League of Legends / Telenorligaen

Vil spillersuspensjon prege Lions i helgen?

Klubben må klare seg uten Sondre «Tivity» Afdal mot nDurance.

Lions/nDurance/Riot/Gamer.no

Det er klart for nest siste runde av Telenorligaen. På toppen av League of Legends-avdelingen finner vi uslåelige nDurance, som i helgen spiller kamp mot Oslo Lions.

Sondre «Tivity» Afdal er hentet inn som Mid-lane-spiller for Oslo Lions, men ble nylig suspendert etter brudd på reglementet. Etter det Gamer.no kjenner til skal spilleren ha spilt for både Oslo Lions og Randogs i samme runde, noe som bryter med punkt 6-5-1 i kampreglementet. Stein Wilmann fra Telenorligaen bekrefter at spilleren har fått to kamper suspensjon. Afdal vil med andre ord ikke spille helgens kamp, men har muligheten til å spille siste serierunde.

Kampen spilles søndag 10. april klokken 18:00 og vises på GamerTV. Resten av kampoppsettet finnes på turneringssiden for ligaen.

Stortalentet i nDurance skryter av egen klubb

nDurance Gaming har vunnet alle kampene sine så langt. Ledelsen i organisasjonen kan være fornøyd med guttene som har sikret plass i sluttspillet når det gjenstår to runder av det ordinære seriespillet.

Tore «Norskeren» Eilertsen spilte for Oslo Lions under finalen av Telenorligaen i fjor høst.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Tore «Norskeren» Eilertsen anses som et av Norges største talenter innen League of Legends. Den tidligere Lions-spilleren er veldig fornøyd med mottakelsen i den nye organisasjonen.

– Jeg har ikke vært så lenge i nDurance, men i den lille tiden jeg har vært her har jeg blitt tatt godt vare på. Føler at lagkamerater og styret respekterer meg. Overgangen mellom Lions og nDG har vært bra, sier han til Gamer.no.

Han forteller litt om hvorfor han valgte å forlate Lions i fjor.

– Årsaken til at jeg sluttet i Lions var at spillerne ikke var like motiverte og hadde samme mål som meg. Det å være best i Norge følte var ikke nok så jeg bestemte meg for å ikke signere ny kontrakt. Det at jeg nå spiller for nDurance er fordi jeg ennå ikke er med i et Challenger Series-lag, men jeg har tro på at muligheten byr seg snart. Jeg bruker tiden fornuftig og prøver så godt jeg kan for å en dag øke antallet nordmenn i LCS.

DISSE SPILLER FOR NDURANCE GAMING:

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (Adc)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS:

Pavlel «Yoppa» Kostic (Top)
Anthony «Wuizy» Vu (Jungle)
Ikke annonsert (Mid)
Job «Slyv3r» Goossens (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Stortalentet er selvsikker før helgens kamp og kjempemotivert for å holde den utrolige seiersrekken vedlike. Det å møte gamleklubben motiverer ham til å spille ekstra godt.

– Jeg er fortsatt på godfot med styret i Lions og ser på de som venner, så det vil føles bra å vinne. Gleder meg spesielt til å spille mot Dennis «Denden» Bui, som var den beste og smarteste spilleren på det forrige Lions-laget. Jeg respekterer ham og ser på han som en venn, og ønsker han lykke til videre, smiler Eilertsen.

– Hva er hemmeligheten bak den fantastiske formen til nDurance i Telenorligaen?

Les også
SupaGoatSmuggla er diskvalifisert fra 1. divisjon etter regelbrudd

– Når det kommer til sesongen vår så langt er det ikke annet å si enn at nivået på ligaen har sunket kraftig siden forrige sesong. Det er etter min mening nesten pinlig å se hvor mye dårlige lagene i 1. divisjonen er. Det er alt for lett å bruke «lane swap» som en taktikk mot andre lag, fordi de andre lagene ikke vet hvordan de skal takle det. Dette tror skyldes at spillerne er for late, eller ikke klarer å gjøre det rett. Et godt eksempel på dette var forrige kamp mot Celestial Gaming som endte særdeles dårlig for dem siden vi brukte «lane swap».

– Lions har ingen treninger

Oslo Lions er en av favorittene til å nå sluttspillet og med poeng i helgen ser det lyst ut for klubben. Etter fire runder har de vunnet en, tatt to uavgjort og tapt en kamp mot Expert Gaming forrige runde.

Dennis «Denden» Bui er tilbake i Oslo Lions etter et mislykket proffopphold i Tyrkia.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Den ordknappe laglederen, Dennis «Denden» Bui, forklarer tapet som uheldig.

– Vi fikk ikke benyttet Sondre «Tivity» Afdal i kampen vår, så vi måtte finne en erstatter og omrokkere litt innad. Føler vi var uheldige i den kampen, sier han til Gamer.no.

– Nå er det serielederen nDurance som står for tur. Hvordan forbereder man seg til en slik kamp?

– Vi forbereder oss ikke til kamper i det hele tatt. Om dagen spiller vi kun på egenhånd i «Solo Queue». Vi har ingen treninger.

– Ligaen er veldig jevn nå, om du ser bort ifra dominansen til nDurance. Hvilke lag tror du når sluttspillet og hvem rykker ned med Gamermag, som nylig ble trukket fra ligaen?

– Jeg tror nDurance, Celestial Gaming, Riddle og kanskje vi kvalifiserer seg til sluttspillet. Jeg følger ikke med der nede, så jeg har ikke peiling hvem som rykker ned.

nDurance er et lag med voldsomt talent og flere av spillerne har lang erfaring fra lagspill og toppklubber i både inn- og utland. Laglederen ønsker å trekke frem Tore «Norskeren» Eilertsen som den aller beste på laget.

– Av spillerne til nDurance så frykter jeg Tore Eilertsen. Han kan vinne kampen alene om han spiller på sitt beste, forteller Bui.

Oppgjøret mellom Oslo Lions og nDurance ser du på GamerTV søndag 10. april klokken 18:00.

Siste fra forsiden