Feature

Telialigaen - Counter-Strike

Vil det endelig bli et troneskifte i norsk Counter-Strike?

Mandag starter en ny sesong med Telialigaen Counter-Strike. Les vår spådom.

Petter Elstad/Telialigaen

Etter en lang sommerferie er norsk Counter-Strike og Telialigaen endelig tilbake, på mandag får storfavorittene 777 æren av å starte ballet mot den nyoppstartede talentsatsningen til fjorårets seierherrer i Apeks, nemlig Apeks Rebels. Ukens hovedkamp ser du gratis på TV2 Play mandag klokken 20:00.

Forrige sesong var det store spørsmålet om noen endelig kunne stoppe seiersrekken til Apeks, denne sesongen stiller klubben som har tatt seks strake førsteplasser i Telialigaen med en helt ny femmer.

Vi har sammen med TV 2-kommentatorene Anders «aNdz» Kjær og Leon Andor «Landor» Karlsen sett på styrkeforholdet mellom sluttspillkandidatene, middelhavsfarerne og nykommerne.

Til slutt kommer også Kjær og Karlsen med sitt tabelltips ved endt seriespill. Det gjør også redaksjonssjef for e-sport, Mathias Hynne og undertegnede.

Hva er din spådom?

LES OGSÅ: Slik blir Counter-Strike-lagene i høstsesongen av Telialigaen

Se sesongåpningen fra mandag klokken 20:00 på TV 2 Play »

Favorittene (1. plass - 3. plass)

Ole «Marcelious» Langan har fått ny drakt etter forrige sesongs seier i Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

777: – Klare favoritter

Mikael «mikki» Gaup
Jonatan «Ruyter» Ruyter
Haris «H4RR3» Hadzic
Kristian «akEz» Kornbakk
Ole «Marcelious» Langan

Snorre «fletch» Granerud (trener)

Laget som røk på en skuffende 3.-4. plass etter vårens sluttspill er nå revansjesultne, og stiller med en utvilsomt sterkere femmer en noen gang. Etter vårens skuffelse ble sommeren en stor lettelse for laget som etter to spillerbytter har satt nye norske spor internasjonalt, samtidig som de har fått sin etterlengtete revansj mot både Oilers og Apeks i diverse kvalifiseringer. Nå er det store spørsmålet om de kan holde på formen, og gjøre det samme i Telialigaen.

– 777 er klare favoritter til å vinne hele ligaen. Det er laget som er rangert høyest i verden av de norske lagene, de som har levert best på internasjonal og nasjonal front etter sist sluttspill, og de har en gyllen mulighet til å stikke av med sitt første trofé i høst. Alt annet enn sluttspill er en skandale, og de blir nok meget skuffa om det er et annet lag som løfter pokalen etter endt sesong, forteller Leon «Landor» Karlsen.

Les også
Nå fornyes e-sporten på Gamer.no

Oilers: – Har mye å by på

Sigurd «MV» Schmidt-Hansen blir en viktig brikke for Oilers, mener Anders «aNdz» Kjær.
Privat/Oilers

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hansen
Johann «Saasinho» Saasen

Simon «MONERSTOR» Arestrup (trener)

Laget som har vært konkurransedyktige de siste to sluttspillene har mistet stjernespilleren, «Sly», til Apeks Rebels. Men med en ny og lovende spiller til å fylle rebellens sko, har ekspertkommentator, Anders «aNdz» Kjær, mer troa på laget enn noen gang.

– Laget som var i forrige sesongs finale er klare for en ny knallsesong. Signeringen av Sigurd «MV» Schmidt-Hansen, som er en personlig favoritt for undertegnede, elsker jeg. Jeg tror dette laget kan by på enda mer enn sist i årets sesong. Det er helt klart at dette laget kjemper i toppen, spørsmålet er bare om de kan snike til seg en seier.

Apeks Rebels: Norges største talenter?

Steffen «Sly» Amundsen har fått ny klubb, og sikter etter sitt første trofé med Apeks Rebels.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Steffen «Sly» Amundsen
Ådne «Sense» Storås Fredriksen
Preben «Trax» Martinsen
Even «Holand» Holand
Tobias «shyyne» Sæther

Morten «zEVES» Vollan (trener)

Apeks har lenge vært Telialigaens giganter, men nå er det nytt blod som skal dra skuta i land. Sjansene for å fortsette seiersrekken er betraktelig lavere enn tidligere sesonger, men med Norges utvilsomt mest erfarne trener er alt mulig, forteller Leon «Landor» Karlsen.

– Rebellene som skal ta arven videre. Et friskt pust fra Apeks som går tilbake til røttene med en norsk satsing. En klubb som er vandt til at Telialigaen går deres vei kan potensielt få litt mer puls denne sesongen, men Apeks Rebels skal fort være med og kjempe helt i toppen i kjent Apeks-stil. Jeg har allerede fått kommentert et par av matchene deres og det blir fort en lovende “debut-sesong” for Apeks Rebels, som har mange kjente navn med erfaring fra ligaen.

