene deres om Deagle.

  Svar:
  Heisann Vebjørn.
  Pistolene i det spillet her skiller seg veldig mye ut fra tidligere cs versioner. Man vinner jo eco hele tiden! Jeg har alltid syns at p250 er det beste våpenet som ct om man spiller mot folk som har kjøpt headarmor og har våpen. Deagle er et veldig all or nothing våpen. Om man kan bruke den skikkelig er det en nytelse å se på, men det er ofte ikke tilfellet. Jeg syns jevnt over at prisen ikke samsvarer med resultatet da man ofte får 1 oneshot, men ikke kan håndere stressende closecombat situasjoner.
  mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:22
 12. Oppvarming

  Spørsmål fra GB:

  Hvor lang tid bruker du på å få aim når du ikke har sittet forran pcen på en stund?

  Svar:
  Hei!

  Etter 10/15 minutter på DM er jeg somregel god og varm! Er likevel alltid godt å få en ordentlig match(pracc) i fingra før man spiller en viktig kamp.

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:23
 13. Lag som nermer seg toppen!

  Spørsmål fra Philip:

  Hvilke lag mener dere er de neste "up and comming" lagene etter dere? nevn gjerne 2-3 lag, og hvorfor!

  Svar:
  Heisann Philip.
  Vi har veldig lite å basere dette på, fordi det er få lag i norge som satser og har vært samme lineup over tid, samt har resultater å vise til. Jeg tror det nye laget med Recursive/lions spillere(ultra, neto, cyph, base, spity) vil være et lag som kan slå fra seg hardt. Under dette viste badgers-esport seg bra fram under cph games, så håper de kjører på videre!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:25
 14. Praccing

  Spørsmål fra Gaute:

  Hvordan gjennomfører dere praccing? Går dere veldig mye igjennom kart, for eksempel hvor man skal stå som ct, hvordan man reagerer på forskjellige smokes terroristene hiver osv.

  Svar:
  Heisann Gaute!
  Vi prøver å strukturere oss veldig godt og det krever mye tid på server.
  Ofte går vi igjennom både standard runder, og diverste takes mot forskjellige bombsites. Vi starter ofte spillinga klokka 18, men bruker gjerne 1 time på server for å fikse diverse problemer med ting vi gjør. Det er jo derfor man praccer, for å forbedre seg som et lag å handle situasjoner på en bedre måte neste gang det skjer.
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:28
 15. Populært

  Spørsmål fra Eirik G.:

  Hva er årsaken til at CS fortsatt er så populært, og til og med vokser nå med CSGO?

  Svar:
  Heisann Eirik!

  Jeg tror at årsaken først og fremst er at spillet er "lett" og morro, uansett hva slags nivå man ligger på. Skins, feite premiepenger i turneringer og bettingmuligheter er nok noen av grunnene til at CSGO har vokst.

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:28
 16. Til aNdz

  Spørsmål fra Espen:

  Hola, direkte til aNdz;

  Du vet hvem cromen er. Hva syntes du om han, og burde han gå pro?

  Svar:
  Halla Espen!
  Haha, jepp vet hvem cromen er! Jeg kjenner han ikke veldig godt, og har generelt spilt lite med han, men han skyter godt fra seg og jeg har tapt x antall gathers mot han for å si det sånn! Har ikke peiling på hvilke holdninger han har til cs, men hvorfor ikke ;)
  Besvart: 3. juni 2015 17:29
 17. Skjermtype

  Spørsmål fra Morten:

  Hei, har dere noen preferanser med tanke på skjerm og oppløsning? Jeg har hørt at noen spillere foretrekker klassisk 4:3-format, mens andre bruker 16:10 eller 16:9. Hva med selve monitoren, har dere noen favoritter?

  Svar:
  Hei Morten!

  Selv spiller jeg med klassisk 4:3-format, mest ettersom det er det jeg alltid har brukt. Har testet 16:9 og 16:10 også, men sliter med å "få feelinga"! Har nok mye med smak & behag å gjøre dette også. Jeg bruker BenQ XL2430T (144hz) og er veldig fornøyd med den! =)

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:31
 18. Aim

  Spørsmål fra Peder Skistad:

  Hei! Ligger nå på LEM/Supreme nivå, men føler at aimen er det som trekker meg tilbake. Hva vil du si er den mest effektive måten å pracce aim på?

