Telialigaen - League of Legends Fantasy

Vil du havne på pallen i Fantasy?

Da burde du følge disse tipsene fra forrige sesongs tre beste i League of Legends Fantasy.

Hvordan ser ditt drømmelag ut?
Sindre Stien/Good Game

Ikke nok med at en ekstremt spennende høstsesong av Telialigaen er like rundt hjørnet. Nå har også Telialigaen League of Legends Fantasy blitt lansert igjen, og du har muligheten til å sette sammen ditt drømmelag og kjempe mot andre Telialigaen-tilhengere.

Er du på utkikk etter et aldri så lite forsprang bør du følge nøye med. Vi har nemlig forhørt oss med forrige sesongs tre beste Fantasy-spillere - Noman «Nomi» Ahmad, Ola «NinjaOla» Mathiesen og Ole Martin «Tilt» Wetterstad.

Frist for å sette opp Fantasy-laget ditt til første runde er søndag klokken 17:30. Laget ditt setter du opp her »

SLIK FÅR DU FANTASY-POENG

Vis mer

Kill: 2 poeng
Death: -1 poeng
Assist: 1 poeng
Triple kill: 2 poeng
Quadra kill: 5 poeng
Penta kill: 10 poeng
First blood: 2 poeng
Creep kills: 1 poeng per 100
Vision score: 1 poeng per 20

Lær mer om Fantasy her »

I likhet med andre Fantasy-spill foregår Telialigaen Fantasy ved at du setter opp ditt eget lag med spillere i hver rolle fra de ulike League of Legends-lagene i førstedivisjon. Hver spiller har en prislapp, og du har et totalbudsjett på 50 spesialdaler du kan handle for. Etter hver runde får spillerne dine poeng basert på hvordan de har prestert og målet er å samle mest mulig poeng sammenlignet med de andre Fantasy-lagene.

FEATURE: – Den desidert vanskeligste sesongen å spå resultaet av

Første runde i Telialigaen League of Legends går straks av stabelen. Hovedkampen mellom Wizard og Vanir ser du søndag klokken 20:00 »

Sats spesialdalene på et par roller

Ole Martin «Tilt» Wetterstad har aldri gjort det dårligere enn en fjerdeplass i League of Legends Fantasy. Vi snakker dermed om en rutinert Fantasy-spiller med hodet på rett plass. Selv benytter han seg av et par strategier når det kommer til spillervalg.

– Noe som er viktig å tenke på når du skal velge spillere til Fantasy er hvilke motstandere de spiller mot. Du kan jo også sjekke ut statistikk fra tidligere sesonger for å se hvilke spillere som har historie med å sanke mye poeng.

Med et begrenset budsjett på 50 spesialdaler mener Wetterstad også at det kan være lurt å tenke over hvilke spillerroller man satser på, og hvilke som må ofres litt.

– I gjennomsnitt kan du bruke 10 spesialdaler per spiller, men de ligger priset til alt fra 6,3 til 12,4. Da må man vurdere hvor man skal ofre litt, og hvor man skal satse. Det som ofte kan være smart er å legge inn litt ekstra spesialdaler i carry-rollene, altså Mid Lane og ADC. De pleier som oftest å hente flest poeng fordi det er de som pleier å toppe listene på både creep kills og kills.

Nomad «Nomi» Ahmad var best i vårens Fantasy-serie. Kan tipsene hans ta deg til toppen i høst?
Mohammed Barzinje/Riddle

Forrige sesongs Fantasy-vinner Noman «Nomi» Ahmad har også et lignende tips til deltakerne som er ute etter å utfordre tabelltoppen.

Les også
Apeks' CS-lag er klare for semifinale i Bratislava

– Ha minst én veldig god spiller på Fantasy, og lag resten av laget rundt det første valget. Vurder hvilke lag spillerne dine skal spille mot og ruller på rollene dersom det trengs. Denne sesongen kommer jeg selv til å plukke opp «Chrisberg» i ADC-rollen. Jeg vet at han kommer til å være en av de beste i sin rolle i ligaen, og ved det kan jeg få gratis poeng.

FEATURE: Høstsesongen i League of Legends er rett rundt hjørnet - dette er lagene

Ekspertenes tips

Top Lane

«Nomi»
Simon «Slemp» Ellefsen
Klubb: Nordavind DNB
Pris: 11,9 spesialdaler

«NinjaOla»
Håkon «KOOLBERG» Solberg
Klubb: Viking Esports
Pris: 11 spesialdaler

«Tilt»
Oiva «Weka» Veikka Lindfors
Klubb: Wizard esports
Pris: 6,3 spesialdaler

– I Top Lane ville jeg valgt «Weka» fra Wizard. For den lave prisen skal det mye til for at han ikke er verdt spesialdalene. Han er den billigste Top Lane-spilleren i ligaen og burde gjøre det relativt bra mot «Smurfegutten» og Vanir i første runde.

LES OGSÅ: Nordavind har samlet et nytt lag for å gjenerobre norsk Rocket League

Jungle

Anders «Sharp» Lilleengen er ekspertenes soleklare valg i Jungle-rollen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

«Nomi»
Anders «Sharp» Lilleengen
Klubb: Viking Esports
Pris: 12 spesialdaler

«NinjaOla»
Anders «Sharp» Lilleengen
Klubb: Viking Esports
Pris: 12 spesialdaler

«Tilt»
Anders «Sharp» Lilleengen
Klubb: Viking Esports
Pris: 12 spesialdaler

– I jungelen ser «Sharp» ut som det mest naturlige valget, selv om han er en av de dyreste spillerne i ligaen. Han er kjent som Norges mest rutinerte Jungle-spiller, og har et veldig rutinert lag rundt seg. Dermed ser jeg ikke for meg at han ikke kommer til å plukke mye poeng gjennom sesongen. Den eneste nedsiden er at Viking møter et sterkt Riddle-lag i første runde, men han burde fortsatt ha en stor mulighet for å sanke mye poeng.