LES OGSÅ: – Han kommer til å dominere

Utfordrerne (4. plass - 5. plass)

Nordavind Talent: – Stiller svakere enn storlagene

Simen «sido» Rem og Nordavind Talent vil holde sluttspillrekken gående.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Simen «sido» Rem
André «scared» Carrillo Simonsen
Viktor «vHw» Wadman
Tim «spuffy» Thunberg
Olle «spooke» Grundström

Dennis «Rytter» Rytter (trener)
Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

Nordavind Talent har mistet to spillere til Apeks Rebels etter forrige sesong, men med to nysignerte svensker og tilskuddet av tidligere Nordavind trener, Dennis «Rytter» Rytter, er det ingen tvil om at den skandinaviske gjengen kan overraske.

– Nordavind har alltid vært en kjempe i Norsk Counter-Strike, men den tiden føles litt forbi. De stiller dessverre litt svakere enn de skikkelige storlagene, noe som er litt synd å se. Det betyr ikke at laget ikke er godt og at det er gode spillere, jeg bare tror ikke de kan være med på kampen om seieren. Det de kan klare er et sluttspill, forteller Anders «aNdz» Kjær.

Foxed: På jakt etter sitt første sluttspill

Trym «trymJ» Joakimsen og revene skal nok en gang kjempe om en sluttspillplass.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Trym «trymJ» Joakimsen
Sondre «fibb0» Gjerde
Michael «miko» Rørvik Akslen
Martin «Nasty» Garvik
Genesis «envi» Crisostomo Reyes

Foxed var lenge storfavoritter til å nå forrige sesongs sluttspill, men røk på en smell i de avgjørende rundene og måtte bite det sure eplet. Denne gangen står revene sterkere enn noen gang, men om det holder hele veien er fremdeles usikkert forteller Leon «Landor» Karlsen.

– Revene er selvfølgelig tilbake for en ny sesong og denne gangen må det jo bare bli sluttspill, eller? Foxed er et kult lag med dyktige spillere som på papiret burde komme seg greit til en topp-4 plassering, men det er slettes ingen garanti. Sist så det lovende ut også, men da rotet de det bort. De kan fort være sin egen verste fiende Foxed, men med nok trening og et format hvor det er umulig å få uavgjort kan det fort gå hele veien til sluttspill.

LES OGSÅ: «aNdz» blir ny ekspertkommentator i Telialigaen

Middelhavsfarerne (6. plass - 8. plass)

Midgard: Rutine og erfaring

Kristian «KORN» Hokland får bryne seg på ny motstand i førstedivisjon.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Anders «DKOP» Eide Rasmussen
Kristian «KORN» Hokland
Martin «Hellzerk» Solbakken|
Jostein «Slegga» Mikkelborg
Tobias «berzerk» Bertelsen (innbytter)

Kjernen som over flere sesonger har holdt fast i det gode og gamle får ny motstand i høstsesongen. Etter rifleren, Even «Holand» Holand, ble plukket opp av Apeks Rebels valgte laget å plukke opp det unge snikskytter talentet Tobias «berzerk» Bertelsen, som denne gangen kjemper for å unngå nedrykk.

– Det blir spennende å høre spillerne sine egne tanker om sesongen, for om man skal være litt skarp er noen av de i ferd med å gå ut på dato når det kommer til spillerkarriere. Da må det presteres denne sesongen, om det skal bli noe. Dette laget har en kjerne som har vært sammen i lang tid, det elsker jeg. Rutinen finnes det ikke mer av noe sted i norsk sammenheng, så får vi se om det ender opp med å bety noe i kampens hete. Laget er nok i bestefall et sted midt på tabellen, da det skal en stor overraskelse til om Midgard kommer til sluttspillet, forteller Anders «aNdz» Kjær.

Metizport: Kapret den siste opprykksplassen

Kim Fredrik «Winther» Winther ledet laget til øverste divisjon, nå starter kampen om å bli værende.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Kim Fredrik «Winther» Winther
Oliver «Smistadjr» Smistad
Andres «royal» Karlsson
Christer «ZEN» Souza
Kjetil «svarteN» Svarteberg

Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)

Laget som har vært gjennom diverse endringer i løpet av sommeren er endelig klare for å ta skikkelig fatt på ansvaret som kommer av å rykke opp fra de lavere divisjonene. Klubben som har fått satt små spor i Counter-Strike de siste årene, får endelig prøve seg blant Norges beste.

– Metizport debuterer i førstedivisjon etter å ha klort seg gjennom divisjonene med nebb og klør, og lagendringer. En sprudlende og fin organisasjon som vil og gjør mye riktig, men det skal bli spennende å se om nivået på spillet er godt nok for å beholde plassen i det øverste sjiktet. Enda et lag som vil bli straffet hardere av at formatet har gått over til best-av-tre, men med en seier eller to mot konkurrentene lenger ned på tabellen blir det fort en fin sesong for Metizport, forteller Leon «Landor» Karlsen.