  Svar:
  Heisann!
  Fokuser på å holde roa i aimsituasjoner. Gå på en server å tren på sprayen din helt til du føler den sitter 100%. Så spiller du dmen og prøver å spraye på samme måte bare samtidig som folk løper. Det som er viktig er å klare å manøvrere siktet etter bevegelsene de du skyter på gjør, og det krever mye tid! Deathmatch er mitt førstevalg for å varme opp og sørge for at aimen err crisp;) Du burde også tenke igjennom hvilke avstander du skal spraye på, når du skal tappe/burste osv.
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:32
 19. CSGO

  Spørsmål fra Pelle:

  Hva ville dere endret på i CS:GO slik spillet er i dag?

  Svar:
  Hei Pelle!

  Om det er en sak jeg ville endret på så er det muligheten til å hoppe og skyte (rett frem) med scout. Vanvittig irriterende å ikke treff en kar som sitter og crouch-hopper bak f.eks ei kasse! :P

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:33
 20. Nivået i norge

  Spørsmål fra Joar:

  Hva tror dere er grunnen til at nivået generelt er en del høyere i våre naboland enn i norge?

  Svar:
  Heisann Joar!
  Det tror jeg handler om spillkultur og ambisjoner. I sverige er det så vanlig å spille cs og så mangee aktører at det faktisk er en reell ting å satse på. Samt at jeg føler svensker har en mer kompetetiv innstilling mens nordmenn er mer fornøyde med å være casuals og ha det morsomt når de gamer!
  Mvh
  andzyboy!
  Besvart: 3. juni 2015 17:35
 21. Pracce

  Spørsmål fra Ole Martin:

  Hvor mye praccer dere hver uke og hvordan praccer dere for å bli bedre som et lag?

  Svar:
  Halla Ole Martin!
  Vi spiller 3-4 ganger i uka og ofte 18-22 sammen, pluss at alle legger ned mye tid i å spille individuelt utenom dette. Vi pleier ofte å ha fokuspunkter som vi prøver å bli bedre på i forskjellige matcher. Kanskje en kveld så fokuserer vi på kommunikasjon i clutchsituasjoner for å heve nivået vårt der. Det er viktig å analysere det man er dårlig på, å så forbedre dette :)
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:36
 22. Energi og konsentrasjon

  Spørsmål fra BattlePug:

  Det krever mye av kroppen og hode for å prestere og holde teamplay, aim og fokus oppe på all informasjon som blir gitt gjennom flere kamper i løpet av en dag.

  Setter dere krav til medlemmer av laget til å ha et riktig kosthold, en form for trening og et sovemønster for å prestere maksimalt?

  Svar:
  Hei!

  Noe krav har vi vel egentlig ikke, men det forventes at alle møter opp til matchkvelder i god shape! Spesielt når vi er på diverse LAN-events er vi nøye med at alle får rikelig med søvn osv!

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:38
 23. Landslag

  Spørsmål fra Brage:

  Hvis Norge skulle stilt med et landslag i en turnering. Hvem burde spilt?

  Svar:
  Heisann Brage!
  Da vil jeg ta utgangspunkt i spillere om har et lag, samt ikke bare kjøre hele lgb! rain, jkaem, polly, korn og paint hadde vært en interessant femmer! :D
  det er veldig mange som kunne vært aktuelle basert på individuelle ferdigheter, men dette er etter min mening en av de beste lineupsa vi kunne stilt med!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:40
 24. Kommunikasjon

  Spørsmål fra Kim:

  Hvordan kommuniserer dere når dere spiller?

  Svar:
  Heisann!
  Vi bruker teamspeak, og prøver å hele tiden holde kommunikasjonen oppe og jobbe sammen som et lag! Vi flasher hverandre frem og prøver generelt og spille hverandre gode ved å jobbe som et lag!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:41
 25. Aim

  Spørsmål fra Knut:

  Hei hvordan kan jeg bli bedre i csgo? jeg øver meg på aim osv men vil vite noe mer en bare aim og tactics foreksempel skjermoppløsning/ black bars osv :)

  Svar:
  Hei Knut!

  Hmm det viktigste er nok bare å spille mye, helst mot- og med bedre spillere enn deg selv! Du kan også ta en titt på denne siden for å se på hva slags oppløsning, settings osv som du tror passer deg best : http://www.tobyscs.com/category/csgo/

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:41
 26. Har dere noen jobber ved siden av gamingen?

  Spørsmål fra James Bjøernsen:

  Har dere noen jobber ved siden av gamingen?

