League of Legends / Telenorligaen

Vil være et forbilde for andre jenter

Natalie «Stratospanda» Kristiansen og Eclipse møtte BX3 i tredje runde av Telenorligaen.

Natalie «Stratospanda» Kristiansen i Eclipse.
Tor-Steinar Tangedal/Riot Games/Gamer.no

Tredje runde av Telenorligaen settes i gang i kveld, og på toppen av tabellen troner nDurance Gaming, tett fulgt av BX3 og Riddle. Hele tre lag deler femteplassen, og ett av de er nyopprykkede Eclipse. I spillerstallen til Eclipse finner vi blant annet Norges eneste jentespiller i den øverste divisjonen av Telenorligaen; Natalie «Stratospanda» Kristiansen.

Kveldens oppgjør mellom Eclipse og BX3 starter klokka 20:00.Resten av kampoppsettet kan du finne på Telenorligaens turneringssider.

– Det er mange jenter som ikke er tøffe nok

DISSE SPILLER FOR ECLIPSE:

Vis mer

Eirik «Seanzero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik (Mid)
Natalie «Stratospanda» Kristiansen (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

Nyopprykkede Eclipse var en del av organisasjonen experiMENTAL under vårsesongen. Plassen i førstedivisjon ble tildelt spillerne, ettersom organisasjonen skulle bli en del av nDurance. Ifølge lagets ADC-spiller, Natalie «Stratospanda» Kristiansen kom ikke nyheten om at organisasjonen trappet ned satsingen som en overraskelse på laget.

– Grunnen til at experiMENTAL ønsket å trappe ned satsningen på laget var jo fordi Ole-Andreas rett og slett ikke hadde tid lenger. Etter at vi fikk treneren vår, Bjørn-Vegar «iHansen» Hansen, midt i sesongen, tok han over så å si alt ansvar for League of Legends-laget vårt. Da vi fikk beskjeden om at vi skulle få tildelt plassen i førstedivisjon, var det ikke en stor forskjell for oss spillerne. Treneren vår stiller høye krav til oss, så vi trener ofte som et lag og på egen hånd. I Eclipse spiller vi under eget merke, logo og navn, så jeg syns det er spennende.

Siden vårsesongen har laget blant annet byttet ut Mid Lane-spiller Adam «Lider» Ilyasov, som har fått mye av æren for lagets dominante opptreden i andredivisjon. Kristiansen avviser at Mid Lane-spilleren dro brorparten av lasset i opprykket.

– Vi er mye mer stabile som et lag nå i forhold til stallen vi rykket opp med. En av grunnene til det er at selv om Ilyasov er veldig flink på de få heltene han spiller, kunne det til tider bli vanskelig om motstanderen fokuserte på å stenge ut hans helter i kampene våre. Han er også en veldig aggressiv spiller, som ofte kan være positivt, men som ofte ble utnyttet av motstanderne våre. Ilyasov ble mye bedre som en lagspiller etter at vi fikk inn treneren vår, men for å være helt ærlig så mener jeg, og hele laget, at opprykket var et resultat av laget som en helhet, sier hun til Gamer.no.

Natalie «Stratospanda» Kristiansen i aksjon sammen med eXperiMENTAL eSports på Digitality X i sommer.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Som Norges eneste jentespiller på toppnivået av Telenorligaen, er Kristiansen i en unik posisjon. Hun kan fortelle til Gamer.no at grunnene til at hun er alene som jentespiller kan være mange, og nevner blant annet tradisjoner med dataspill, konkurranseinstinkt og antall jenter som spiller.

– En av grunnene til at det ikke er flere jenter enn meg i toppdivisjonen, tror jeg er fordi jenter ikke spiller dataspill fra de er små, og om de gjør det, spiller de ofte ulike spill. Det er noe med å ha litt av mekanikken inne fra man er liten, akkurat som i mange andre idretter. Dessuten er det mange jenter som ikke har nok konkurranseinstinkt eller som ikke er tøffe nok. For å bli gode i noe, må man bli irritert om man selv ikke spiller bra nok, eller om noen på laget ikke prøver hardt nok. Man må også tørre å feile, og det er mange jenter som syns det er flaut å drite seg ut, og dermed lar være å prøve på ting som er risikable. Da blir man aldri bedre. Siden det er generelt færre jenter enn gutter i e-sportmiljøet, blir det også naturligvis færre jenter som klarer å nå toppen.

– Ser du for deg at du kan være et forbilde for andre jenter med høye ambisjoner?

Ja, det vil jeg si! Det er bare å legge i nok innsats i det, så kan jenter bli minst like gode som mange av gutta.

Satser på utenlandsk talent

Les også
Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

DISSE SPILLER FOR BX3:

Vis mer

Robin «Krealos» Nieuwenhuijsen (Top)
Anders «Chronos» Schultz (Jungle)
Magnus «Arceus» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Arcilles» Jakobsen (Support)

Til tross for en plass i semifinalen i vårsesongens sluttspill, valgte BX3 å hente inn to utenlandske spillere i sesongoppkjøringen; Top Lane-spiller Robin «Krealos» Nieuwenhuijsen fra Nederland, og Jungle-spiller Anders «Chronos» Schultz fra Danmark. Ifølge lagets Support-spiller, Oddvar «Arcilles» Jakobsen, satser BX3 på å nå enda lengre i høstens sesong.

– Laget har og har alltid hatt høye ambisjoner. Forrige sesong var et unntak, da vi hadde en fersk stall fra andredivisjon. Nå har vi en solid spillerstall, og vi har fortsatt ambisjoner om å kapre førsteplassen, selv om vi snublet mot Celestial Gaming i forrige runde, sier han til Gamer.no.

Oddvar «Arcilles» Jakobsen i BX3.
BX3

I tillegg til de to utenlandske spillerne har BX3 valgt å holde på tre kjernespillere fra forrige sesongs stall. Samspillet kjernespillerne har fra før av, tror Jakobsen er essensielt for at laget skal prestere på toppnivå, ettersom både språk og spillerintegrering vil være en utfordring fremover.

– Det er et stort steg å gå fra et helnorsk lag til å måtte prate engelsk når vi spiller. Derfor tror jeg det kan ta tid for å se full effekt av de nye spillerne våre. På lengre sikt har jeg tro på at laget kan nå langt, og jeg er veldig spent på hva fremtiden bringer for laget. Kommunikasjonen mellom oss som er igjen fra forrige sesong tror jeg er viktig for å holde laget sammen, og det hjelper på samspillet vårt.

Jakobsen forteller også at han ikke er for importering av spillere til Telenorligaen, men at det kan være nødvendig for å kapre tronen.

– Jeg tror ikke det er spesielt sunt å hente spillere fra utlandet, ettersom det holder tilbake det norske talentet. På det tidspunktet vi bygde en ny stall, følte vi det var viktig at vi fikk de beste spillerne, og veide det opp mot det å ha et helnorsk lag. Det var ikke særlige mange spillere på markedet som var gode nok, og derfor gikk vi for å importere to spillere.

– Hvordan vil du forklare at det kun er én jente som spiller i førstedivisjon?

– Jeg tror ikke at spilling er veldig stort blant jenter i Norge, og svært får har et mål om bli proffe. Det er nok en blanding av interesse og nivå som gjør at svært få jenter er å se på de høyeste nivåene av Telenorligaen.

Siste fra forsiden