Void: Nykommerne

Sander «Spredd» Hjortland er den eneste spilleren i Void med tidligere erfaring i øverste divisjon.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Sander «Spredd» Hjortland
Christian «Skoien» Skøien
Julian «JuaN» Myhre
Gustav «GuzZ» Svensen Sandberg
Julian «Snape» Winsnes

Klubben som debuterte i Counter-Strike forrige sesong ble soleklare favoritter i andredivisjon, og sikret seg en plass i øverste divisjon med glans. Med kun én spiller som har fått prøvd seg blant de beste tidligere kan mangel erfaring bli en utfordring for nykommerne.

– Nyopprykket femmer med kun én endring i laget som vant andredivisjon i vår. Vanskelig å bedømme uten å ha sett for mye enda, men de fikk inn en god kamp på nuke mot Apeks Rebels i Nordic Masters kvalifiseringen forrige uke, men det ville seg ikke. De kan potensielt overraske noen motstandere, men det blir fort et lag som taper mer på at det blir et best-av-tre format, da sjansen for å “stjele” til seg poeng minsker betraktelig. Jeg tror de skal måtte kjempe for å unngå nedrykk, men jeg er som alltid klar for å bli positivt overrasket, avslutter Leon «Landor» Karlsen.

LES OGSÅ: Klassikeren Train fjernes fra kartrotasjonen i Counter-Strike

Nedrykkskandidatene (9. plass - 10. plass)

Wizard: Sommerens overraskelse

Anders «w4r» Gjerstad rykket ned med FACT forrige sesong, nå er han tilbake med Wizard.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Anders «w4r» Gjerstad
Markus «Markow» Otterstad
Carl «fancy» Bruland
Andreas «hyvz» Brenn
Sander «REAPER» Aadal

Laget som i løpet av sommeren hadde satt seg som mål å dominere andredivisjon ble plukket opp av Wizard en drøy måned før sesongstart. Nå får tre nye ansikt prøve seg i førstedivisjon, mens «w4r» og «Markow», som rykket ned forrige sesong, får en ny sjanse.

– Det er vanskelig å ikke se på Wizard som en nedrykkskandidat, bare basert på at de har en ekstremt uerfaren gjeng. Det har skjedd overraskelser før, men på papiret sliter jeg med å se gutta i Wizard slå spesielt mange av de andre lagene. Det er alltid gøy å se nye spillere, så jeg håper virkelig at de slår fra seg og motbeviser en på-papiret-ekspert som meg selv, forteller Anders «aNdz» Kjær.

Vikings: Nyoppstartet prosjekt

Kristian «Dutu» Dutu Hølen rykket opp fra andredivisjon med Metizport, nå er han blitt en av vikingene.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Kristian «Dutu» Dutu Hølen
Igor «MACKO» Macko
Stian «zitan» Fjørtoft
Andreas «addi» Wallenberg
Herman «1Knas» Hattevig

Vikings overrasket mange da det ble kjent at en helt ny klubb ville sikte seg inn mot øverste divisjon i Counter-Strike. Om satsningen vil klare å holde seg i førstedivisjon er utvilsomt spår Anders «aNdz» Kjær.

– Jeg tror ikke Vikings er et lag vi kommer til å se i toppen av tabellen denne sesongen, jeg tror de blir å slite med å holde seg over streken. «addi» er en erfaren IGL, og det er godt å ha, men jeg tror de kan bli et nummer for lite mot de fleste. Noe nytt med at kampene er best-av-tre, er at du faktisk må vinne en serien for å få poeng. Det er stor forskjell på å vinne et kart, og det å vinne to kart.

LES OGSÅ: Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

Redaksjonens stalltips

Mathias Hynne.
NRK Sport

Redaksjonssjef i e-sport, Mathias Hynne, kommer med sin spådom før sesongen kommer i gang.

– Å spå Telialigaen har alltid vært vanskelig. Det er nesten umulig å forutsi hvordan det kommer til å ende opp, og lagendringer underveis kan gjøre det enda mer uforutsigbart. Det skal nok uansett mye til for at ikke 777 stikker av med seieren denne sesongen. Lagoppstillingen deres er stabil, og de er utvilsomt Norges beste Counter-Strike-lag. Bak de tror jeg Oilers kommer til å sparke hardt fra seg, og kan være de som stopper 777 i en eventuell finale på sluttspillet i høst. Jeg har også stor tro på at Foxed endelig karrer til seg den fjerde sluttspillplassen, noe de har jobbet for i flere sesonger, forteller Hynne.

– Ellers tror jeg miksen til Nordavind blir for ustabil, og sluttspillet blir vel litt for vanskelig for denne gjengen. I bunn blir det de nyopprykkede som kjemper om å unngå.

Tabelltipset

Plassering«Landor»«aNdz»MathiasOliver
1. plass777Apeks R. 777777
2. plassOilers777 OilersApeks R.
3. plassApeks R.Oilers Apeks R.Oilers
4. plassNordavind T.Nordavind T. FoxedFoxed
5. plassFoxedMidgard Nordavind T.Nordavind T.
6. plassMidgardFoxed MidgardMidgard
7. plassVoidMetizport MetizportMetizport
8. plassMetizportVoid VoidWizard
9. plassWizardVikings VikingsVikings
10. plassVikingsWizard WizardVoid

Siste fra forsiden