  Svar:
  Heisann James!
  Fire av oss har jobb ved siden av spillinga, fordi vi alle trenger en inntekt! Det skal sies at kun en av oss er i fulltidsjobb, mens 3 av oss har deltidsjobber ved siden av studier!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:42
 27. jobb / utdanning

  Spørsmål fra csguten:

  Er det å mulig å kombinere fulltids jobb eller utdannelse med spilling hvis en vil hevde seg blant topplagene?

  Svar:
  Heisann!

  Det er nok litt vrient å kjempe helt i toppen med f.eks fulltids jobber. Når man jobber oppimot 40 timer i uka (som jeg for øvrig selv gjør) så er det naturligvis begrenset hvor mye man faktisk kan trene. Men å komme seg opp blant rundt de 20 beste er nok mulig!

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:46
 28. Psyken under press

  Spørsmål fra Zoink5:

  Hei!

  Jeg lurer på hva slags mentalitet og tankesett man må ha for å klare seg på et såpass høyt nivå. Er det noen ting dere gjør på forhånd for å takle evt. tap, for å klare å snu matchene osv?

  Svar:
  Halla! Det å holde stemninga oppe i laget er utrolig viktig under press. Booste hverandre og fokusere på alt det bra som skjer, samt jobbe sammen for å finne løsninger på hva vi burde gjøre. Det er også viktig å ikke overtenke matcher, bare ha det morsomt å fokuser på å spille som man vanligvis hadde gjort. Det krever naturligvis bra psyke for å holde ut lange kvelder og dager med cs, men underveis for oss i temp.no er nok stemninga det aller viktigste!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:46
 29. Tec-9

  Spørsmål fra Pelle:

  Synes dere Tec-9 i sin nåværende tilstand er greit balansert? Gjør det spillet mer eller mindre interessant når det vinnes så mange ecoer?

  Svar:
  Heisann Pelle!
  Tec-9 er etter min mening helt ok, den er ikke noe vanvittig mye bedre enn for eksempel fiveseven! Det at man vinner så mange ecoer har nok en veldig positiv effekt på underholdninga seere får fra matcher. Alle syns det er fett å heie på underdogs ( noe man er når man har eco :D ) og derfor er det litt ekstra kult og interessant om laget med eco vinner runda!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:48
 30. 2015

  Spørsmål fra Ole:

  Hvilke ambisjoner har dere for 2015?

  Svar:
  Hei Ole!

  Ambisjonen er å spille så mye som mulig, og forhåpentligvis vinne høstsesongen av Telenorligaen! =) Vi sikter oss også inn på å få deltatt (og slå noen gode lag) på større utenlandske turninger som f.eks Dreamhack Winter.

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:50
 31. dgl master

  Spørsmål fra dgl mastern of d00m:

  hei, har hørt at den som er best med dgl er oftest den som vinner kampen, er det sant?

  dgl master of d00m,
  "There is no spoon" - The Matricks

  Svar:
  Tja tja mr! Tror ikke noe på den konklusjonen desverre! Men folk som kan håndtere deagelen skikkelig er ofte veldig rolige spilletyper, som klarer å sette de viktige skudda og holde roa i situasjoner noe som kjennetegner de ekstra gode spillerne!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:50
 32. Neste sesong

  Spørsmål fra Lars-Erik:

  Hvem ser dere på som de største utfordrerne til tittelen i neste sesong av Telenorligaen? LGB er kanskje selvskrevne, men er det noen andre dere tror kan bli sterke?

  Svar:
  Heisann Lars-Erik!
  Jeg tror det nye laget til ultra og co, samt bx3 kan kjempe om tittelen. Jeg tror de nyere lagene trenger mer trening og erfaring før de kan hevne seg helt i toppen sånn som feks gamersleague eller expert gaming.
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:52
 33. Fun facts

  Spørsmål fra Gjermund:

  Fortell oss noe få vet om laget eller spillerne da vel :-)

  Svar:
  Fun facts?! utrolig vanskelig å skrive sånt om eget lag haha ;D
  Vet ikke helt om jeg vil kalle det fun, men jeg er den eneste norske homofile toppspilleren så vidt jeg vet, det er vel kanskje litt kult, uten at det er noen stor sak! Har ikke kreativitet til å komme på noe mer desverre, dette var ikke lett! ;D
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:54
 34. Favorittkart

  Spørsmål fra Magnus:

  Hvilket eller hvilke kart trives dere aller best på?