LES OGSÅ: Riddle-spiller: – Ingenting vi gjorde fungerte

Mid Lane

Alexander «HHNeverLucky» Fedde er soleklar favoritt i Mid Lane hos ekspertene
Olav Leiknes/Bitfix Gaming

«Nomi»
Alexander «HHNeverLucky» Fedde
Klubb: Domino esports
Pris: 11 spesialdaler

«NinjaOla»
Alexander «HHNeverLucky» Fedde
Klubb: Domino esports
Pris: 11 spesialdaler

«Tilt»
Alexander «HHNeverLucky» Fedde
Klubb: Domino esports
Pris: 11 spesialdaler

– Mid Lane er jo en av rollene en virkelig vil satse på i Fantasy, og få inn en sterk spiller. På mitt lag har jeg valgt «HHNeverLucky». Han er rangert som en av, om ikke den beste Mid Lane-spilleren denne sesongen, og vil alltid være solid i kamper han spiller.

LES OGSÅ: Kjartan Lauritzen og musikkompisene starter ny e-sportklubb

ADC

«Nomi»
Lars «Chrisberg» Christiansen
Klubb: Nordavind DNB
Pris: 11,4 spesialdaler

«NinjaOla»
Magnus «lil ambivert» Hornnes
Klubb: Viking Esports
Pris: 11,5 spesialdaler

«Tilt»
Alex «Mirbs» Holmin
Klubb: Domino esports
Pris: 10,5 spesialdaler

– Det er veldig mange sterke kandidater denne sesongen, og for meg står det mellom «Mirbs», «Chrisberg» og «JackSpektra». Jeg valgte til slutt å gå for «Mirbs» ettersom han plukka hele 416 poeng sist gang han spilte i Telialigaen, hele 68 poeng mer enn neste spiller på listen. Alt i alt en solid spiller å ha med seg på laget.

LES OGSÅ: King of Nordic endrer på turneringsformatet - kjører kvalik hver uke

Support

«Nomi»
Alf-Kristian «Nash» Sund
Klubb: Domino esports
Pris: 7,9 spesialdaler

«NinjaOla»
Geir «Eskii» Nilsen Lie
Klubb: Viking Esports
Pris: 10,4 spesialdaler

«Tilt»
August «Quixeth» Skarsfjord
Klubb: Riddle Esports
Pris: 8,8 spesialdaler

– Sammen med «JackSpektra» som ADC-spiller kommer «Quixeth» til å utgjøre en veldig sterk Bot Lane. Jeg kan ikke se for meg at han ikke plukker assists og vision score.

FEATURE: Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk

Røverkjøp

Jakob «JackSpektra» Kepple
Klubb: Riddle Esports
Rolle: ADC
Pris: 7,7 spesialdaler

Ole Martin «Tilt» Wetterstad trekker frem Riddles ADC-spiller og Telialigaen-debutant Jakob «JackSpektra» Kepple som et soleklart røverkjøp.

– «JackSpektra» er fort ADC-spiller nummer to eller tre i ligaen, så det at du kan få han for kun 7,7 spesialdaler er helt sykt. Han er også kjent som en veldig aggressiv spiller og har muligheten til å få mye poeng om ting går veien, som det antakeligvis gjør med Riddle-laget han har rundt seg, forteller han.

Wetterstad er ikke alene om dette, og Ola «NinjaOla» Mathiesen tar det ett steg lenger, og kroner Telialigaen-debutanten for årets røverkjøp.

– «JackSpektra» er en kvalitetsspiller fra NLC, og jeg føler han er veldig underpriset. Dette er årets røverkjøp om du trenger å fylle en plass på laget, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Slik vinner du i Fantasy (CS:GO)

Support-spiller Alf-Kristian «Nash» Sund trekkes frem som ett av to røverkjøp i høstens Fantasy.
Mohammed Barzinje/Riddle

Alf-Kristian «Nash» Sund
Klubb: Domino esports
Rolle: Support
Pris: 7,9 spesialdaler

I tillegg har Wetterstad lagt merke til Support-spiller Alf-Kristian «Nash» Sunds lave pris, som gjør at også han kan være en ypperlig spiller å plukke opp dersom en må spare på spesialdalene.

– I likhet med «JackSpektra» synes jeg det er merkelig at du får en spiller av dette kaliberet til under 8 spesialdaler. «Nash» er en Support-spiller som er kjent for sine playmaking champions, og dette kommer til å gjøre at han sanker mye poeng.

Et observant øye har kanskje lagt merke til at Ola «NinjaOla» Mathiesen har valgt å gå for fire Viking-spillere i sine anbefalinger. I ditt lag kan du maksimalt ha to spillere fra samme lag, men anbefalingen kommer av ren statistikk, forteller Mathiesen.

– Jeg synes disse spillerne er enkle å anbefale, ettersom det var de som scoret høyest i sine roller og som fremdeles spiller i Telialigaen, med unntak av Dominos ADC-spiller. Ettersom de har to spillere i den rollen, blir det litt risikabelt. Samtidig har det kommet mange gode spillere i år som gjør det nesten å umulig sette sammen det ideelle Fantasy-laget. Det er nemlig fem-seks spillere i hver posisjon som til enhver tid kan skaffe seg mange poeng.

Siste fra forsiden