Virtual RC Racing ute nå

Dette spillet beskrives som den ultimale simulatoren av fjernstyrte biler, og nå kan du laste ned en prøveversjon.

De av oss som kun har opplevd fjernstyrte biler av den vanlige, elektriske sorten, synes kanskje ideen om en seriøs r/c-simulator virker litt tøvete. Bilene som simuleres i dette spillet er imidlertid ikke den typen kjøretøy du får kjøpt i vanlige leketøysbutikker - her er det snakk om seriøse bensindrevne biler i skalaene 1/10 og 1/8.

Dette spillet er ikke noe enkelt arkadespill. Utviklerne håper faktisk at r/c-entusiaster skal kunne bruke det som et treningsverktøy, og i den forbindelse har de ordnet det slik at du kan styre det hele ved hjelp av en ekte kontroller og en liten duppeditt for USB-porten som fanger opp radiosignalene fra kontrolleren. Du kan selvfølgelig også spille uten en slik kontroller.

Du kan velge mellom et stort antall biler, og det er ikke bare utseendet som er forskjellig. Ulike karosserier har ulike egenskaper i forhold til luftmotstand og lignende, og biler med lav motorstyrke er mye lettere å bruke enn kraftige monstre som krasjer bare du ser litt stygt på dem. Du får også store muligheter til å endre oppsettet på bilene dine, og ting som kan forandres på en ekte r/c-bil kan sannsynligvis også forandres på en bil i Virtual RC Racing også.

Spillet kan du laste ned via Internett, og er i utgangspunktet helt gratis. Det kommer med to baner, inkludert en som i virkeligheten befinner seg i Oslo. Ekstra baner koster penger, og hvis du ønsker å delta i konkurranser over nettet må du betale en månedlig avgift. Mer informasjon finner du på nettstedet til spillet (som vi har lagt inn en lenke til helt nederst på siden).

Siste fra forsiden