  Svar:
  Hejsann magnus!
  Vi trives best på inferno og cache!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:54
 35. hEi k0RN

  Spørsmål fra senex:

  Hvordan er livet som top gamer i norge ? :DD

  Svar:
  Halla senex!
  Livet som top gamer i norge er sykt fett, har fanboys overalt og blir ofte gjennkjent på gata!
  -KORN
  Besvart: 3. juni 2015 17:55
 36. Nivå i norge

  Spørsmål fra Jokke:

  Hva er grunnen til at lag nivået i norge er så ustabilt/ikke mange norske lag som gjør det bra internasjonalt, som foreksempel sverige,danmark,frankrike etc? Er det noen stor grunn til det? Tenker på for la oss si 1år siden så var det ikke like mye fokus på Lønn og diverse som det er nå, og da kunne man ikke si at siden man ikke levde på det kunne man ikke komme top5 i verden (som nåværende TSM ikke fikk)

  Svar:
  Heisann Jokke!

  Sånn har det desverre vært her i CS-Norge i veldig mange år. Er veldig vanskelig å svare på, men for meg virker som de aller fleste her i landet har spilt CS mest for "morroskyld" de siste årene. F.eks så drar massevis av norske spillere på Copenhagen Games med rene mixlag, uten noe særlig form av lagtrening osv på forhånd..

  For å bli skikkelig flinke må man gjerne holde sammen over lang tid, og legge ned mange timer sammen som et lag.

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 17:59
 37. Nerver

  Spørsmål fra Terje P.:

  Hvordan er det å spille på en scene/et offline arrangement med crowd kontra hjemmefra? Påvirker omgivelsene hvordan dere presterer, eller klarer dere å lukke ute omverdenen? Når var dere sist skikkelig nervøse foran eller underveis i en match?

  Svar:
  Det er faktisk to heeelt forskjellige ting. Mange er vandt med komforen av å spille hjemmefra og klarer faktisk ikke hevde seg på lans. Omgivelsene påvirker definitivt! Vi har folk med mye erfaring, og vi tenner ofte litt ekstra når vi er på lan, som gjør at vi nok stiller sterkest på et lan! Tror vi generelt er veldig flinke på å lukke ut omverdenen fordi vi har såpass mye lanerfaring totalt i laget! Personlig så var jeg smånervøs før finalen i altiboxligaen mot lgb, men det er bare bra mener jeg!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 17:59
 38. Før match

  Spørsmål fra Kåre:

  Hva gjør dere rett før en kamp? Har dere noen rutiner, pisker dere opp stemningen på team speak, gjør dere hverandre forbanna eller noe sånn?

  Svar:
  Heisann Kåre!

  Vi har vel egentlig ikke noen faste rutiner, men vi prøver alltid å få spilt endel DM før en viktig kamp - og gjerne en pracc mot et godt lag også. Den beste oppvarminga for oss er å bli skikkelig eid av et bra lag før en "official"! =)

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 18:01
 39. Hvordan finne et team?

  Spørsmål fra Tazzy, forhåpentligvis en fremtidig csgo pro :p / Lars-Joakim:

  Jeg lurer på hvordan jeg kan finne et team som er samme ferdighetsgruppe som mg og jeg kan jobbe videre med.

  Svar:
  Heisann Lars!
  Det er ganske bra trøkk inne på CSGO norge gruppa på facebook, der det er over 15k medlemmer, og du vil garantert finne noen å spille med om du spørr pent :)
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 18:01
 40. Midlertidig spørsmål

  Spørsmål fra Mats:

  Hva er egentlig historien bak lagnavnet? :-)

  Svar:
  Hei Mats!

  Historien er veldig dårlig... =) Vi skulle delta på en turnering i Stockholm for noen år siden som et halveis mixlag, og kalte oss bare temporary - og forkorta det ingame til Temp.no. Det ble ikke så midlertidig likevel gitt!

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 18:04
 41. Sosiale

  Spørsmål fra Lars-Joakim:

  Hvordan har dere det med å være med folk/venner/Familie når dere satser så mye på jobb og Cs?

  Svar:
  Heisann Lars-Joakim!
  Det er sykt viktig å koble av innimellom, det å faktisk gjøre andre ting hjelper deg i holde konsentrasjonen oppe når du faktisk trenger den. Det er selvfølgelig mye prioriteringer, og ofte spiller vi på hverdager, men lar fredager og lørdager gå til sosialisering :) Skal sies at flere av oss kjenenr hverandre irl, så vi føler vi sosialiserer når vi gamer også!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 18:04
 42. Komme inn i det norske miljøet...

