Gatekeepers mot BX3 / Telenorligaen

Vil vise seg fram før VM

BX3 håper å sjarmere miljøet i sluttspillet.

Eivind von Døhlen, Blizzard, montasje Gamer.no

Denne helgen spilles siste runde i tabellspillet i Telenorligaen. De fire lagene som skal kjempe i Overwatch-sluttspillet ble avgjort allerede forrige runde. Oslo Lions, Epiphany Bolt, BX3 og Gatekeepers er alle så langt foran Pentafoil og Air, at denne runden nærmest blir for formaliteter å regne.

BX3 og Gatekeepers ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass før den siste runden. Med seier i det TV2 Sumo-sendte oppgjøret kan Gatekeepers klatre forbi BX3.

Se oppgjøret gratis på TV2 Sumo her søndag fra klokken 20:00 »

Vil vise seg for miljøet

BX3-trener, Sindre «overtime» Stien.
Eivind Von D

BX3-trener, Sindre «Overtime» Stien er behersket før den siste runden av tabellspillet. Tankene virker å være på sluttspillkampene som spilles 12.-14. mai.

– Det er virkelig vanskelig å lese lagene vi kommer til å møte (i sluttspillet, journ. anm), fordi det har vært veldig få kamper i det siste. Jeg ser på denne kampen som en god mulighet for guttene til å vise seg frem for miljøet. Da tenker jeg spesielt på Overwatch-VM som ble annonsert for bare noen dager siden, sier «Overtime».

Til årets Overwatch-VM vil de 32 landene med de 100 beste spillerne bli invitert til en kvalifiseringen. Hvem som skal representere de forskjellige landslagene stemmes frem av landets øvrige spillere. Verdensmesterskapet går av stabelen på Blizzards årlige feiring av seg selv, Blizzcon, som arrangeres i starten av november.

Lenge før den tid skal laget gjennom sluttspillet i Telenorligaen.

– Det kommer til å bli et veldig godt sluttspill, og veldig gode muligheter for å vise seg frem før VM-avstemningen starter. Jeg mener det arbeidet vi har lagt ned i å bygge dette laget over lang tid kommer til å vise seg. Få kamper og mye utskiftninger gjør at dette kan bli veldig uforutsigbart, sier Stien.

Les også: Oslo Lions-spillerne har terminert kontraktene sine

Forbløffet av Gatekeepers

Gatekeepers møtte suverene Oslo Lions i forrige serierunde, og imponerte mange med sitt spill. Det ble riktignok tap til slutt, men Gatekeepers klarte å vinne et kart mot tabellederen, en bragd kun Epiphany Bolt har klart tidligere denne vårsesongen. For mange kunne det se ut som Oslo Lions hadde undervurdert motstanderen kraftig.

Se opptak av kampen mellom Gatekeepers og Oslo Lions her.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Da man så kampen ble man jo veldig forbløffet. Jeg vet at Gatekeepers har jobbet kjempehardt, men det at de spilte så jevnt med Lions forrige helg var litt vanskelig å fatte. Det har kommet frem i etterkant at Lions ikke har spilt sammen på en god stund, og bare spilt Telenorligaen sammen de siste ukene. Har man det i bakhodet er det ikke så overraskende at Gatekeepers gjorde det så bra som de gjorde, avslutter Stien.

Siste fra forsiden