Virtuell øy solgt for 165 095 kroner

En eiendom i det svenske MMORPG-spillet Project Enthropia har nylig blitt solgt for 165 095 norske kroner.

Project Enthropia er et MMORPG-spill hvor virkelige penger fritt kan veksles inn i virtuelle penger og tilbake igjen. Hvis du har lyst til å kjøpe noe i spillet, kan du bruke ditt eget bankkort for å sørge for at spillkarakteren har råd til det. Hvis du har tjent gode penger på å utføre oppdrag eller handle med andre spillere, kan du veksle disse pengene ut i virkelige penger og bruke dem til noe fornuftig, som å oppgradere PC-en.

Nå har de svenske utviklerne holdt en auksjon hvor spillere har kunnet by på ei stor skatteøy i selve spillet. Denne er på 25 kvadratkilometer og kommer blant annet med et unikt slott (møbler ikke inkludert) og områder dedikert til gruvedrift og jakt. Vinneren av budrunden, Zachurm "Deathifier" Emegen, punget ut med hele 26 500 amerikanske dollar (165 095 norske kroner) for å skaffe seg den virtuelle eiendommen.

Nå kan han skattelegge alle de som bor eller jobber på øya, og kan selge deler av dem ut til andre spillere om han ønsker det. De seksti eiendommene øya består av har alene en estimert verdi som er høyere enn auksjonsprisen, så høystbydende håper åpenbart at den nyinnkjøpte øya skal vise seg å bli en lønnsom investering i fremtiden.

For mer informasjon om Project Enthropia og eiendommen som ble auksjonert bort, kan du følge lenkene nederst på siden.

Siste fra forsiden