  Spørsmål fra Jonas:

  Er en gammel 1.6 spiller som har hatt en pause fra CS i mange år nå. Vurderer å gjennoppta spillingen igjen, men hvordan er miljøet nå og hvordan kommer man best inn og i kontakt med miljøet idag?

  Svar:
  Halla Jonas! :D
  Vet faktisk ikke helt hvordan jeg skal beskrive mijøet. Det er en veeeeldig stor casual scene, og en stadig voksende kompetetiv scene! Om du har gamle kontakter som fortsatt spiller er nok det beste muiligheten din, men ellers er csgo norge gruppa på facebook(15k+ medlemmer) en bra arena for å finne noen å spille med!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 18:06
 43. Pre-match

  Spørsmål fra Trym B.B / Miser@ble:

  Hva gjør dere før en match, altså oppvarmingen deres. Er det et par Dm-runder dere tar osv? Eller er dere på et map som det er aim-trening på.

  Svar:
  Heisann Trym!
  Det spørs veldig fra spiller til spiller, men jeg foretrekker å ha en god halvtime på dm før vi skal spille en kveld! Som et lag spiller vi alltid en warmup match før en viktig official, for å sørge for at vi er i riktig state of mind!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 18:07
 44. Norske esport scenen

  Spørsmål fra xtupify:

  Hei hva synes dere om den norske esport scenen i det siste? Telenorligaen vs Altiboxligaen, profesjonaliseringen av lag, kvalitet på sendinger og casters etc?

  Svar:
  Heisann!

  Det er helt fantastisk at det satses på norsk CS for tiden, med Telenorligaen og Altiboxligaen i spissen. Fikk et spørsmål tidligere om hvorfor Norge generelt sett har hatt veldig lite topplag de siste årene, og svaret ligger nok i at det har vært veldig få nasjonale, seriøse ligaer, med premier som frister.

  Er godt fornøyd med det jeg har sett av sendinger og casters - men alt kan selvfølgelig forbedres! =)

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 18:09
 45. 5 ting

  Spørsmål fra Mr K:

  Hei.
  Nevn 5 ting som gjør at du/dere spiller bedre.
  Som tips for oss andre.
  T. eks hva dere gjør før en match, hvordan dere trener osv.
  Gjerne litt om fysisk trening og kosthold hvis det har noe med saken og gjøre

  Svar:
  Heisann Mr k! Koselig med flere spørsmål fra samme person :D
  Kan prøve å liste opp 5 punkter, ikke rangert på noen måte!
  * Steminga, hold alltid hodet oppe og ikke whine på ting, det er ingenting man får gjort med den forrige runda!
  * Alle må spille mye individuelt og gjerne ha spilt mye dm/mixer før praccinga!
  * Tror nok kosthold og døgnrytme har en effekt på hvordan man presterer, men dette er ikke noe fokuspunkt hos oss.
  * Husk å alltid spill mot/med folk som er bedre enn deg. Det er kult å smelle 60 frags mot de som er dårligere enn deg, men det blir man ikke bedre av!
  * Fokuser på hvordan man jobber som et lag, ikke på at enkeltindivider skal vinne runda på egenhånd! Hjelpe hverandre i stressende situasjoner er noe vi fokuserer på!
  Mvh
  Anders "aNdz" Kjær
  Besvart: 3. juni 2015 18:15
 46. Jeg hakke pepp hva jeg skal ha som tittel

  Spørsmål fra Trym B.B / Miser@ble:

  Hvordan tester dere ut en spiller som evt, er med i ''clanen'' men, for at han skal bli med på main-laget så vil jeg jo vite hvordan dem er ig. Jeg pleier å teste dem på f.eks matchmaking og om dem sjenerte på f.eks skype når det gjelder communication. Er dette prosedyre både får å få inn spillere og få spillere på førstelaget?

  Svar:
  Heisann Trym!

  Nå har laget vårt heldigvis bestått av de samme 5 spillerne ganske så lenge, men om noen i laget hadde kasta inn håndkleet hadde vi nok tatt med en spiller som vi kjenner godt til fra før.

  Kommunikasjon er selvfølgelig veldig viktig i CS, så det du gjør er nok ikke dumt! Lykke til med spillingen!

  //DaY
  Besvart: 3. juni 2015 18:28

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen